На твое място щях да грабна ето този климатик, без въобще да се замисля: http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=285 . Жалко, че докато дойде време да започна да сменям моите климатици, няма да останат от тези модели.
Преглед за печат
На твое място щях да грабна ето този климатик, без въобще да се замисля: http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=285 . Жалко, че докато дойде време да започна да сменям моите климатици, няма да останат от тези модели.
И като се има предвид, че послъгват с данните за машината...
SHARP AY-XP12GHR - Това също е добър избор.
http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=198
То има и по-хубави, но човека е написалЦитат:
Първоначално публикувано от boiski
GE 35 VA е 1550 с монтажа, според мен 12 leca e най-добър от тези на които си се спрял.
Разсърдихте Бабами!Ей сега щеше да изскочи с 12ска конвенционален на MHI за тия 1300 лв.,ама го ядосахте заради шарпа! :tongue:
Ще се върне още по-амбициран :) стой и гледай :))Цитат:
Първоначално публикувано от johny01
Верно доста тъпо се изказах :P:PЦитат:
:Drinks:
За 17 m2 и скопена 12-ка ще ти върши идеална работа :) Аз излизах точно в този момент и, откровено казано, не ти бях прочел поста изцяло:P LECA става :) Маломощен компресор има, но пък е "марков" :)
:)) :)) :))Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
За да е по лесно да ми помогнете прочетете това.......то е най важно марка модел след това....
аз си мисля че тези между който се лутам, всеки един от тях би се справил до -7Цитат:
Все пак всички ги дават от 25-30 кв а аз го искам за 17 + това не е студена стаята като влезеш се усеща влизал съм в студени стай на 28.02 пренощувах там с едно малко маслено радиаторче 50/50см 1кв за 7 часа качи от 16 на 19 градуса имайте предвит че не е живяно там поне 3 години....положението не е отчайващо
кой е най икономичен, топлещ, и здрав.....от ТЯХ или някой друг който практиката го е доказала до 1300лъваЦитат:
за пореден път припомням, че при избора на климатик е много важна и фирмата, която ще го монтира и поддържа и в тази връзка покупките от "един офис" тръгват с големи обещания и приключват по един и същ начин, който достатъчно добре е описан в този форум...
+1 Добрия и прецизен монтаж не гарантира, че климатика няма да се развали, но в доста голяма степен намаля тази вероятност.
Че какъв е проблема, климатикът да се поръча от едно място, а друг да го монтира?
Тази Тощиба не е лоша машина но според мен 12LEC е по добрия избор заради двойния кондензатор тоест има по голяма площ и при отрицателни температури запазва по голямо топло-отдаване.Цитат:
Двойния кондензатор ??? Велев,при отрицателни температури се предполага,че климатика работи в режим "отопление " . И тогава това двойното се нарича "изпарител "...Кондензатора е вътрешното тяло май :)
Голям!Цитат:
Първоначално публикувано от dimkaraganchev
Климамаркет Ефендулов ще ти обясни подробностите, а аз ще ти дам само насока: те например, навиват самонарезни винтове в зидария без дюбели и оставят конденза от вътрешното да се отича в... ... бутилка от мин. вода в съседното помещение. Ако откажеш подобен "монтаж" и искаш да закупиш от тях само машината, те гонят от офиса.
(Ефендулов, ако имаш претенции относно верността на горното, слагаш 2 хилки на масата и те карам да си видиш "монтажа". Снимковия материал ще ти го спестя от благоприличие. :rolleyes:)