Препоръчайте приличен климатик 9-ка,до 600 лв.
Помещението е около 14 кв.,вътрешна изолация с гипскартон,PVC дограма,зимата се отоплява с централно парно,лятото поради западно изложение е горещо и външните щори не спасяват положението.
Не ми се купува поредния инвертор,трябва ми да охлажда,но да може да покрива и преходни сезонни.Иска ми се да е тих и да създава комфорт близък до инвертор /без преохлаждани и претопляне/ като е що - годе икономичен.
Препоръчаха ми мидеа MSR09-HRN за 600 лв. с обяснение, и че до -10 може /условно/ да се справи.За поредния скъп инвертор нещо не ми се дават пари,затова и няколко години умувам по въпроса,но тази седмица трябва да действам.
Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Здравейте,
Бих искал да попитам какъв климатик ще ми препоръчате да си взема за възможно най-малко пари и най-икономичен, но все пак да не е от еднодневките и недоказали се модели. Възможно най-евтиният нормален климатик, който все пак да е в състояние да изкара поне 6-7 години.
Ето характеристиките на помещението/та, в които ще се използва:
1. Жилище – апартамент, ЕПК с тухлени външни стени, 2-ри етаж от общо 15, вътрешен – само 2 външни стени;
2. PVC дограма – 5 камерна, не е с КА стъкло;
3. Изолация - вътрешна изолация от каменна вата с дебелина 5см на стените и на тавана, покрита с гипскартон;
4. Блокът е обитаем и всички апартаменти, около моя, са отопляеми. Зимата, дори в най-големите студове, вътрешната температура не пада под 18°C при изключени радиатори на парното;
5. Помещението – хол със западно изложение – 20м2 – 56м3 (плюс спалня – 10м2 – 28 м3);
6. Населено място – Перник;
7. Желана температура – 20-22 18°C
8. Климатикът ми трябва само за лятото – за охлаждане. За зимата имам парно;
Идеята ми е да сложа климатика в хола, но да мога да охлаждам и спалнята с отворена врата, защото и двете стаи са достатъчно малки (общо 30м2) и не искам да слагам 2 климатика, а и предпочитам вътрешното тяло да е в друга стая, а не там където спя. Ще оставям открехната вратата и на хола и на спалнята и така ще ми бъде хладно и в двете стаи. Вратите на двете стаи са точно една срещу друга и разстоянието между тях е 1м, а коридорът е малък (3м2) и няма да увеличи много обема;
Не ме интересуват никакви екстри от рода на йонизатори, самопочиствания и т.н. Ако може да е тихичък и да охлажда добре ми е достатъчно.
Благодаря!
Re:Препоръчайте приличен климатик 9-ка,до 600 лв.
Този комфорт дето го търсиш с конвенционал няма да го намериш.
Ми да си купи инвертор... :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Ми да си купи инвертор... :Drinks:
Ако е мераклия мога да му пратя една инверторна Мидея за 600+50лв.
Здравейте,
Ще съм Ви благодарен, ако ми помогнете с избора на климатик - за охлаждане- за около 800-900-1000лв с монтаж:)
Помещението е:
1) панелка, 22 квадрата, 2,50 височина.
2) санирано, с пвц дограма, К-стъкло и шумуизолиращо стъкло и щори
3) гледа на изток - слънцето свети директно до обяд някъде
4) в момента навън е 22, вкъщи 27 градуса (отворих прозореца на цяло, а не само под наклон както го държа, докато ме няма - дано се поохлади)
5) климатика е за охлаждане. За зимата си имам духалка и при големите студове януари сметката за тока ми беше +20 лева от стандартната сметка като е топло
6) в помещението се спи, така че искам да не се чувствам като пребит и дехидратиран сутринта, както се получава с ОСАКА климатиците в хотелите по морето
7) хубаво е да има филтри против алергени, миризми, мухъли и тн, ако може да влязат в бюджета
8) разглеждам 12-ките на промоция с безпатен монтаж в двата техно(маркет,полис) магазина, но съм отворен и за други
9) изчетох много теми, че трябва да се внимава с нискобюджетните климатици да не ги повредиш зимата, ако са замръзнали и искаш да те топлят, но аз мисля като температурите паднат под 25 градуса климатика да седи изклюючен - това ОК ли е?
10) предполагам че всички имат, но все пак.. ако има и таймер.. да си го нагласям да охлади преди да се прибера (ако имаше интернет достъп да си го контролирам от телефона.. но ..)
Благодаря
Поздрави
Александър
sa6ster, добре дошъл във форума.
Мисля че този модел е подходящ.
Успех!
sa6ster, бих ти препоръчал Sharp AP12KR, конвенционален климатик, цена 900 лв с монтаж. Има добри допълнителни функции и екстри като таймери, йонизатор, коанда и тн. Ако искаш да бъде инвертор, може да видиш освен Хитачито и Панасоник YE12MKX
Благодаря ви за отговорите,
като чета характеристиките Хитачито ми се струва малко за мен - 9000btu е.
По-скоро съм се насочил към инверторен, а не обикновен климатик, ще ида тея дни да погледна Панасоника.
Ако се сещате за сходни модели ще се радвам да ги разгледам и тях.
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
Благодаря!
Здравейте. Предстои ми покупката на първия климатик. Поне самостоятелно.
Прочетох това онова от форума и имам чуството, че ми стана още по – трудно да реша. В момента съм свел избора до два климатика. Единия е : Toshiba RAS-137SKV-E3, продават ми го за 1221 лева с мотнажа.
Втория е: Fuji RSA-12LGC. Него ми го продават за 1230 лева с монтажа.
Климатика ще се ползва и за отопление и за охлаждане. В стаята, където ще е монтиран ще има бебе.
Стаята е на последен етаж в стара тухла. Изложението е южно, като от запад стената не е изолирана. Стъклопакета е ПВЦ. Покрива не е ремонтиран.
Ще съм ви благодарен, ако помогнете
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1339522490[/time]_________________________________________________
Забравих да спомена, че стаята е около 45 - 50 куб. метра . :)
hkolev, за тези пари бих си взел Fujitsu AS-S28W - инфо.
Подкрепям gnf, само че тази нокрия няма йонизация и ув лампа.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Подкрепям gnf, само че тази нокрия няма йонизация и ув лампа.
Готов съм да споря с теб. :taz
Поправям си грешката - има ув лампа, заблудил съм се с друг модел... :Drinks: