Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от sa6ster
на YE12KMX явно ще се спра- един последен въпрос - какво ще стане при температури под -5 градуса - има ли нещо проблематично?
Тоест - ако зимата климатика при по-ниски температури не топли - ок, но ако климатика е изключен и като застудее се счупи нещо - не е ок - има ли такава възможност, трябва ли и зимата да е пуснат(тоест да не е изключен от контакта)
Нищо няма да му стане.
Аз немога да разбера едно...
Как може климатик НЕО (напримерACS-HR09NT) да го представят, че работи на температури -15, а и другите показатели ми звучат доста добре (като консумация на енергия, СОР...) а други марки, по-вдъхващи доверие на цени два и три пъти по-високи са с режим на работа до -5 и в някои случаи с по-голям разход на енергия? Къде е уловката. Съжелявам за въпроса ако на някой му се вижда смешен, но за мен е много непонятно. :))
едни представят, други вярват и така кервана си върви, кучетата лаят...това е българската действителност
не случайно има СЕ маркиравка, декларации за съответствие на някакви стандарти, протоколи от изпитвателни лаборатории и т.н., членство в евровент и какво ли още не...
по повод на панасоник това с -5 е по-скоро недоразумение или криворазбран начин да се защитим от евентуални недоволни клиенти, отколкото знак, че климатика не работи и при -15
ако се поразровиш из форума ще видиш достатъчно положителни отзиви от тази зима, но трябва да се знае (това е не само моя препоръка), че е желателно в тавата на климатика да се монтира нагревател с термостат, който да разтопява леда при отрицателни температури и така да гарантира безпроблемна работа
Цитат:
Първоначално публикувано от sigizmunt
Аз немога да разбера едно...
Как може климатик НЕО (напримерACS-HR09NT) да го представят, че работи на температури -15, а и другите показатели ми звучат доста добре (като консумация на енергия, СОР...) а други марки, по-вдъхващи доверие на цени два и три пъти по-високи са с режим на работа до -5 и в някои случаи с по-голям разход на енергия? Къде е уловката. Съжелявам за въпроса ако на някой му се вижда смешен, но за мен е много непонятно. :))
Докакто не се появят органи който да следят това и да налагат жестоки глоби така ще е веригите ще лъжат за да печелят клиенти. Или докакто има абдали дето вярват на консултанта който дори не знае принципа на работа на климатика.
работите с органи и глоби не се оправят, нужно е съзнание и потребителка култура, уважение към клиента, любов към занаята (монтажа) и какво ли още не, което не РАСТЕ И ВИРЕЕ ТУК
тук вирее чалгаджийско - ментоалкохолна - есктазно - наркотична култура, в която да прекараш ближния и държавата е въпрос на чест
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
работите с органи и глоби не се оправят, нужно е съзнание и потребителка култура, уважение към клиента, любов към занаята (монтажа) и какво ли още не, което не РАСТЕ И ВИРЕЕ ТУК
тук вирее чалгаджийско - ментоалкохолна - есктазно - наркотична култура, в която да прекараш ближния и държавата е въпрос на чест
:bravo
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
да прекараш ближния и държавата е въпрос на чест
Ей т'ва най-ми хареса!
Все пак каквото повикало...такова се обадило!
Но по принцип на тоя свят има два вида хора:
Едните Еб...т!
Другите Ги Еб...т!
Съжалявам,че съм циничен...ама т'ва е положението :Drinks:
http://www.osaka.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%...saka-CH-09-SME
Това как ви се струва, разбира се като се има предвид цената.... :)
Мога ли да вярвам на всичко изброено: добра консумация, работа при ниска температура, нормален СОР и ЕЕР .... лятото е ясно, че ще духа студено, но зимата? :)
Цитат:
[Това как ви се струва, разбира се като се има предвид цената.... :)
Супер е! Взимаш го и цяла зима киснеш във форума. :)
Цитат:
нормален СОР и ЕЕР ....
Не знам кое му е нормалното на това....9000 BTU с COP 3.61 - направо ми идва да побегна...
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Не знам кое му е нормалното на това....9000 BTU с COP 3.61 - направо ми идва да побегна...
E да,ама с помоща на цели 2 стотни се е класирала в клас ''А''на отопление,ама дали е вярно... :)
за Бургас това е като запазена марка :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от zzz
за Бургас това е като запазена марка :yikes
Даже по курортите влиза в потребителската кошница за покупателна способност на собствениците на хотели и квартири :))
:yikes :Drinks:
Цитат:
нормален СОР и ЕЕР .... лятото е ясно, че ще духа студено, но зимата? :)
И зимата няма проблем да духа студено - до -20гр. го дават. :016:
Ако пък не смогва - може да отвориш прозореца.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Бягаш ама аз като гледам и климатиците от 1000 лв са със същите числа...как? ужас, на човек му трябват поне едно допълнително образование и един два любителски курса, за да си избере най-обикновен климатик...
Добре де толков али е зле, аз тая смешна стая 10тина квадрата, половината от която, че и повече е набласкана с мебели с една духалка я стоплям а климатика ли няма..., :/