Мерси. Силно ме интересува точния минимален интервал между ON и OFF на компресора. Дали отново са оставили тези безумни 10 минути, които ги има при по-стария. Вероятно да.
Мерси. Силно ме интересува точния минимален интервал между ON и OFF на компресора. Дали отново са оставили тези безумни 10 минути, които ги има при по-стария. Вероятно да.
Ако наистина така работят новите клими на МХИ значи са си оправели доста нескопосания софтоер.Сега направо стават климатик мечта благодарско Mega за инфото. МХИ за много корави машини и топлят перфектно в това спор няма.Аз пак имам проблеми с он офф работата на климите защото имам съседи над и под мен реших проблема с работата на един климатик за целия апартамент със среден разход 220 вата на час. Сега очаквам да ревнат тук много хора че това е невъзможно оставам да си мислят каквото си искат
При всички случаи има закъснение, но не съм сигурен дали са 10 минути. Явно не е случайно.
Ето ти извадка от сервизното:
Frequency of ON-OFF cycle
Max. 7 times/h (Inching prevention 5 minutes) - За 50-ка и 60-ка
Max. 4 times/h (Inching prevention 10 minutes) - За 20-ка, 25-ца и 35-ца.
ON and OFF interval Min. 3 minutes
Значи е същата досада. Ето за това ти говоря. След всеки старт, компресорът не може да спре преди да изминат 10 минути работа. В малка стая зацикля в един постоянен цикъл 10-y-10-y-10-y, като y >= 3; Но 10 по-малко от 10 не може да стане. Повече от 10 става само ако му зададеш по-висока поддържана температура.
И най-дразнещото е, че в малка изолирана стая, обикновено след включване си достига температурата още на 2-рата или 3-тата минута работа на компресора, но после не може да изключи и продължава да работи, макар и на минимум, до достигане на 10-тата минута, при което зададената температура вече е подмината и затова после следва един по-дълъг OFF интервал докато падне до зададената, че да се включи отново.
MHI не са за малки, изолирани помещения!
Фуджитцу работи по идентичен начинПървоначално публикувано от Mega
На мен, като чели този начин на работа повече ми допада от колкото работата на MHI Може би защото съм свикнал
И аз предпочитам климатикът да ме слуша веднага, а не да си прави каквото той си реши. Поне той, с жените е изгубена кауза
На доста хора им харесва "моментната" реакция на климатика в режим отопление.На мен също-вече не бих си купил "муден" климатик в достигане на зададената температура.Прибирам се 17'00 -17'30 часа и искам като му задам 23 градуса да направи толкова 10- до 20 минути.За повече нямам търпение, камо ли за часове...
За мен това е по-комфортният начин на работа.Другият "муден" начин е като "На мене като ми мине мерака да ти ***** на ****** ..."
Къпем детето през вечер и се налага ударно да затоплям въздуха в стаята. Задавам 28-30гр. и реагира веднага.
Дори не се опитвам вече..Първоначално публикувано от deian
Поздравления за "Мега"!Страхотно сравнение на двата климатика от най-висок клас!
Ще е супер ако се направи и такова за климатиците с един клас по надолу (1400-1600лв примерно).
Абе ТОШИБАТА СИ Е ТОШИБА, кви са тия мицубишита ?
Първоначално публикувано от ya
KOBE са по-добри.Първоначално публикувано от lavsho
В случая т'ва са една марка климатици .Може да не си обърнал внимание (понеже генерират извънредно нисък шум по време на работа) минавайки покрай такъв климатик,и за това да не знаеш.Първоначално публикувано от ya
Ако се сравнят двата модела, аз не виждам много предимства на Мицубиши:
Ще изредя това което видях в полза на Тошибата:
1. По нисък минимум
2. По висок максимум
3. По висок COP
4. По тежко външно тяло с цели 3кг.
5. Компресора на Тошиба е по добър
6. По ниска цена
7. Гранцията и на двата е 3 години, но доколкото си спомням от публикации в нета Тошиба са с 1бр. а Мицубиши с 2бр. профилактики.
Ако нещо не е така моля да бъде коригирано. Все пак съм ползвал данни от сайтове а не от сервизна документация.
Аргументите са категорично в полза на ТОШКО...спор няма!!! Обаче изказването ти от предната страница ми прилича на обръщение на пиян към оная си работа Не става така