Първоначално публикувано от
babati Това с вратите и прозорците 10 от 10 пъти си става? Сигурен си ли, че не е съвпадение? Как ти е разположена климата точно, то и това е от значение? Това + ли е или - според теб? Да речем отварям за секунда да оставя нещо на балкона и климата почва да топли повече. Не е ли по-добре да минат 1-2 минути климата да прецени трябва ли, не трябва ли да се форсира, и чак тогава да почне да бълва и то като постепенно и плавно вдига оборотите колкото е необходимо, ако изобщо е необходимо, щото за тия 5 секунди няма да изстине помещението... А не да вдигне двойно и тройно изведнъж и после пак рязко да падат оборотите. Това за мен е извършване на излишна работа и не е плюс (е не е и минус, де... не ме бърка и така да ми работят климите...).
Всичко останало описано от теб е нещо съвсем нормално според мен. Повечето качествени клими на пазара вероятно работят по този начин. Моя Sharp за 1000 лева работи така!
Бъдещите клими според мен ще могат да се къстомизират (нЕма такава дума в БГ език:P) - от customize :P
Колко му е да се направи, едно USB или сериен порт на климата, една програмка с графичен интерфейс или CLI, и да могат да се задават параметрите и таймерите, точно както потребителят ги иска
Вероятно това ще струва кинти обаче
Всичко е support в днешно време - услугите и поддръжката са по-скъпи от самите продукти. Фирмите продават продукта на една цена, а поддръжката му струва двойно! С тези темпове на развитие на електрониката, компютрите и софтуерът, няма да се учудя, ако наистина един ден и с климите стане така