И мен ме зарадва цената, ма реших да не коментирам.
П.С. Каква ли е промоцията "Плати Дайкин, вземи Грий!"![]()
И мен ме зарадва цената, ма реших да не коментирам.
П.С. Каква ли е промоцията "Плати Дайкин, вземи Грий!"![]()
Със здраве да си ги продаваш.Преди около година и нас ни зарибяваха със "супер качество" на "супер цена" и с огромни отстъпки но..........голямо благодаря!!!!!!!!От две години единственото евтино което продаваме е Мидеа и повярваи - студените зимни нощи са ни супер спокойни и комфортни.
И за да постигнат COP = 4,06 на 10-ката, номинала му на отопление е 2,8 kW. За 1000 лева Хитачи си остава най-добрият избор.![]()
ЕЙ,ЕЙ,ЕЙ,Още не излязъл на пазарара и побързахте да го уплюете.Нисък клас бил, цената му била като на еди квоси,само размисли и страсти.Пазара ще покаже става и или не,както се доказа,че има добри машини и за по- малко пари.
Никого не оплюваме, просто тълкуваме факти. Твоят Дайкин го купи за 12-ка, нали? Че на отопление е почти 16-ка, ама никой не го предлага за 16-ка. Сега като топлиш 40 м2 с 400-500 W консумация ти е хубаво.Единствено 12LCC и 12LDC го бият на номинал. Ми сложи си Аcson на мястото на другата Мидея. Тъкмо ще споделиш преки впечатления.
За мен качествена 10-ка, трябва да има поне 3,5 номинал на топло. По-висок COP с ниска мощност всеки може да изкара.![]()
Навит съм да пробвам ама да не съм първия аз.Нека да се напълни малко пазара пък ще видим. Между другото да ти кажа ,че една позната и препоръчах Хитачи като твойто и мадамата е супер доволна
(така че само доказано взимам).А за "голямата сила" думи нямам.
![]()
Аз затова ги пиша тези работи. След 2-3-5 години някой ще влезе във форума и като прочете и си сметне колко е 2+2 ще му е по-лесно и ще направи правилен избор. И аз отначало се лъжех по машини с висок COP, ама стигнах до извода, че "голяма сила" са климатиците с повишен номинал. Радвам се, че си доволен от климатика. И мадамата също.![]()
Да, и много здраве на мармота!Първоначално публикувано от aruba_man
![]()
Ами както ти си забелязал и постоянно го изтъкваш, че топмоделите за Япония са с нисък минимум, аз забелязвам, че същите са и с повишен номинал на отопление. Справка SX-a и EX-a от подписа ти!Първоначално публикувано от Kasap
![]()
Ама и СОР-а си го бива, Ваша Светлост...Първоначално публикувано от aruba_man
Та недей ти така.
Кой COP? На минимума = 2.![]()
Много добре разбра какво имам предвид. Сравни например DS45 и ZK28. Кой е по-голям змей? Аз бих избрал COP=3,25.![]()
Първоначално публикувано от aruba_man
се, че този климатик няма "поне" 3.5 номинал в режим отопление, а след това направо се пребих от
![]()
като видях кой е писал...
П.П. Голям шегаджия си, след няколко ракийки със студентките
Що ли няма хитак който да "бие" без няколко ракийки този панасоник ???![]()
Acson бил Daikin...Gree бил Daikin...
Гледам моделите на GREE и се чудя от къде вадят този малък минимум? Дайкините имат доста висок такъв.
GREE GWH09KF има минимум 0.45
GREE GWH12KF е с минимум 0.6
Daikin и Acson имат двойно по-големи минимуми???
От друга страна GREE имат и много по-високи номинали...от Acson - аз бих предпочел GREE ако имам малък бюджет. (ако наистина стойностите са такива де)
Аз говоря за машини на 220 волта. Когато тези машини, които много обичаш да показваш почнат да се предлагат в България на достъпни/нормални цени и коментара ти ще е доста уместен. Аз съм много доволен от "Хитака". Благодарение на него си поръчах кухня за петцифрена сума от Мартинели. Изби си парите петорно дет се вика! Ще преглътна "ниския" COP. В България оцеляват не най-умните, а най-приспособимите!Първоначално публикувано от justify
П.С. Както виждаш съм похвалил серията от която имаш 2 броя. Неслучайно една от причините да е хвален много е повишения номинал. Затова и той попада в графата "голяма сила"!
Първоначално публикувано от BLUE1
![]()
![]()