Здравейте народе, тея дни ще се места в нова квартира под наем - 85 квадрата, панелче (софия), 3 стаи, вътрешен, дървена дограма, но изглежда в добро състояние, няма външна изолация. Радиаторите са свалени, предните са се отоплявали на духалка, било сравнително добре. Сега голямата ми дилема - какво да правя с отоплението.
Вариант 1 - слагам някакви евтинджос климатици в 2-те стаи само за охлаждане и пускам обратно топлофикацията
Вариант 2 - слагам по-скъпички 2 климатика (ще се справят ли с 3-те стаи и кухнята?) и основно залагам на тях
Опитах се да преценя какви биха ми били сметките за ток базирани на няколкото теми тука, но не можах да се ориентирам, и би ли било изгодно да бодна по-скъпички климатици (с идеята да са тихи!), все пак съм под наем, въпреки, че не смятам да се местя близките поне 5-6 години.
Ясно е, че точен отговор не може да се даде, по-скоро ме интересува хора с подобна конфигурация, които са си махнали парното и са минали на климатици какво е станало и за колко се е изплатила (ако изобщо) инвестицията.