Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 37

Климатик или парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    122
    #1

    Климатик или парно?


    Та с оглед нарастването на сметките за парно в Пловдив с 35% отгоре им се ядосах на тия лайнари и си купих три климатика за апартамента! За хола около 28 квадрата - 18 - ка Sharp инвертор Японски sec hand , и за двете спални които са около 12 квадрата по отделно 2 броя 10- ки пак същите Sharp инвертор. Апартамента е на първия етаж , двете тесраси са остъклени с PVC - стъклопакет ,както и целият апартамент е с PVC дограма със стъклопакет! Със сегашното увеличение на парното излиза че по новите сметки трябва да давам около 300 лева на месец за парно та се чудя да ползвам климатиците или парното дайте ми съвет!?? И трябва ли да държа климатиците да бачкат нон-стоп??

    Благодаря предварително на всички!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    360
    #2

    Re: клима или парно??

    Парно на първия етаж не е далавера защото топлото бяга нагоре а тебе отдоло няма кой да те топли. Там си плаче за някакво подово отопление или нещо със вентилатори което да върти въздуха. В тази мисъл - твоето решение за отопление с климатици е добро. Притеснява ме обаче числото 300 лева за парно - ти да не държиш 30 градуса в стаите? Притеснява ме също неясното качество на климатиците които си купил.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    122
    #3

    Re: клима или парно??

    30 градуса ТИ ГОВОРИШ ЗА РЕВОЛЮЦИЯ! Радиторите в спалните се пускат само вечер докато си легнем , в хола са два и работи само едният! Максиму е било около 22 градуса!

  5. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #4

    Re: клима или парно??

    Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    30 градуса* * ТИ ГОВОРИШ ЗА РЕВОЛЮЦИЯ! Радиторите в спалните се пускат само вечер докато си легнем , в хола са два и работи само едният! Максиму е било около 22 градуса!
    Пускаш климатика да окърши въздуха и като си легнеш го спираш и минаваш на парно - за да не ти духа и да не ти шуми.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #5

    Re: клима или парно??

    Единия вариант и този на Таз - спрени радиатори през деня, а вечер климатика да стопли по-бързо и парното да поддържа около 18* през нощта.
    Втория е да не спираш парното - само го намаляваш до 16-18* през деня /около 1ца/ и после усилваш, като се прибереш.

    Не знам цената в Пловдив, но при тази в София правих едни сметки... може и да не са точни, ама печалбата, която ще направя за двустаен от това да ползвам само климатик пред парно се `изяжда` от таксата-мощност + дела в топлозагубите на сградата - та за себе си избирам парно и то без да го спирам напълно през деня.
    Ако нямах договор с Топлофикация - може би щях да избера друго...
    И си изобирай пода, освен ако не те топли абонатната отдолу

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    286
    #6

    Re: клима или парно??

    Относно изолацията аз съм против. Мой познат така се изолира че в стаите му се появи МУХАЛ от неизбежния конденз. Жилището трябва да диша . Искам да запитам всички в форума . КАК СЕ ОТОПЛЯВАТ И КЛИМАТИЗИРАТ ПОДВОДНИЦИТЕ?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #7

    Re: клима или парно??

    Лошо направена изолация - например тухла с фибран...

    А подводниците разхищават енергия - ама то армията по принцип това прави - сещам се за едни отвертки по 50 долара купени от Пентагона

  10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #8

    Re: клима или парно??

    Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Относно изолацията аз съм против. Мой познат така се изолира че* в стаите му се появи МУХАЛ от неизбежния конденз. Жилището трябва да диша .
    Ами то за това хората по света слагат и вътрешна изолация. А иначе, щом се е появил мухал значи , че е добре изолирано - което е и основната задача на изолацията. А за да предотвратиш образуването на мухал - трябва да премахнеш и голямата температурна разлика. Тя може да я има и без изолация - например като си смениш обикновенната дървена дограма (дето зяпа отвсякъде и се проветрява денонощно), с едно марково PVC - гарантирам ти, че още на първата зима ще почернее около прозорците независимо дали имаш външна изолация или не. Това ваажи в още по-голяма степен ако стените са бетонни.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #9

    Re: клима или парно??

    Цитат Първоначално публикувано от mikk
    пепел ти на устата*
    За да няма пепел - купуваш си пръскалка с "Savo"* и работиш по въпроса, като използваш някой слънчев и по-топъл ден защото смърди
    Внимаваш да не си напръскаш дрехите, че избелва , а пък ако стените ти са шарени където напръскаш ги избелваш , ама няма страшно мухъла изчезва. Затова само бяло боядисване .

    Опитвам се да ви помогна с опита , който имам с Savo- то а ме упреквате за* спам.Спасявал ме е от ново боядисване след големите студове.
    Това лято понаплесках трегерите / задължително пак бяло/ над прозорците с "Термошилд" и ще проверим дали е такова чудо както го рекламират, когато дойдат големите студове.

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    620
    #10

    Re: клима или парно??

    Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Тя може да я има и без изолация - например като си смениш обикновенната дървена дограма (дето зяпа отвсякъде и се проветрява денонощно), с едно марково PVC - гарантирам ти, че още на първата зима ще почернее около прозорците независимо дали имаш външна изолация или не. Това ваажи в още по-голяма степен ако стените са бетонни.
    пепел ти на устата

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    122
    #11

    Re: клима или парно??

    Хаиде стига с тоя Offtopic дайте нещо конкретно!! Моля ви ?? Задал съм въпрос!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #12

    Re: клима или парно??

    Цитат Първоначално публикувано от kris11
    За да няма пепел - купуваш си пръскалка с "Savo" и работиш по въпроса, като използваш някой слънчев и по-топъл ден защото смърди
    Внимаваш да не си напръскаш дрехите, че избелва , а пък ако стените ти са шарени където напръскаш ги избелваш , ама няма страшно мухъла изчезва. Затова само бяло боядисване .
    Съжалявам, но и аз не се сдържах - Савото рулира и кърти мивки.

  16. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #13

    Re: клима или парно??

    Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Относно изолацията аз съм против. Мой познат така се изолира че* в стаите му се появи МУХАЛ от неизбежния конденз. Жилището трябва да диша . Искам да* запитам всички в форума . КАК СЕ ОТОПЛЯВАТ И КЛИМАТИЗИРАТ ПОДВОДНИЦИТЕ?
    Това за подводниците май го срещнах и в друга тема....Защо си толкова загрижен как точно се климатизират подводниците? Да не си решил да си купуваш подводна лодка за разходка и да возиш германците през лятото, та да искаш да им осигуриш максимален комфорт

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    286
    #14

    Re: клима или парно??

    :Super:Относно подводниците . При тях има вградени Климатици .Наскоро един познат е успял да вземе такъв и го е е пробвал резолтатите са били впечатляващи.Питам дали някой не знае модела на климатиците?

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #15

    Re: клима или парно??

    Първо за савото. Савото е най обикновенна белина. Така че може да минеш досат по евтино акоси сипеш белина във пулвелизатора и пръскаш. Аз съм го правил това. Друг е въпроса чене се знаебелината колко процентова е,макр че трябва да е точно колкото савото. Аз съмпопадал на по разредена и на по концентрирана. Въпрос на късмет.
    За климатика на подводниците. Ами той е централен и изпарителя/кондензатора се охлажда с морска вода. Така че забрави да се позлав за други цели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. ПРОБЛЕМ КЛИМАТИК КЪМ ПАРНО
    От adonaikotel във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 16-12-12, 18:18
  2. Парно с тела от климатик
    От Toshimoto във форум Отопление
    Отговори: 31
    Последно: 30-03-12, 14:11
  3. Климатик, газ или централно парно?
    От ivodor69 във форум Отопление
    Отговори: 32
    Последно: 27-11-08, 19:34
  4. Парно с климатик
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 6
    Последно: 21-12-06, 09:20
  5. Термопомпено парно от климатик?
    От nico във форум Други начини за отопление
    Отговори: 14
    Последно: 29-12-05, 01:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе