Здравейте,
Две поредни зими за отопление на хол (22м2, изложение -югоизток, външна изолация, pvc дограма, само една външна стена, от началото на лятото имам съседи под мен, които ще се отопляват на газ) ползвам TOSHIBA RAS-B10SKVP-E Super Daiseikai 3, с показатели за отопление: 0,6-3,2-6,1kW.
Проблема, е че зимата при зададена температура 25С успяваше да достигне до 20С като правеше дефростат почти на всеки час и поради тези причини съм си наумил да преместя тошибата в спалня 12м2, и да сложа по-мощен климатик в хола.
Спрял съм се на следните модели:
-Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZJX-S, Мин: 0.9, Ном: 4.3, Макс: 5.1 - притесняваме ниския максимум, който е по-малък от на тошибата
-Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA, Мин: 1.5, Ном: 4.0, Макс: 6.3 - тук проблема е високия минимум
-General-Fujitsu ASHG12LTC, Мин: 0.9, Ном: 4.0, Макс: 6.5 - причината да го включа е от наблюдения на Фуджитсу 12ЛГЦ от което духа гореща струя, за разлика от тошибата от която струята е само топла.
Моля за съвет колко важни са тези максимуми и минимуми при избор на климатик и с кой от горепосочените бих могъл да осигуря на жената 25С в хола.
Благодаря