Резултати от 1 до 5 от общо 5

Питане отностно важността на нисък минимум и висок максимум в режим на отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Питане отностно важността на нисък минимум и висок максимум в режим на отопление

Здравейте,

Две поредни зими за отопление на хол (22м2, изложение -югоизток, външна изолация, pvc дограма, само една външна стена, от началото на лятото имам съседи под мен, които ще се отопляват на газ) ползвам TOSHIBA RAS-B10SKVP-E Super Daiseikai 3, с показатели за отопление: 0,6-3,2-6,1kW.
    Проблема, е че зимата при зададена температура 25С успяваше да достигне до 20С като правеше дефростат почти на всеки час и поради тези причини съм си наумил да преместя тошибата в спалня 12м2, и да сложа по-мощен климатик в хола.
    Спрял съм се на следните модели:
    -Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZJX-S, Мин: 0.9, Ном: 4.3, Макс: 5.1 - притесняваме ниския максимум, който е по-малък от на тошибата
    -Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA, Мин: 1.5, Ном: 4.0, Макс: 6.3 - тук проблема е високия минимум
    -General-Fujitsu ASHG12LTC, Мин: 0.9, Ном: 4.0, Макс: 6.5 - причината да го включа е от наблюдения на Фуджитсу 12ЛГЦ от което духа гореща струя, за разлика от тошибата от която струята е само топла.

Моля за съвет колко важни са тези максимуми и минимуми при избор на климатик и с кой от горепосочените бих могъл да осигуря на жената 25С в хола.

Благодаря

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Питане отностно важността на нисък минимум и висок максимум в режим на отопление

Цитат Първоначално публикувано от Kass
    Моля за съвет колко важни са тези максимуми и минимуми при избор на климатик и с кой от горепосочените бих могъл да осигуря на жената 25С в хола.
    Абстрахирай се от минимума и търси висок максимум.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Re:Питане отностно важността на нисък минимум и висок максимум в режим на отопление

Аз лично предпочитам зимата да ми духа топло,а не хладно,тоест да ползвам FD вместо уж предимствата на Тошибата с ниския минимум...Е,лятото е обратното

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Помещението не е малко, та се бих спрял на FD.За LT още никой няма реални наблюдения във форума, иначе на книга е добре.10-ката на ІІІ серия е много добра машина, но при теб не е добре оразмерена за помещението.При +7 имаш по около 53 вата, които в студа стават наполовина, затова не насмогва на загубите.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

И аз мисля, че просто 10ката на Тошиба идва малка за тези 22м2, а и 25С са си трудни, явно машината доста се е озорвала. Чудя се защо не погленеш за това помещение пак за Тошиба, но 13ка от 6та серия - Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6.
    Там имаш - на отопление /0.5 - 4.22 -7.70/ - мисля че ще стопли без проблем тези 22м2 и няма да се зори зимата като 10ката., а и лятото и в преходните сезони ще имаш добър минимум.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Питане отностно samsung UE40D6000 LED 3d телевизор
    От Globe във форум Samsung телевизори
    Отговори: 37
    Последно: 04-04-14, 09:39
  2. Вътрешният вентилатор - на минимум или на максимум?
    От zaho_cool във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 06-02-14, 08:14
  3. PANASONIC CS/CU-YE-12-MKX -> наблюдения в режим отопление
    От vaskin във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 120
    Последно: 26-12-13, 15:46
  4. събиране на фреон в режим на отопление
    От mjechev във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 20
    Последно: 29-08-12, 00:43
  5. Отговори: 10
    Последно: 28-02-12, 09:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе