Оправих линка.
Пат предложи ти нещо, щото иначе и аз мога да разтягам лакърдии из форума ...
На мястото на човека действително бих се замислил за някакъв вид отоплителен панел
Оправих линка.
Пат предложи ти нещо, щото иначе и аз мога да разтягам лакърдии из форума ...
На мястото на човека действително бих се замислил за някакъв вид отоплителен панел
ПАТ - какво му е на предлагането на климатици,не можах да схвана ?
Ако ти поискам да ми предложиш кола,ама да е нова,хубава,бърза,мощна,лъскава,икономична,надеждна,безотказна зимата,с климатроник,с нови гуми,4х4,с метанов инжекцион,в комплект с руса шИфИорка тип Памела Андерсън на 25 г или поне като Ан Джоли,и да струва 2 000 лв,ти как би реагирал???
justify - предложил съм, но явно на теб ти убягва
stelaartoa - никъде не се споменава за такива супер изисквания - човека иска нещо до 1200лв за 50кв (като после се изясни че е 25кв+ врата към друго помещение) което да му върши работа.
И не ми обяснявай ,че ако искам да си взема съвременна кола 4х4, климатик, да харчи малко и да върви зимата непременно трябва да е Ферари, Бентли, Мерцедес или поне БМВ.....
Дори като гледам критериите са занижени
Първоначално публикувано от glowndark
... и какво се оказва? Всичките сме будали, че не предлагаме на колегата супер машина за без пари. Само Pat има идеи, но никой не ги взима под внимание. Къде ли е грешката? Май е там, че евтино и хубаво няма. Ако имаше евтини и хубави машини, нямаше да има будали да купуват скъпите. Истината е, че добрата машина е с вложен в нея доста материал и технология, а това струва пари. Освен това неслучайно има различни класове машини, за различни изисквания. И колегите дадоха доста добри предложения от възможните за тези пари.
Напротив - правите се на по-големи тарикати отколкото сте, но забравяте едно основно нещо. Истинският професионалист ще намери решение за всяка ситуация така както иска клиента, а не да ми обяснява как моята работа не може да стане.
Важното в клиента да има нормални очавания. За тези пари избора е ясен и се върти около General-Fujitsu 12LEC. Ако се иска да се монтира климатик от висок клас за тези пари, явно очакванията са нереални. А ти е добре като даваш смели съвети да поемеш и отговорност за избора си след това, което едва ли ще направиш. Защото така зад екрана е много лесно да даваш съвети, но когато започнеш да носиш отговорност за тях ще си по-пестелив.
И в какво се състои вашата отговорност? Ако се развали ще му го ремонтирате безплатно или ако остане разочарован ще му върнете парите или подмените пак безплатно?
Не се карайте! Проблема е "решен" с конвенционална OSAKA 12-ка
Темата все пак може да бъде полезна, за бъдещи търсачи на климатици, защото се оказа, че в диапазона 1200 лв маи доброто което може да се вземе е :
FUJITSU ASYG-12LLC - Японски с 3 години гаранция
Sharp AY/AE-XP12LSR - Тайландски с 5 години гаранця
Чист китаец е...Първоначално публикувано от glowndark
Дано да работи безаварино най-малко 7 години ...
А иначе по заформилият се спор: Никой не иска да предлага като решение "проблем", защото този проблем през зимата ще му звъни денонощно на телефона ...
Тука така пише - http://www.**********************/klim...llc-1470.html#Първоначално публикувано от Aleksandars
Пише да,в България всичко може.Много пъти е писано по този въпрос,щом за японския пазар правят фуджиците в Китай,май не върви за нашия пазар да се правят в Япония.
Марката си е японска,ама то и Шарп е японска фирма,но са писали Тайланд обаче...
А това къде се прави е друг въпрос. Аз като карам хонда,да обяснявам че карам японка или англичанка ,щом е правена в Англия?????
То отдавна сме свикнали,че почти всичко се прави в Китай-и не там е същественото/и не че непременно е лошо/ на по предният пост,а невярната и подвеждаща информация от линка за страна производител,а не за националността на марките...
Един звяр за малко пари, стига да е вярно , пак е над бюджета но все пак е вариант:
http://www.kib.bg/%D1%81%D1%82%D0%B5...s18aqu-class-a