Здравейте отново взех fujitsu as-e22s-w ,понеже беше най-запазения в магазина.Надявам се да няма проблеми с него.
Здравейте отново взех fujitsu as-e22s-w ,понеже беше най-запазения в магазина.Надявам се да няма проблеми с него.
ichi, ще те сгрее, не бой се...
Модел: 2007~2008 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: China
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2kW (0.9~ 3.0), 7500 BTU (3070 ~ 10200)
Консумирана електроенергия: 440 W (195 ~ 900)
COP: 5.00 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5kW (0.9~ 3.6), 8500 BTU (3070 ~ 12300)
Консумирана електроенергия: 450 W (195 ~ 930)
COP: 5.56 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.6kW, 8880 BTU
Консумирана електроенергия: 825 W
COP: 5.28 (средна стойност)
APF: 4.6 (коефициент на енергийна ефективностза всички режими)
Да доложа: чакам вече монтаж, уговорен е.
Човека ще дойде с два климатика:
FUJITSU 28JPV (15.5 кв.м. + 3.6 кв.м.коридор)
Sharp AY-T22SBC (11.5 кв.м. + същият коридор).
Надявам се шарпа да свърши работа (макс. отдавана мощност при отопление е 3.6kW). Ще се ползва в спалнята, и основно нощем да поддържа 20* за спане. През деня колкото да не изтине стаята.
Имам същия шарп в 12м2,не е подходящ за спалня има мн.силна струя на 1ва степен и прави ужасно течение.Като падне под -2гр започва да духа хладно.Ако има челъм го смени :rolleyes:
Навременна беше, Благодаря.
Обаче сега останах без климатик, никакъв. Фуджитсуту дойде с универсално дистанционно, което не контролира плазмата и върнах хората. А аз искам това фуджитсу точно заради плазменият филтър. Обаче блазни ме мисълта за този климатик, навсякъде пише, че е чудесна машина. Ама без плазма... има и други без плазма на по-ниски цени. Какво ще кажете?
Mи за мен си струва плазмата,филтър който върши работа,а и се усеща и е дълготраен,а и има и други марки с плазма,щом и ти държиш на нея, след като отпада фуджика.
Синти, добре е да има плазма, но в райна сметка и друг може да вземеш. Не е чак толова велика екстра една плазма, по е важно да топли качествено и евтино един климатик.
Съгласих се за топленето. Обаче нямам голям избор при човека, с който се уговарях. Така че май ще се сменява продавача. На друго място имат въпросното фуджитсу с неговото си дистанционно и ще ги преслушам да видя какво могат да предложат. Колкото и да ми се искаше да купя от този човек, с който си приказвах... засега няма как да стане.
- - - Обновено - - -
За спалнята (11.5кв.м.) Toshiba 225GRS ? Правилно ли пише, че е с плазмен филтър?
- - - Обновено - - -
След ровене по японски сайтове, тошибата видях че има 2.2kW номинално топлотдаване, макс. 3.7. Не е много според прочетеното по-горе в темата, но пък и не желая да давам възможност на жена ми да прави в тази стая повече от 20* Затова ще го оставя.
Привет! Някой може ли да ми каже подробности за DAIKIN AN22BRS?
Похвал!
От днес съм с климатизатори два броя - Fujitsu AS28HPV-W & Toshiba 225GRS.
Впечатления.. нямам. Не знам какво да очаквам, досега не съм имал климатик. Обаче като гледам дистанционното на фуджитсуту и какви опции има.. хъм, харесва ми, при това много. Тошибата си е просто климатик, обаче хубав с COP 5.71 при 2 градуса предполагам. Външното тяло отвътре не се чува. Сега при 14* навън в стаята направи 30* за 10 мин въртене. Доволен съм.
Към монтажниците нямам забележки. Монтираха според мен доста грамотно, изтърпяха ми много културно каприза да намотая стъклофибърна лента за изолация на външните тръби върху тяхната (те отказаха да го направят, за което не ги виня, и аз бих отказал на тяхно място), после отново бандираха с някакъв бял найлон. Вакуумираха накрая (може би малко като време - по 5мин. на климатик), и в момента се топля. И сега.. стискам палци тези машини да работят поне 5-6 години без да се счупят.
Със здраве да си ги използваш...COP 5.71 е коефициент при 7°С външна температура.