Ще се ползва в стая около 15 кв.м. или 38 куб.м., панел с външна изолация и ПВЦ дограма. Изложение запад. А с този или подобен модел сблъсквал ли си се? Питам дали не е проблемен?
- - - Обновено - - -
Стаята ми се струва достатъчно малка-каква мощност примерно и трябва?
Щеше да е много по добре, ако номинала на отопление беше 2.5 KW и максимално да отива над 4...
За да няма "когато и ако" работи- не на тоягите. Сега по твоя въпрос... посоченият Дайин е слаб за това помещение. Нищо, че е японец. Съветвам те да си вземеш климатик с по-високи мощности, макар и по-стар. Във форума има хора, ползващи климатици на по 12-13 години и са предоволни. Посочи ук какви други машини си намерил и ще те ориентираме.
Между другото само да спомена в духа на темата, че преди два дни разглеждах едно много старо Мицубиши....от 1996 г.В БГ е внесено през 2001 г. и е монтирано с едно мъничко трафче. Хората казват, че са много доволни и всяка зима от 11 насам ги топли. Става въпрос за MSZ-GX256. Нисък клас, работи в 14 кв.м. Никога не са ремонтирали нищо по него, с изключение на подмяна на някаква платчица и траф още на първата седмица. След това нищо. Филтри чистят на 3 месеца, а за обща профилатика не бяха чували преди да им кажа.
Благодаря ти Бако, че взе отношение по моя въпрос! Сега пак да попитам: Това Мицубиши не е ли сходно като параметри с Дайкина, който съм избрал. Погледнах неговите и тези за Дайкина, които ми е постнал Сашо, но все пак не съм много навътре в нещата и затова питам. Стаята е горе долу със същата квадратура /14,28 кв.м/, вътрешна е, добре изолирана и доста топла. Жената в магазина направи някакви сметки и каза, че ще стигне. Благодаря предварително!
Някой знае ли годината на производство на MITSUBISHI GM220
Не слушай жената в магазина. Тя е преценила, че много пари от теб не може да вземе и сега се опитва да вземе каквото може. Ако и ажеш, че се заглеждаш по някой още по-слаб, пак ще ти сметне, че е предостатъчен. Ти питаш във форума, за да ти се помогне, да ти се изясни, нали? Търси по-мощен климатик. И не, "твоят" Дайин и това Мицубиши не са равни по мощност. По години горе долу да.
Имам инверторен климатик Самсунг на който изгоря компресора,искам даго продам в това състояние .Ако някои има интерес тел.0898735729 Иво ,скайп Jimi_J1
Jimiko, 10 кинта и го взимам...ако те устройва...
Здравейте,радвам се че има такъв форум с доста полезна информация.Скоро ще купувам климатик втора ръка.Помещението е около 10 м2. бвз външни стени с вътрешна изолация на таван,стени и пода.
засега се оглеждам в два климатика
1: MITSUBISHI GM220
2: SHARP AY-N22SC
Ненамирам много информация за тях и затова се обръщам към вас за информация или съвет за друга машина.
говориш за втора употреба .. взима се по новия и запазен ,в тоя клас е и Sanyo ZK22X и него го имат ..
( може ли да няма автоматично тагване на линковете като опция ,за какво беше тоя ъпгрейд на форума )