Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Личен опит ли споделяш? Ако не, каква е целта на поста ти, докторе? Абсолютно същото може да се напише и за новите пръчки /избор, фирма, монтаж/. Постът на колегата е ясен и недвусмислен и твоят малко не се вързва. Доста има писано във форума за "набутване" с нови машини и то не евтинджос.
Набутването е следствие на разминаването между очакванията на потребителя от дадена машина и реалната и работа, колега! За новите пръчки такова нещо въобще не може да се напише, тъй като очакванията и изискванията към тях са минимални. За нови машини, не евтинджос, такова разминаване може да се получи най-вече от некомпетентност в избора, мястото на монтаж, както и от самия монтаж. Това, че има писано за такива случаи във форума не значи, че са по-чести от тези при К2У. Аз, лично, съм виждал в какво състояние и как се продават К2У-та на две места в самия Пловдив и ако в останалите градове е така, то набутването ти е почти сигурно. Истински профилактирана машина с осигурен сервиз и резервни части съвсем не се намира навсякъде и точно за това се споменава в горния пост. И аз си имам К2У, но купено и обслужено от правилните хора, така че мога да си позволя да те оборя. Имам и приятели с К2У-та, довлачени и боднати по стените от грешното място и грешните хора, за което платиха още веднъж.
Няма как да ме обориш! Виж оплакванията в раздела за К2У и за новите машини /нищо, че новите са процентно повече/. Цяла зима в темите за К2У беше тииихо. Това се дължи и в огромната разлика в качеството, параметрите и изобщо всичко между машините за японския и европейския пазар.
Аз съм виждал на повече от 2 места в Пловдив как се съхраняват, сервизират, боядисват и тестват японски машини и по въпроса за сервизирането и избора на фирма няма как и защо да спорим. Аз и сина имаме 4 такива машини и до сега проблем с тях не е имало, дано да е така и занапред.
Аз пък ти казвам, че в Плевен и почти всички градове наоколо няма особено предлагане на повечко модели и те да са във "форма". Да, остава да си поръчваш от друго място, което все пак води до оскъпяване и риск да останеш в студа без поддръжка за по-дълго време. До Северна България не е толкова лесно зимата да идва някой от Пловдив. А винаги може да се случи нещо, техника е.
Имам предвид, че някой четейки постове за супер К2У ще си помисли, че е валидно за всички и навсякъде, а то не е така. Не виждам смисъл от такова скачане като ужилен по отношение на този въпрос.
Прав е ВанДан,освен в Пловдив,Варна и още някой друг град предлагането и сервизирането излиза солено.Той не оспорва качествата на Японските машини което е несравнимо с Европейските.
Тук в Плевен само някой със "особенни" виждания търси употребвани климатици а тези които имаха такива ги замениха с нови.
Sent from my K012
Е, всички ние с "особените" мнения не можем се мери с плевенските патрони. Ние шапшалите купуваме електроуреди за европейския пазар само в краен случай. Ма щото сме прости и бедни.
Всеки си има глава да прецени какво търси и да си купи е това че някои имат глави но не мислят е друг въпрос. Миналата седмица монтирахме на наш клиент с втора ръка клими нов Панасоник на R32 което е показател въпреки че старите му ряботят в ново жилище не желае стари клими.(клиента ни е съсед на доктора)
Sent from my K012
:offtopic:Твоят клиент е направо представителна извадка за тези от първото ти изречение. Не зная какви изводи си вадиш от това, но руснаците казват: " На вкус и цвет товаришчей нет!" Радвай се, че има и такива клиенти, иначе......
Темата взе отново да възбужда у някой хора разни мисли. Ще помоля да се ограничат ненужните писаници, особено от хора които не знаят аджеба за какво става въпрос, обаче обичат да драскат... и темата да остане за машините от заглавието.
Здравейте отново,имам едно въпросче за климатик daikin F25JTNS-W разбрах че е базов модел интересува ме дали е здрав модела и мнения за неговия компресор.
И втория въпрос,не мога да му намеря характеристики при -5,-10,-15 градуса.
Цитат:
Първоначално публикувано от
repoii
дали е здрав модела и мнения за неговия компресор
Ако машината е обслужена добре и проверена напълно, ще Ви свърши работа. И разбира се, ако е оразмерена спрямо помещението. Компресора е 600 W, производство на Daikin. При -10°С външна температура (20°С в помещението), може да отдаде 1.6 kW
Благодаря Aleksandars, помещениета на което го сложиха е 17m2; а кубатурата е 38m3.
Стаята е със южно изложение,pvc дограма,стените са 25 сантима керпич а тавана е окачен"гипсокартон".Увериха ме,че ще топли помещението.
p.s. Забравих да кажа че в най големите студове ще ползвам печка на дърва, но въпроса е поне до към -10 да сме на климатик.
Дано топли, аз лично се съмнявам да е много ефективен след -7. Добре е да разчиташ главно на печката.
Модела е с EEV.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Извинявай,но какво е EEV.
P.S.:Информирах се в интернет.