Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
Celeronix
Колега, чудесно разбирам, че искаш да разбереш името.
Аз също съм привърженик на това нещата да се наричат с истинските им имена. Отношението на собственикът е коректно и не искам да му правя анти-реклама. Всеки се бори за насъщния, а назовавайки името на фирмата бих спомогнал за това да ѝ се увреди имиджът. Пазарът и без друго е достатъчно ограничен. Това не е нещо, което смятам за морално да направя. Ако не бях срещнал човешко отношение от собственикът, тогава със сигурност бих казал кой е, за да се знае.
Друга е темата вече... защо се стигнало до тук и как това можеше да бъде избегнато. Това по-скоро е за негова сметка. И той ще си вземе поука, и аз ще си взема (надявам се).
Аз пък не мисля, че ще е анти реклама. И аз като ям хляб ми падат трошички, но си ги събирам после. Това за мен е по-важно отколкото да се създава кух имидж и не би ме отказало това да си взема климатик от такава фирма.
Това сигурно е фирмата, а описанието на помещението няколко поста по-нагоре
Аз бих си сложил 2 машини в това помещение.Другия вариант е да си вземеш японче, ама като това в подписа ми.
bobivg - Разбирам ти гледната точка, но все пак ще помоля да не се отклоняваме от темата за избор на правилният климатик в случая :)
Pls недейте ми препоръчва климатици извън тези, които съм посочил. Очевидно е, че няма да стане.
NATIONAL CS-50RJX2
този най-ми хареса.
Нека да кажат специалистите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Celeronix
MITSUBISHI MSZ-ZW562S
Или EDR-а.:)
https://dl.mitsubishielectric.co.jp/...Z-ZW562S-W.JPG
Вземи TOSHIBA RAS-716EDR. Изключително сериозна машина. Произвежда се от -м.04.2005г. На 200V. Дано да е добре обслужена-все пак е на 12-13г.
Отопление: 8.0(0.5-10.6)kW конс.: 2035(90-3620)W
Охлаждане: 7,1(0,5-7,3)kW конс.: 2810(90-2950)W
Плазма, аспирация.
Изключително рядко ще я видиш да работи он/офф /за разлика от Мицубиши/.
И много важно: Да ти сложат задължително трансформатор 230/200V с подходящата мощност. Такива фирми много обичат да обясняват, че на 200V машини не им трябва трансформатор.
Друго много важно: Дистанционното да е оригиналното точно за този модел-не универсално, не за предишен, не за следващ модел. Предварително гледаш номера на ДУ, проверяваш го и ако не е оригиналното за модела не вземаш климатика.
Номерът го пише като отвориш капака до долу под десния елипсовиден бутон. Мисля, че номерът трябва да е: WH-F2E, но ако решиш да вземеш този климатик, провери си го и ти.
Втора употреба климатици - част 3
Тя Тошибата че убава убава,
но не е ли прекалено голяма за 34кв във Варна?
Т.е. комфорта да отиде на кино.
С *DR сериите на Тошиба няма място за притеснение по отношение на комфорта независимо от сезона. Имат достатъчно нисък минимум, за да пъплят и в по-малки помещения :).
Минимумът е нисък и при авто или тих режим на вентилатора мисля, че няма да има дискомфорт, освен ако не спиш или седиш точно отдолу. 34 кв.м. не са малко, а и ще има доста запас от мощност. Писах за Тошибата, защото познавам 2 подобни.:BigGrin За другите машини не мога да кажа нищо. Принципно и Дайкин не са лоши машини, но трябва да се гледа всеки конкретен модел. Надявам се някой от по-знаещите да предложи и други машини, та човекът да може да вземе максимално информирано решение.
Тез японци как го правят не знам....
Сега се разчетох за Тошибата :
модел 2005г, 8kW номинал на отопление и се развърта до 10.6kW
Това само с 36кг външно.
Моето MHI 63ка и то от тея години с номинал 7.1kW и вдига до 9kW.
Да ама с 59кг! външно:confused::scared:....
Кво ви говоря за килограмите от преди... :cool:
- - - - - - - - - -
Митсубишито, което предложих се развърта до 10,2kW и е с 34kg. външно. Вътрешното е 16kg. :)
Може ли и аз да попитам .
Ако си взема това
https://plovdivclima.blogspot.com/20...4016s-new.html
Може ли да се накара да работи само през приложението или с друго ДУ ( оригиналното е touch screen )
Ако може през WiFi то някой знае ли до какви екстри имам достъп и какво мога да правя през него .
Мерси !
Сбъркал си темата! Тази е за К2У, а ти не можеш да станеш техник. Пиши в правилната тема!
Да прав си . Моя грешка мислех ,че Японските и нови и стари са Японски ,но май съм се объркал .
Аз техник не мисля да ставам .