Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Тухлен среден апартамент на последен етаж с добра PVC дограма и с обща площ 116 м2.
Малкият дайкин е предвиден за 12 м2 южна трапезария.
Големият дайкин е за северна спалня 16 м2.
Саньото е за южен хол 21 м2.
В другата северна спалня 16м2 ще бъде поставен национал cs-s255a.
Кухнята и останалите помещения ще се топлят със стенни духалки, когато е необходимо.
Не са читави значи "по-добре да беше взел нови мидеи" или "японски, ама от най-ниския клас"? Цената за трите машини с монтажа е 2200 лв.
Това описание, което е дадено е доста детайлно по отношение технически характеристики и възможности.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Satmar
Цената за трите машини с монтажа е 2200 лв.
За тези пари, едва ли имаш по-добра опция.
Satmar, S22CTHDS е производство на Panasonic, компресор Matsushita Еlectric (600 W), ETRV, 30 kg външно тяло, 910 gr. хладилен агент. S22ETDS - 28 kg, capillary tubes, компресор Daikin (600W), хладилен агент - 850 gr. Санчо е с компресор Sanyo (700 W), 1040 gr хладилен агент, външно тяло - 31 kg, ETRV. Това като информация достатъчно ли Ви е? Най-важния фактор е, как са обслужени машините....
Благодаря, Aleksandars, информацията е изчерпателна естествено. Сам не успях да намеря никаква. Просто имаше мнение, че два от климатиците "не са читави" а аз не разбирам по каква причина, понеже не мога да тълкувам информацията така, както хората, които се занимават професионално с климатична техника. Аз гледам COP и номинал и с това се изчерпват възможностите ми. В магазина, в който бях имаше по 3-4 бройки от мощността, която ме интересуваше и просто избрах тези с най-висок COP. Имаше две наистина топ машини /Тошиба дайсекай и някакъв много сериозен дайкин от същия клас/, но и двете бяха капарирани, пък и на съвсем различни цени.
Ти си на "страшна" далавера,три 18 годишни базови щайги за 2200лв.нямам думи.
Цитат:
necata2
Ти си на страшна “далавера”,три 18 годишни базови щайги за .....
Мястото на кавичките е другаде Неца.:)
Цитат:
necata2
Коментарът ти не изглежда обоснован. 18 годишни климатици, било то базови, не ме притесняват. Притесняват ме неефективните климатици.
Моля, меренето да го извършите на лични, а темата да се върне към продуктивната дискусия!
Колегата искаше да наблегне, че 18-годишни съкровища не се продават, а подаряват, от продуктивна гледна точка.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Satmar
Коментарът ти не изглежда обоснован. 18 годишни климатици, било то базови, не ме притесняват. Притесняват ме неефективните климатици.
трябва сериозно да те притесняват според мен ,но парите са си твои ..
И какво да го притеснява? Стига сте спекулирали с тези "18" години...много добре знаете, че там машини не се използват като тук....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
компонентите стареят ,дори да не се ползват .. изсъхват кондензатори ,втвърдяват се тампони топлообменника се окислява и т.н. - запознат си много по добре от мен :)
Да, запознат съм, но не е точно така...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Нека пише после собстеника как са и колко ще изкарат.
Това е най - обективно.