На обезвлажняване вади влагата, но пък става по студено. При зададени 24 гр в режим обезвлажняване термометъра показва 22 гр.
По ми е чудно защо в режим изстудяване не изважда излишната влага и започва да мирише.
На обезвлажняване вади влагата, но пък става по студено. При зададени 24 гр в режим обезвлажняване термометъра показва 22 гр.
По ми е чудно защо в режим изстудяване не изважда излишната влага и започва да мирише.
Като достигне зададената Т и мине в офф няма как да вади влагата.
Понамирисването…., преди да го изключиш след охлаждане или обезвлажняване го оставяй 1/2-1 час на вентилатор да се изсуши вътре.
Една профилактика също няма да му навреди .
Преоразмерена машина не може да работи в режим изсушаване. В режим охлаждане не вади вода, заради високата скорост на въздуха през него. Ако включиш един конвектор около 1 киловат в стаята да топли, заедно с климатика, настроен на изсушаване, няма да имаш проблем с влажността.
Колко време да го използвам така с конвектор ?
Сега пак го бях включил на 24 г на режим охлаждане и затворих стаята. След час като влязох миришеше на мръсни чорапи, а влагомера показваше 71%
- - - - - - - - - -
Може и да е глупав въпрос, но какво означава преоразмерена машина
Аз имах същия като вашия проблем и благодарение на
Aleksandars, вече си имам оригинално ДУ поръчано и доставено от Японияза 15 дни.Моделът беше-TOSHIBA -RAS 365NDR.
Послушай Сашо,той знае какво прави.
Здравейте, да се включа с питане за втора ръка японски климатик. За стая 17 кв. метра без изолация с два големи прозореца, плоча отгоре и отдолу Fujitsu Nocria вътрешно тяло AS-B28K-W, външно AO-B28K ще свърши ли работа, производство 2020 г. Има и Mitsubishi electric 2017 г., но по занемарен на вид, като човека го предлага за помещене до 23 квадрата. Прави ми впечатление, че и на двата клапата не притваря изцяло отвора, такива модели са. Дори при вдигната клапа се вижда вътре това имам предвид. Ако може и инфо за този климатик, като клас, работи ли при температура под минус 15 градуса. Или да заложа на нов бюджетен до около 1500-1800 лв. с монтаж.
AS-B28K-W е толкова Nocria, колкото аз ядрен физик.... Иначе, като параметри ще Ви свърши работа.
Да, благодаря. В тази връзка, имам в спалня /около 20 кв. метра, с вътрешна изолация на стени и таван, 2 прозореца около 3,5 - 4 кв. м., две външни стени/ Fuji Electric RSG12KGTB, който може би ще преместя в помещението от предишното питане #5331. Мисля за по тиха машина в спалнята до около 2700 лв. с монтаж, ако може насоки за избор!