Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Колеги и по специално Aleksandars Може ли да помоля ако може да ми дадете пълни данни за този климатик :Mitsubishi MSZ-CS22T-W и по конкретно ако има данни за отдаване при 2 гр и при - 10 примерно и дали има плазма филтър или само йонизатор.Благодаря предварително.Глася го за вътрешна спалня от 12 кв ,смятам че няма да има грижи с отоплението и .
Още веднъж, Благодаря, Александър за полезния съвет!
По думите на продавача -климатика е демонтиран от дома на клиент от фирма занимаваща се с климатици, тестван е в сервиз на стенд ли, робот ли, зареден е с фреон и готов за монтаж.
Има си траф, тръби и дистанционно.
Предвид ситуацията, в която сме, смятам да рискувам. Дано няма проблем с машинката.
Благодарности и поздрави на всички отзовали се.
Mitsubishi MSZ-CS22T
Модел: 2005~2006 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410А
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 ~ 2.6) , 7509 BTU (2389 ~ 8874)
Консумирана електроенергия: 425 W (155 ~ 710)
COP: 5.18 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.7 ~ 4.0), 8533 BTU (2389 ~ 13652)
Консумирана електроенергия: 465 W (125 ~ 1070)
COP: 5.38 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.9 kW, 9898 BTU
Параметри на климатизатора при -12°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.3 kW, 7850 BTU
COP (средна стойност): 5.28
Климатизатора разполага с инфрачервен температурен сензор въртящ се на 150° за по добър контрол на температурата и предотвратяване на загуби на електроенергия.
Мерси много за информацията.Като му гледам тооплотдването трябва да няма проблем със спалнята.А дали може да се намери инфо с плазмен филтър ли или е само с йонизатор.И другото тези 2.9 и 2.3 кв са максималното му отдаване при 2 и при - 12 гр ,тоест би ги отдавал известно време на макс мощност докато затопли а после примерно може да си работи номинално да кажем на 2 и на 1,5 кв иначе ще се претовари ,така ли да ги разбирам нещата.Извинявайте за може би глупавия въпрос но не съм много наясно с климатиците.
Ако имаше плазмен филтър или йонизатор, щях да го упомена...:cool:
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Няма проблеми и 20 годишен да е хайванина, стига да е с "гарантиран произход" :) Друг вариант е да имаш 300 излишни лева. pantaleev, ако си сигурен, че машината работи коректно - вземай я. И освен това не е някаква уникална ценност за да си струва риска. Не забравяй че монтажа също струва едни пари...
П.С. Има класики от същата реколта, които ще надживеят таралясника на SPSt. :taz
Вкъщи все още има едно Sanyo "реколта" 93, което тези дни бях отписал , но благодарение на професионалната и експресна намеса на Aleksandars се надявям да ме топли още дълго.
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 12635
http://prikachi.com/images/893/7010893Q.jpg
Здравейте!
Може ли някой да ми даде легенда за това дистанционно? Не че е толкова сложно и с много екстри, но все пак ако имам точния превод на бутоните ще е по-удобно(за жената най-вече :) )
Модел на дистанционното:
MITSUBISHI
EG53
M2101J426
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте. Писах Ви миналата година по това време и сега имам проблем и се надявам на някои съвети от Вас.Става въпрос за Тошиба RAS285YDR. Миналата год. на два пъти ми прави номер се беше освяткал яко и след рестарт тръгваше отново без проблем. Под освяткал разбирайте всички диодчета които има мигаха в несвяст.Тук Александрас ми отговори , че е проблем с електрониката. Обадих се във фирмата и им обясних за какво става въпрос казаха ми че ще поръчат нова електроника и като имат път към София , ще дойдат да ми го оправят. Да ама не. И понеже този проблем го дава много рядко аз си го рестартирам и той тръгва . Онази нощ обаче беше спрял и в последствие беше замръзнал. Сутринта рано не пожела да тръгне , но на обяд по някое време явно се размрази и и направи Африка за отрицателно време. Снощи обаче външното тяло така тракаше, че все едно перката се удря някъде. Аз обаче го оставих да работи и си легнах. На сутринта нямаше никакъв проблем . Сега съм на работа и незнам как е. Моля да ми отговорите какъв може да е проблема и тъй като не мисля че от фирмата поставила го ще се отзоват, макар че дефекта го даде 5дни след поставянето моля да ми кажете има ли хора близо до София, които могат да ми помогнат? И колко скъпа е тази електроника?
отговора е във въпроса ти-АЛЕКСАНДЪР.перката може да е удряла в натрупан лед и ако да може да се счупи.
Сиси, нова електроника за този модел няма откъде ди Ви вземат...Явно разстагането на "локуми" е приоритет. За да Ви работи коректно машината е необходимо двата електронни блока да бъдат изцяло проверени и да се отстранят проблемите които водят до описаната от Вас работа на машината. Така от "далече" (от разстояние) никой не може да Ви даде точна диагноза на проблема.
Здравейте Александър. Много Ви благодаря за отговора. Искам да попитам , ако се наложи мога ли да ползвам услугите Ви.Аз съм от Перник, но Ви обещавам че ще скрия винкела;) , ще си платя колкото Ви струва да дойдете на място ако е отстраним проблема да да ми го оправите. После ще пием хубава домашна гроздова , пък дано да си промените мнението за Перничани.:035:
Здравейте, ще разкажа малко какво имам предвид, да видим, какво ще кажете. Имам два климатика от преди 9 години, едния беше купен ново хитачи ras-40cnh1 и един втора употреба митсубиши с трансформатор. И двата работят, като дъртия митсу е по-добър, по-тих и т.н. Най-много ме дразни, че хитаичто е много шумен, той е в хола, второто което много ме дразни е, че ми духа винаги от вътрешното тяло. При митсубишито има моменти, когато спира напълно, а при хитачито не е така и в един момент върти въздиха, като духа хладък въздух. Няма как да духа на минимум вентилатора и да е топъл въздуха, дори, ако вдигна темепратирата не вдига обороти компресора, трябва да му усиля вентилатира или да го сложа на автоматично, за да започне да топли. Замсилил съм да го сменям с друг, по възможност някой втора употреба, хола е 24-26 квадрата, много ми се иска да взема подов тип, но май не се срещат такива втора ръка. Знам, че някои модели духат постоянно, а други не, в краен случай, може да взема и нормален стенен, но искам да спира вентилатора или поне като е на минимум, да не духа студено, като сегашния.
Ще дадете ли някакъв съвет за магазин или фирма във Варна?
Сърдечно благодаря, Александър!
Здравейте,
Интересува ме, ако може някой да даде информация за климатик Mitsubishi J227-W, за каква квадратура става, кога е произведен и т.н....?
Дали ще се справя с отоплението на 20 кв.м. стая, височина 2.2 м., с 2 външни стени, тухла, без изолация (но с планове за изолация малко по-натам)?
И за Кюстендил можете ли да препоръчате фирма с японски климатици втора ръка?
Благодаря!