Здравейте, хайде и аз да се наредя на опашката за съвети.
Почвам постинга си с това, че НИЩО НЕ РАЗБИРАМ пот климатици, само консуматор съм.
Изхвърлих стар 8 годишен климатик Фишер и сега трябва спешно закупя свестен и забележете :-( - евтин климатик - е не чак толкова евтин, но все пак.
Не знам дали да е инвенторен или конвекционален, поради високата влажност в Бургас и ужасно ниските температури в последните години.
Инфо за помещението:
хол + трапезария
35 кв.м. + 3 кв.м. кухня бокс
изцяло изолирано - таван - окачен, под - ламинат, стени, гипсокартон върху тухла - лепен. Стаята е средна, западно изложение (пече след обед).
Като цяло е топла стая.
Мога да отделя максимум 1300 - 1400 лв. и то на изплащане.
Дайте ми следната информация:
1. инвентор или конвектор;
2. марка и модел;
3. място на закупуване в Бургас;
4. Цена;
5. Предимства и недостатъци;
Дано помогна и на други начинаещи с вашите отговори, че от снощи чета форума ви и вече стигнах до убеждението, че трябва да си купя печака с дърва ( в смисъл, че съвсем се обърках в незнанието си).
- - - Обновено - - -
до тук от незнаещи като мен получих съветите:
1. купи си най-евтиният възможен и с неизвестна марка, че като се счупи да не те е яд и да го хвърлиш - не смятам да се възползвам от този съвет по обективни причини;
2. купи си най-скъпият възможен, той ще е и най-качествен; - това няма как да го сторя с този си (не)наличен бюджет;
3. купи си инвентор 12-ка, той ще стопли голямата стая, защото е инвентор - не мисля, че е така по пътя на логиката (този съвет ми е от техник);
4. купи си втора ръка - е тука вече съвсем се притесних.
Значи остава вашите съвети да са по-различни!
Ето това са климатици, на които се спрях с моето не разбиране:
Климатици HITACHI Климатик RAS/RAC-14 EH1 инвертор
· Цена: 1149.00 лв.
· Климатик тип: Инверторни климатици
· Мощност при отопление: 4.2 (0.9 - 5.0 ) kW
· Мощност при охлаждане: 3.5 (0.9 - 4.0) kW
· Ел. консумация: 0.17-1.46 kW
· Обем на помещението: до 100 куб.м
· Гаранция: 2 години
· Екологичен фреонR410A.
· Нано титаниум филтър
· Дезодориращ и антибактериален филтър,
24 часов таймер.
Климатици MITSUBISHI ELECTRIC Климатик MSZ/MUZ - GE35 VA Инвертор
· Цена: 1449.00 лв.
· Климатик тип: Инверторни климатици
· Мощност при отопление: 1.6-4.0-5.3 kW
· Мощност при охлаждане: 1.1-3.5-4.0 kW
· Ел. консумация: 0.86-1.2 kW
Обем на помещението: до 90 куб.м.
Гаранция: 3 години
Ако смятате, че конвекционален е ок, няма проблем, до сега бяхме с такъв и не е замръзвал, обаче има 5 ремонта за 8 години - смяна на четирипътен вентил (ако греша в описанието, сори); смяна на компресор, смяна на тръби, спукана тръба за фреона, омасляване на нещо си... и накрая го продадох на едни момчета, които щели да го сглобяват за нов - ето защо няма да си купя втора употреба!
Тук четох тема, в която се обсъждаха недостатъците на 18ките на Мидея - инвентори и ми стана ясно горе долу следното - не били инвенторни, не били надеждни, замръзвали, телата им не били достатъчно големи... иначе аз първо на такъв се бях спряла. Струва 1000 лв. Не знам кой модел е, но е 18-ка. Ако имате мнение за тях, моля пишете.