Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Благодаря за съвета. Ще обърна внимание и на предложения модел. Първоначално Fujitsu беше отхвърлен като вариант заради негативни мнения по повод на пукаща пластмаса, шум от преливащ фреон и най-вече вибрации и шум от външното тяло. Достатъчен е шумът, който идва от съседските климатици, но може би в LTC-серията този проблем е решен…
Здравейте!
Трябва ми климатик, основно за отопление на помещение 27-28кв. метра. Стаята е всекидневна, апартамента има външна изолация и PVC дограма. Моделите, които съм гледал досега за следните:
1. Daikin FTXS35K
2. Panasonic CS-E12PKE
3. Mitsubishi Electric MSZ- FH35VE - този модел е малко над ценовия диапазон на другите предложения, но все пак също е възможен вариант
В случая водещото предпочитам да е качеството пред цената. Споделете мнения за тези машини или за нещо от същия клас.
Поздрави ,
Александър
От посочените номер 3 .
А може да погледнеш и това General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria
Цитат:
Първоначално публикувано от
NewClient
но може би в LTC-серията този проблем е решен…
Не е решен...такъв проблем при тази серия никога не е имало! Просто се чудя, как някой хора слагат всички модели от дадена марка под общ знаменател?!
Цитат:
Aleksandars
Не е решен...такъв проблем при тази серия никога не е имало! Просто се чудя, как някой хора слагат всички модели от дадена марка под общ знаменател?!
значи всички дайкини може да са под общ знаменател, а фуджицутата не може :)
Това защо ми го казваш на мен?! Някъде да съм споменал нещо подобно за всички дайкини?
А и не ми се влиза в спорове - дайкин лежат на една стара слава и държат цени които не са нормални за това което предлагат.
Моля за обективно мниние кой от двата варианта е по добър за стая 28кв. , като се сравни качество цена! Фуджи 12LDC за около 1600лв. или Фуджи 12LT за около 2000лв.
irin, мога ли да попитам от къде ще "изкопаеш" 12LDC?
Предложиха ми. Ще съм благодарен да чуя мнението ти.
Според теб какво е? Можеш ли да го намериш, взимай го...Но, честно да ти кажа ме съмнява.
Значи според теб си струва. Не бях разглеждал този модел а сега като попрочетох, много дооволни и много недоволни и се пообърках.
- - - - - - - - - -
Aleksandars БИ ЛИ СПОДЕЛИЛ, НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА ИЗБОРА МЕЖДУ ДВАТА.
Цитат:
Муха
След 3 месеца чудене,и четене като гламав по форумите коментари,си вземах ей това :
Inverter Air conditioner Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E5 / 137SAV-E5 with A/A energy class of cooling/ heating, View split air conditioner , Toshiba Product Details from BITTEL EOOD on Alibaba.com .Линка който съм ви постнал е само заИнфо.купих го от друг,та за сега е идеален за помещения от 12 до 16 квадрата,дърта дограма и без изолация,тих и икономичен ,за 1200 кинта е това ,лек ден на всички,дано да съм помогнал на някоя бедна душица като мен,защото се начетох на рекламни постинги Лек ден !
Честито!.....Ако не е тайна, моля да споделите, излиза ли на далавера поръчка на климатик извън Бг ? До колкото знам при тежки, обемисти покупки- доставката набъбва сериозно ....:)
Недоволните са били сигурно такива които са го монтирали в неподходящи помещения...
Цитат:
preparatos
Ако не е тайна, моля да споделите, излиза ли на далавера поръчка на климатик извън Бг ?
Отвсекъде е далавера. Стига да не се опира до гаранция и сервиз...
Това си е пловдивска фирма, която само пирони не е започнала да продава. Явно има и профил в Алибаба.