Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
За голямото помещение General Awhz 14LB NOCRIA – но ако фирмата прецени , че ще се справи с това помещение ... А за спалнята това TOSHIBA Suzumi plus 10-ката , но гледаи новия модел според чужди форуми е доста по тих от предното сузуми . Ако има възможност мисли за изолация ( също и на тавана има огромен ефект от нея )
Здравейте! За спалня 40куб. с 2 външни стени ПВЦ около 5кв.и слаба външна изолация 2см. фибран (ще правя и вътрешна) този надежден ли е и какво друго бихте предложили до 1000лв. с монтажа? Ще се поддържа 18-19градуса.
LG E12EK.NSB/E12EK.UA3
- - - - - - - - - -
Явно това е най доброто за тези пари.
Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик подходящ за 2 свързани с портална врата (1.60 м.) помещения(хол и всекидневна) и двете с размери по 17 кв. м. Изложението им е югозапад. В едната стая има изолация на тавана и външна изолация на единствената външна стена,в другата стая няма изолация,но и стаята няма външни стени. Прозорците в стаите са с PVC дорама. Бих помолил за по-евтин вариянт до 1500 лв. и по-скъп до 2000 лв.
Аз бих си купил това: 402JDR
Ако е бил мостра си струва. Ако беше 1500-1600 почти го бях купил. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
valjeval
- - - - - - - - - -
Явно това е най доброто за тези пари.
Едва ли - ( ОТОПЛЕНИЕ -10/+24°С ) И кво правиш от -11 надолу :029: .
Ако държиш да е 12ка до 1000лв погледни Климатик Hitachi RAC/RAS 35FH6 - Търговска верига "Зора" , но си мисля че това Климатик Hitachi RAK/RAC 25WPA 9000BTU - Търговска верига "Зора" също ще ти върши работа
Евтини варианти до 1500лв. (за по-сигурно трябва да се пита за цената им) 1 и 2.
Междинен вариант до 1800лв.
По-скъп вариант до 2400лв.
Цитат:
aruba_man
2011 година и вече втора употреба???
Преди да се купи според мен е добре да се мине с гайгер-мюлеров брояч
Кой ти каза, че е втора употреба?
Цитат:
Kasap
Кой ти каза, че е втора употреба?
Ами така пише под името на климатика-втора употреба
Здравейте, предстои покупка на климатик и моля за съвет при избора. Помещението е в Пловдив, всекидневна, 22 кв.м, 54 куб.м, южно изложение, междинен етаж, 1 външна стена, ПВЦ дограма, без изолация. Бюджет – 2000 лв. с енергийна ефективност. Колебанията са между Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ ZUBADAN 2013 и Климатик Toshiba RAS10PKVP-E/RAS10PAVP-E SUPER DAISEIKAI5.
Подходящи ли са и кой от двата е по-добър избор или ще препоръчате друг вариант. Благодаря!
Бих препоръчал Fujitsu 12LTC...Както и оглед на помещението и коментари на място.
След 3 месеца чудене,и четене като гламав по форумите коментари,си вземах ей това :Inverter Air conditioner Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E5 / 137SAV-E5 with A/A energy class of cooling/ heating, View split air conditioner , Toshiba Product Details from BITTEL EOOD on Alibaba.com .Линка който съм ви постнал е само заИнфо.купих го от друг,та за сега е идеален за помещения от 12 до 16 квадрата,дърта дограма и без изолация,тих и икономичен ,за 1200 кинта е това ,лек ден на всички,дано да съм помогнал на някоя бедна душица като мен,защото се начетох на рекламни постинги Лек ден !
За вашата стая от 11 квадрата е идеален климатикът.