Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013
Климатик Панасоник KIT-E12PKE
Преглед за печат
Здравейте,
имам едно помещение , което ще се ползва за фризьорски салон. Размерите са около 50 кв.м. на 3 метра височина. Витрина около 7 кв.м.
Чудя се с какво да го топля. Климатик един , примерно 26-ца дали ще се справи. Или някоя яка 18-ка. Дали да не са 2 климатика ? Колко киловата ми трябват за това помещение ? Нов климатик или японски втора употреба. Външното тяло ще е в подземен паркинг , надявам се това малко да помогне на климатика.
Бюджета не ми е много голям , но съм на пангара и нямам много избор, при все това ми се иска да е по-евтинко ;)
Благодаря предварително!
Поздрави,
Сава
Ето този дзвер ще свърши идеална работа : Климатик Fuji RS-18UB/RO-18UB
От колегите търговци и техници във форума зная, че за фризьорски салон не ви трябва климатик с много екстри, тъй като от разните спрейове за коса и други козметики, както и от постригването във въздуха има повишена "закосменост"(запрашеност) и частици коса + препарати се полепват по топлообменника на вътрешното тяло и се получава нещо като лепило.
Филтрите ще трябва да се чистят на всеки 10 дни(може и всяка седмица) -не е необходимо да е от професионалист- трябва само да се мият.Добре е 1 път годишно да се направи профилактика и пълно почистване на климатика с цел да се отмият натрупванията по вътрешния топообменник
Не се хвърляйте на скъпи инвертори- за работно помещение трябва само як ДЗВЕР който да топли зимата.Лятото е лесно.Тази машина която съм пуснал е достачъно здрава и надеждна, включително дуракоустойчива и това е на възможно най-ниската цена.
От самопочистващи се филтри и сложни и фини механики няма полза в помещения които не са за живееене или не са офиси, а са произвидствени.Повечето екстри и фина механика водят до по-голяма вероятност от повреда когато става въпрос за работна запрашена среда.
Какъвто и климатик да купите понтирайте го по възможност до вратата през която се влиза да духа по дължината на помещението.Когато е до вратата зимата при отваряне топлата струя ще пресича студа който ще влиза със студения въздух отвън.
Друга възможност е тази: toyotomi-gan-a180gvr-gag-a180gvr-akira -пишат че може да се закупи с кредит ЕЕ и цената му да падне до 1320лева.Колко е вярно-трябва да проверите.
Други 18-ки с подобни характеристики ще свършат ли работа? Примерно този: Климатик Aux ASW-H18A4/SDR1 или този: http://*********/productv/5794/klimat...8ah-k18ah.html
Благодаря за съветите!
Ами какво да ви кажа.На пареметри е близко.Обаче едно е да те топли фуджицу-дженерал, друго е АУКС, особено когато става въпрос за отопление на :kiss:- усещат ги по различен начин.Надеждността също предполагам е различна...
Следващ въпрос (благодаря за отговорите):
Какво е мнението за избор между конвенционален нов LG и инверторен рециклиран Hitachi примерно тези модели: LG K18AH и Hitachi RAS-4000NX2. Като характеристики са сходни, и двата са около 6KW номинал.
Хитачито е от 2002 година 6,0 ( 0,9 - 8,0 ) запазва 5,8 при 2 градуса , 9 кг вътрешно 42 външно , 1350 грама фреон . На 200 V работи с траф и компресор 1000W . Ако е запазена машината и е на добра цена ... При - 15 градуса запазва към 5 KW . LG-то конвеционалка няма база на сравенение ....
Здравейте, искам съвет относно избор на климатик. Стаята е 11м2 - 30м3 с изолация каменна вата (стени и таван) и пвц дограма с троен стъклопакет. Загледал съм няколко модела климатици и съм заделил 2000лв без да смятам монтажа:
1. DAIKIN FTXG25J-S климатик - цена, снимки, характеристики - Brosbg.com
2. FUJITSU ASYG 09LTCA климатик - цена, снимки, характеристики - Brosbg.com
3. MITSUBISHI MSZ-FH25 VE/MUZ-FH25 VEHZ климатик - цена, снимки, характеристики - Brosbg.com
4. TOSHIBA RAS-10PKVP-E/RAS-10PAVP-E климатик - цена, снимки, характеристики - Brosbg.com
Ако много държиш на климатик в тази малка изолирана стая, Тошибата.
Тази стая с тази изолация има ли нужда от отопление изобщо ... Иначе от посочените това Toshiba-та
Все с нещо трябва да се отоплявам все пак, а по-икономичен и удобен начин май няма от климатика.
Питането отпада;) не че някой отговори:)
Имаме покупка на Fujitsu AWYZ18LB/AOYZ18LB NOCRIA. Малко надхвърлихме бюджета, но надявам се ниската консумация да компенсира по-голямата първоначална инвестиция. Малката стая, ще я топлим отделлно така или иначе при обмен на въздух през отворена врата не се получават нещата.
Очаквайте впечатления от модела.
Ще помоля специалистите във форума за съвет. Дали да се спра на Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013 с идеята че е по-мощен, или на Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZJ-S/SRC25ZJ-S, заради това че е по-качествен?Като цена са еднакви. Като допълнение мога да кажа, че става въпрос за стая с голяма портлана арка до която ще има и друг климатик http://*********/product/1210/inverto...lmca-2013.html примерно.