Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
ще се справя
12-ка в 40 квадрата да се справи? С цената на какво?
За +10 градуса външна температура ще се справи с отоплението, проблема е че 98% от потребителите закупили климатика за отопление при +10 градуса външна температура им харесва, забравят за какво точно са го купили и продължават да го ползват и под +5 градуса външна температура и скапват компресора ...
Цитат:
Mega
12-ка в 40 квадрата да се справи? С цената на какво?
човека иска да го ползва за отопление около +10 ,както и за охлаждане .. що няма да се справя .. вече ако го изтезава под нулата да топли е ясно ..
Re: Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Alexi
човека иска да го ползва за отопление около +10 ,както и за охлаждане .. що няма да се справя .. вече ако го изтезава под нулата да топли е ясно ..
Абсурд да го ползвам за топлене. С парното топля всички стаи защото се обитават, коридора, 2 лири в баните и един или и двата бойлера (имам си в къщи 3 жени лятото и 4 жени зимата). Отдолу са гаражи, а отгоре не се топли. Това с климатик няма да стане, ще ми трябват минимум 3 машини. Отделно като застудее зачестяват токовите изненади. А идеята ми за охлаждането е като станат жеги да го пусна да държи някаква нормална температура 25-27 и да не го мисля. предполагам че може би 15-ка или 18-ка ще е по-добре. обмислям
Цитат:
ixtis
Намерих два модела които ми вършат работа като данни и цена ,но почти няма мнения за тях и питам кое е по-доброто от това
LG или този
Panasonic .
За LG подово колега беше писал тук във форума че го демонтирал и монтирал Митсубиши подово защото собственика не бил доволен от комфорта и шума на ЛГ.
Аз имам такъв-вътрешното тяло е made in Japan, външното е Чехия.
От посочения линк не е вярна консумацията на Отопление: 1,3-3,4-4,5 kw/конс.0,62 това 0,62 реално е 0.79 .
Здравейте на всички ето че дойде време за нов климатик ,от пловдив съм става въпрос за стая 23кв.м (60куб.м) вътрешна
климатика ще се ползва целогодишно та въпроса ми е препоръчаите добър инверторен киматик(стенен) или може и линк
за добра машина за около 2000лв с монтаж.Мерси предварително.
Тошиба 13 Дайсекай 6. Дайсекай 5 е по добре но е над 2000лв.
Може да прочетеш за кредит енергиина ефективност връщат към 15 % реално бързо става . Още 1 глас за Дайсекай 6 .
Цитат:
tony34al
Тошиба 13 Дайсекай 6. Дайсекай 5 е по добре но е над 2000лв.
сякаш 6 е под 2000 лв :))
Цитат:
ixtis
марково и надеждно за отопление 19кв.м. конвенционално до 800 -900лв с монтаж. Хубаво е да има голяма гаранция
Тези неща които си споменал, мисля, че немогат да бъдат комбинирани...
Цитат:
ixtis
То компромис все някъде ще има , поне към коя марка да се ориентирам има доста клими по 600 700лв но не знам кои стават.
Погледни това Panasonic CS/CU-UW12GKE, гледам техномаркет имаха промоция. До -10 / -12 ще те топли, после е божа работа.
Цитат:
Alexi
сякаш 6 е под 2000 лв :))
Еее, с КЕЕ ще го докара под 2000, при това с монтажа.