Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
BenSherman, по това което си описал, да разбираме че искаш мултисплит система. Само, че този бюджет който си определил е крайно недостатъчен за такава покупка.
Каква е цената тогава за система с едно външно тяло и две вътрешни тела?
Препоръчайте нещо подобно на това:
http://tempex.bg/tables.php?brand=Pa...del=CU-2E18CBP
Или пък е по-добре да се вземат 2 отделни инвертора с две отделни външни тела?
Мерси предварително!
Цитат:
BenSherman
Или пък е по-добре да се вземат 2 отделни инвертора с две отделни външни тела?
Сам си разбрал кое е правилното решение.
Цитат:
BenSherman
1800 - 2000лв. По принцип монтажът колко струва?
Това са парите за една машина от класа, които си посочил като изисквания.
За тези парици рециклирани японци.
Или по едно Хитачи 35FH6 за по 1000-1100 с монтажа /често има промоцийки по фирми с включен монтаж/ и за подсугяване по 1 духалка, която ще е саааамо за в помощ, ако продължително се задържат температури под -20. Доста зависи и региона, където се намира това жилище! Кажи къде е?
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ras-35fh6.html
Цитат:
V_Simeonov
Или по едно Хитачи 35FH6 за по 1000-1100 с монтажа /често има промоцийки по фирми с включен монтаж/ и за подсугяване по 1 духалка, която ще е саааамо за в помощ, ако продължително се задържат температури под -20. Доста зависи и региона, където се намира това жилище! Кажи къде е?
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ras-35fh6.html
Става въпрос за София.
В предвид външната изолация, може да са напълно достатъчни Хитачитата, но ако се направи и лека вътрешна и най-вече и на тавана изолация, ще са перфектни за помещенията/спалните.
Каква е идеята за леката вътреша изолация?
2 см фибранец със шпакловка доста добре предотвратяват "бягането" на топлото нагоре, пък и ако си отстъствал, да речем по новогодишните празници - се стопля доста по-бързо, ако има и вътрешна изолация. Това на първо четене!
- - - - - - - -
Здравейте, искам да ви помоля за консултация при избора на климатик. Трябва ми целогодишно за помешение 2 в 1 (дневна с трапезария), разделено до средата с междинна стена – общо двете помещения са 35 кв.м. Помещението е в жилищна сграда ново строителство в гр.Варна. Дограмата е ПВЦ еднокамерна, с външна изолация, изложението е западно, има една външна северна стена, междинен етаж. Гледах модели на Daikin и Fujitsu (14BTU предполагам са достатъчни), но получавам противоречиви мнения и ще съм ви благодарна и за други предложения. Бюджетът ми е до 1800лв с монтажа. Предварително ви благодаря!
Малък бюджет предполага се ще искаш машината да е качествена вдигни парите.
pollka
Ако може да събереш пари за този: Климатик FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA
ще останеш много доволен за в бъдеще.Ако не можеш избирай между тези 2-та:
Климатик Daikin FTXN50L/RXN50L
Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7
Цитат:
bobovo
Ако не е Нокура, по-добре - пенсиониран самурай. Няма смисъл да си дава парите за дървета.
Цитат:
pollka
- - - - - - - -
Здравейте, искам да ви помоля за консултация при избора на климатик. Трябва ми целогодишно за помешение 2 в 1 (дневна с трапезария), разделено до средата с междинна стена – общо двете помещения са 35 кв.м. Помещението е в жилищна сграда ново строителство в гр.Варна. Дограмата е ПВЦ еднокамерна, с външна изолация, изложението е западно, има една външна северна стена, междинен етаж. Гледах модели на Daikin и Fujitsu (14BTU предполагам са достатъчни), но получавам противоречиви мнения и ще съм ви благодарна и за други предложения. Бюджетът ми е до 1800лв с монтажа. Предварително ви благодаря!
Щом си от Варна, отиди да видиш това: http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=535
Би трябвало да е запазен, ако ти хареса кажи: Имам 1800 лева! Трябва да ти го дадат, отдавна стои в сайта. Аз мислех да го купувам преди 2 месеца.
Цитат:
aruba_man
Винаги съм недоумявал, защо на хората от Варна им трябва овлажняване, та се избиват да купуват урурота. По едно време и от София ги внасяха, че навсякъде се бяха изчерпали. Ако може някой от многобройните собственици на уруро да сподели ползвал ли е изобщо тази функция някога... :jamaika