Това е къща в София последен етаж. Колкото до температурита -нормални.
Преглед за печат
Това е къща в София последен етаж. Колкото до температурита -нормални.
Изолация, см...?
5cm каменна вата.
2 Нокрии 14LB.
Може 2 35-ци Зубадан, може FD50 + FD25 има и други варианти, въпрос на оглед на място според мен. Подовите машини също могат да се окажат удачни.
Здрвейте,
Моля за малко помощ още :) Почнаха да ми се избистрят горе долу нещата :) Последно се колебая между :
1. Mitsubishi sf 25 ve;
2. Panasonic e-07-pke
3. Panasonic e-09-pke
Отворен съм за предложения разбира се. Бюджетът е около 1400 макс. Предварително Ви благодаря !
Здравейте, доста четох в този сайт предложенията ама все пак и аз да се включа в темата. Реших от тази зима да се отскубна от локалното парно и да се топля с климатици. Нуждая се от два за две стаи и преходна кухня. Едната стая е малка 13 кв.м с ПВЦ без изолация(в проект за догодина). Другата стая е 17,5 кв.м към нея има преходна кухничка която е 3 кв.м стаята е с ПВЦ без изолация, кухничката със стара дограма и ще се отваря само докато се готви за 2-3 часа няколко пъти в седмицата. Желаната температура е до около 26 градуса. Разполагам с около 2300 лв. с монтажа, но съм навит на кредит енергийна ефективност ако наистина се налага да се закупят по скъпи климатици. За мен най важен е комфорта т.е. температурата, след това консумацията на енергията(т.е. хубаво ще е да са по икономични, но не е задължително ако ще е за сметка на температурата). Живея в Шумен ако може и някой магазин да предложите за покупка на съответния климатик. Надявам се да се включат повече специалисти за да мога да избера правилните. Благодаря предварително.
- - - - - - - - - -
Сорка, пропуснах да спомена, че съм на последния етаж в триетажна кооперация.
- - - - - - - - - -
Над мен има тавански стаи.
Здравейте, някой може ли да ми даде инфо за Mitsubishi MSZ-R22RMY-W. Чудя се дали от много избиране накрая не се набутах. Познати казаха, че бил хубава машина, но въпреки всичко искам да чуя и неутрално мнение. Моля и ако някой може да ми пусне параметрите, защото ги има тук на етикета, ама като не ми се отдава японския :))Става въпрос за стая 16 квадрата, топла и през зимата. И понеже никой не ми отговори в предната тема реших и тук да си пусна въпросчето. Не че някой ми е длъжен, но всякакво инфо би ме успокоило и би ми помогнало да разбера дали съм взела правилното решение. Мога да приложа снимка с параметрите от климатика, но са на японски и нищо не им разбирам.
"Метни" табелката... Че това е някакъв хибрид май.
Ей не помагате въобще:) Мисля че въпросът е резонен, за тази стая 7-ца или 9-ка. Има и мицубиши хеви 7-ца за тези пари. Ако е 9-ка Панасоника или Sf 25 ve. Как би било по икономично ?
- - - - - - - - - -
И последно струва ли си 100 лв разлика повече за Panasonic e-09pke пред е-09nke.
Да раздвижа малко темата. Днеска обиколих магазините които намерих. В единия ми предложиха Mitsubishi MSZ/MUZ 25 VE и 35 VE(и каза че е в пъти по добър от fujitsu, daikin пък тошиба въобще не били марка при климатиците). В технополис ми предложиха панасониците с нордик системите 09 и 12-ка. Във Варна клима ми предложиха доста с COP 5+ но на 110 волта, т.е. не мога да ги взема с кредит енергийна ефективност(поне така казаха) единствено един дайкин 9-ка FTX25JV. В последния предложиха същия Дайкин 9-ка и 12-ка и казаха, че се държът много по-добре от fujitsu и mitsubishi. Та какво бихте предложили аз като ги гледах имам чувството, че за малката стая 9-те стават ама 12-те за голямата ме съмняват. Предложете решение ако може.
- - - - - - - - - -
В технополиса имаше климатици LG и Електролукс с по 5 години гаранция.
Че от Тошиба кога са правили климатици. Само първия е техен с Керирър. Друго си е Нео. ;)
lodoria, този бюджет за едната машина ли е, или за двете? Ако е за двете машини с този бюджет влизаш в ниския клас на марковите машини. Ако ти е за едната машина, тогава имаш избор от няколко разкошни машини.
Iodoria@
Не знам в кои магазини си ходил, ама аз по-големи небивалици не съм чувал...:029:
Та това е което имам за двата но мисля да тегля кредит енергийна ефективност за двата и след това да върна каквото ми остане от тия 2300 лв. + колкото ми върнат от 20% и другото ще го изплащам така почти няма лимит. Важното е да се вземе нещо хубаво и разумно. Брат ми има някакви хипер инвертори от две години и половина купени от Пловдив така и не ми каза колко точно струват от къде ги е взел пък марката е абсолютна тайна единственото сигурно е че са на 110 волта, но тая зима в нас с парното на входа ставаше макс 20 градуса, а при моя брат бях по тениска и му се карах да намалява климатиците. По сложното ми се струва при мен тия хубави машинки от къде да ги взема? И естествено кои точно?