Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Здравейте,
вече седмица чета форума, но така или иначе избор не направих, а жегата дойде и на бебето не му е комфотно та с 2 думи:
Апартамент -тухла без изолация ,ТЕЦ, София, изложение северозапад, на всякъде стъклопакет Ка-стъкло ,5/6 камерна дограма,
1 Спалня 15кв.м/45 куб.м.
Хол 27кв.м 80куб.м. Към хола без врати гледат коридори с обем около 15 куб/м и кухня която ще е със затворена врата. Идеята е охлаждане и отопление, желана температура в студовете 19-21 градуса, като кухнята не я броя.
Чудя се за варианта за спалнята едно тяло 9/12-а и за останалото нещо по-голямо.
Бюджет до 3500 с ЕЕ и монтаж.
Не съм сигурен дали си струва инвестицията , тъй като до сега плащам около 500лева на сезон за парно и съм свикнал на 16-17 градуса в големите студове без ядове...
Поздрави,
Радо
@derwin, дори с КЕЕ бюджетът е недостатъчен за Дайсекай 6 и Нокрия 14. Иначе тази комбинация е идеална за твоите условия. Друга алтернатива е да комбинираш Нордик серията на Панасоник 9МКЕ с Нокрия 14.
Чудех се и между Дайсейка6-ца за спалнята и Hitachi 50fh7 за останалия обем ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
derwin
Чудех се и между Дайсейка6-ца за спалнята и Hitachi 50fh7 за останалия обем ?
Въпрос на сметки, оглед на място и мислене. ;)
Колеги ,моля за вашите препоръки за климатици за следните помещения, стая 32кв. изток, таван 2.5м.,две стаи по 12кв.,запад и коридор 9кв., таван-2.5м. монолит ,пвц -дограма, среден апартамент . Изискване към климатиците - максимална икономия и топлина през зимата ,от Русе съм и тук зимите са тежки.
Цитат:
BASH0
стая 32кв.,две стаи по 12кв.,запад и коридор 9кв., таван-2.5м.
Нокрия, 2х10Дайсекай-6, в коридора - нещо японско, а за тавана... вече не знам. :)
Цитат:
T_O_B
Благодаря за съвета :)
На 99% съм сигурен, че ще е Дайсекай.
Кои модели имаш предвид на Панасоник, ей така да им хвърля по едно око.
не знам дали други ги вкарват предвид 1-вия ти пост , дори и панасоник са ме насочвали към климамаркет така че са си оторизирани и не би трябвало да има проблеми.
както и да е за модела останал бях с впечатлението че минимума е 0.6 ,а явно съм в грешка сега като го гледам, може да е било миналогодишният модел... така само за 1 нагревател не си струва и избора ти е един. има ги NE моделите в раздела на панасоник със снимки , документация и мнения.
Климатик Панасоник KIT-NE12NKE
Здаравейте,
Трябва ни климатик само за охлаждане. Тухлен апартамент в София /център/. Помещението, за което търся е страшно топло. Размери почти 26 кв.м. и височина на тавана 2,75 м. Стаята има един балкон, който е остъклен с 3-ое стъклопакет и вътрешна изолация фибран. Между двете има плъзгаща врата, така че студ не прониква... Зимата е 25 градуса, сега 30-31. Само ще охлаждам и се чудя между PANASONIC CS/CU-RE12PKE /с оферта 1022 лв с монтажа/ и FUJITSU asyg12lec/aoyg12lec.
Предварително благодаря!
Отговор: И аз да попитам за климатик...
+1 глас за горното Мицубиши
@neviva
Ако не е малайзийската серия на Панасоник, то по-добре да се сложи Фуджитсу. Другото добро като модел е Toshiba Ras137SKV-E3/Ras137SAV-E3, аз бих избрал него за 1300 лв
- - - - - - - - - -
@derwin Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE и Toshiba Ras-B16N3KV2-E ако трябва да се гони цената да е около 3500 лв, машините са стабилни, работят много добре. Варианта с Нокрия и Дайсейкай е по-добър иначе, ама 1000 лв отгоре.
Благодаря ви за насоките. Като гледам май ще се стисна за още 500-600 лева и ще ги докарам за Дейскай 6 + Нокриа за голямото помещение, май така ще е идеално.
Поздрави,
Радо
Птивет на всички който влизат тук с цел да помогнат на такива като мен.
Един мой роднина си махна климатика който беше МЕ- SKR35ZG-S.
Сега ще си търси пак Мицо или Дайкин, но не е на ясно точно какво да е. Ако може да препоръчате.
Изискванията са да е мнооого тих! Стаята е 17кв на междинен етаж, с една северна стена без външна изол. но с тенденция да се санира. С добра дограма и врати, пода е на ламинат ако е от значение. Говорим за гр.Бургас.
Стария вършеше работа но на най тихия вентилатор не може да затопли добре а той спи там и иска да е много тихо.
Ако има нещо подходящо но само от тези две марки. Мицо или Дайкин
Mitsubishi FH25VE е най-добре сякаш. Alexi го взе за 1600 с монтаж с ЕЕ. :)
Цитат:
estqwerty
не знам дали други ги вкарват предвид 1-вия ти пост , дори и панасоник са ме насочвали към климамаркет така че са си оторизирани и не би трябвало да има проблеми.
както и да е за модела останал бях с впечатлението че минимума е 0.6 ,а явно съм в грешка сега като го гледам, може да е било миналогодишният модел... така само за 1 нагревател не си струва и избора ти е един. има ги NE моделите в раздела на панасоник със снимки , документация и мнения.
Климатик Панасоник KIT-NE12NKE
А, нищо лошо към Климамаркет. Даже вече съм им фен!! Днес имаше оглед в къщи от тях и ще се слага Дайсекая.
Иначе Панасоника го разгледах, но си оставам за Дайсекай. Утре ще си взема офертата от тях и право в банката за кредит ЕЕ.
Отново благодаря за съвета :)
Цитат:
aruba_man
Mitsubishi FH25VE е най-добре сякаш. Alexi го взе за 1600 с монтаж с ЕЕ. :)
Чудесно ми се струва, а от daikin някое моделче а тези изисквания....