Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
  Здравейте.
Предстои ми покупка на климатик и като всеки човек, който не е много наясно на какъв точно модел и марка да се спре пита по вещи лица. Климатикът ще се използва главно за отоплоние на стая, която е около 13 квадрата, като задължително е той да разполага с функционалността на йонната технология. Описание на критериите:
1. Помещението е източно с една външна стена (панел).
2. Външната стена е с външна изолация (санирана) с гипсокартон.
3. Дограмата е ПВЦ.
4. Етаж 5.
5. Разполагаем бюджет 1100-1200 лева (с монтажа).
В момента съм се спрял на следния климатик.
 Инверторен климатик Sharp AY-XP12LSR + Безплатен монтаж - Настeнен инверторен климатик с режими на охлаждане, затопляне и изсушаване. Основателя на технологията Plasmacluster Джон С. Оксфорд (John S. Oxford) гарантира, че използването на йонната техн
Притеснява ме в горепосочения избор, че климатикът отоплява до максимална външна температура -15 градуса, и дали не е преоразмерен за това малко помещение.
Бих бил много благодарен ако някой от по-запознатите лица помогне с информация в предстоящия избор на климатик.
  Тоя шарп , ще те отвее , няма да е комфортно по добре погледни това Климатик Панасоник KIT-E7NKE  .
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Kasap 
   И аз не знам, ама нещо като Нокрия си го представям. :)

Нещо като AWYZ14LB ? 
 Не виждам седмичен таймер да има, иначе самопочистването ми допада.
     Re: Климатик за кухня 10 кв.м.
  @Pr_br: Имаш предвид това Gree само за охлаждане... Или и двете?
  орлинчо,седмичен таймер не ти трябва.намалянето на градусите или изключването на машината,не ти дава никаква икономия.касапа е прав или НОКРИЯ или К2У-ЯПОНКА.
     Отговор: Климатик за кухня 10 кв.м.
  Стабилна машина е, ако можеш да я намериш някъде. Става и за топло с условностите на конвенционалните климатици. По-добре е от всички други марки в този клас.
  Здравейте - нуждая се от препоръка за инвенторен климатик. Стая от около 17 - 20 кв.м. в къща без изолация, тухла, дървена стара дограма. Изложение - външна стена с прозорец на север и външна стена на изток пак с прозорец. Климатика ще се ползва от възрастни хора ( 80+ ), така че не са необходими никакви екстри, като таймери и т.н. Изискването е да топли добре ( най-вероятно за охлаждане няма и да се ползва )- свикнали са на високи температури през зимата в стаята - ако може да поддържа температура от около 25 градуса ще е перфектно. Климатът в населеното място ( Карнобат ) е сравнително мек през зимата - 50 км от Бургас, като все пак хващат и люти студове. Аз лично съм с Дайкин FTX50GV и мога да кажа, че съм сравнително доволен, но за баба и дядо не искам да е Дайкин, предвид лошите отзиви на повечето потребители за цикъла размразяване. Бих искал да осигурява сравнително постоянна температура, като размразяването ( респективно чувството за охлаждане в стаята  ) да е колкото може по рядко. Бюджет засега - около 1300 лева, като в цената да е включен монтажа.
   Цитат:

digunan 
   Здравейте - нуждая се от препоръка за инвенторен климатик. Бих искал да осигурява сравнително постоянна температура, като размразяването ( респективно чувството за охлаждане в стаята  ) да е колкото може по рядко. Бюджет засега - около 1300 лева, като в цената да е включен монтажа.

Toshiba 137SKV-Е3/5
   Цитат:

digunan 
   Здравейте - нуждая се от препоръка за инвенторен климатик...

LG P12RK Libero-R (Advance Inverter)
  Здравейте,

Моля за малко помощ в избор на климатик за следната стая : гр. Бургас, спалня 15 кв.м, последен етаж, южно изложение, ново строителство с 5 см. изолация, една външна стена с един вратопрозорец. Като цяло много топла стая и апартамент. Бюджета ми е до 1200 лв. с монтажа. Колебая се между Dаикин ftx25jv и Панасоник е7nke. Искам да топли и да е комфортно доколкото е възможно. Предварително Ви благодаря.
  От тези двете взимай Panasonic-a. Другото е имитация на климатик. 

... Вземи 9-ка на Pansonic, разликата в цените е нищожна, а зимата ще имаш нужда от power. ;)
   Цитат:

Mega 
   От тези двете взимай Panasonic-a. Другото е имитация на климатик. 

... Вземи 9-ка на Pansonic, разликата в цените е нищожна, а зимата ще имаш нужда от power. ;)

Ако дам малко повече ще си взема Мицубиши 25ve, ама не ми се дават щот ги нямам :)
  Ще ми препоръчате ли климатик,инверторен 12ка,до 1000-1100лв.Гледам SANG GWH12MB-K3DNB3B,някакви отзиви за него.Ще пазарувам от Технополис.Благодаря предварително.
   Цитат:

cecii 
   Ще ми препоръчате ли климатик,инверторен 12ка,до 1000-1100лв.Гледам SANG GWH12MB-K3DNB3B,някакви отзиви за него.Ще пазарувам от Технополис.Благодаря предварително.

още едни илядо леФа ще отидат на вятъра....................
санг и климатик,е като Жипа санг йонг,който бил с двигател на мерцедес...........А ДАНО,АМА НАДАЛИ
  Е па не е ли с двигател НА мерцедес? :D