Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Колеги, за апартамент с две спални Х 12 кв.м.,една стая 32 кв.м. ,коридор 9 кв.м.,изложение изток-запад,монолит,пвц-дограма,вътрешен ми предлагат следните вариянти:
1. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE - 2бр.
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ Zubadan - 1 бр.
2.Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ Zubadan - 1 бр.
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan - 2 бр.
3.Панасоник KIT-NE9NKE Nordic - 2 бр.
Panasonic KIT-E15-PKE - 1 бр.
Кой вариянт е най подходящ ? Изискванията са за максимален конфорт / тишина,топлина/ , икономия както и съотношение цена -качество.
FH25 е прекалено мощна машина за 12 квадрата ,ще се мъчи .. за такава малка стая нещо на 100 волта маломощно .. 35цата е ок за 32 квадрата
Здравейте да попитам http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-P12RK-NSB/UA3 заслужава ли си парите или бихте ми препоръчали друго?
Според мен нисък клас климатик на доста висока цена. Външното тяло е доста малко като кутия на компютър е. За тези пари може да се купи доста по реномирана марка климатик.
Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Пуснали са промоция на hitachi d10ex3 за парите си е много добра машина, аз съм с такъв беше 999 с монтаж декември месец сега е още по намален, и едвали скоро пак ще го пуснат на тази цена
HITACHI RAS/RAC-D10EX3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Вальо, да си кажем честно това LG е в пъти по добро от доста модели в този ценови диапазон. Ако става въпрос, теглото му е 28 kg (за база сравнение, 12LEC е 29 kg, 12LM e 26...) И като се има предвид, че при -7°С външна температура машината може да отдаде номинално 3.6 kW, модела си е повече от добре за парите си.
Как пък не я му виж кондензатора че е колкото два листа формат А4.
Нужда от съвет при избора на климатици
Здравейте, имам нужда от съвет при избора на климатик/ци за хол,трапезария,кухня. Всичко е общо. Няма врати и прегради. Всичко е 60кв.м. и 160куб. Южно изложение,с петкамерна дограма и външна изолация. Климатиците ще се използват за отопление и охлаждане. Въпросът ми е 1 или 2 климатика са нужни в случая и какви като размер. Спрял сум се на Mitsubishi MSZ-FH25 и Mitsubishi MSZ-FH35.
Определено, с две машини ще имаш по добро разпределение на температурата.
1 Прикачен файл(ове)
А как е най-правилното разположение на вътрешните тела. Стените с прозорците са външни другите са вътрешни. А и кажете тези Mitsubishi та добър избор ли са като за 4200-4300лв.
Отговор: Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Супер далавера е Хитачито, жалко, че няма къде да го сложа!
1 Прикачен файл(ове)
@mbemo, ако има възможност за подобно разположение би било добре.
Прикачен файл 10112
1 Прикачен файл(ове)
А този варянт добре ли е ? Като в хола е 12ка а трапезатята 9 ка. А и кажете тези Mitsubishi-та добър избор ли са като за 4200-4300?
Re: Нужда от съвет при избора на климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от
mbemo
Здравейте, имам нужда от съвет при избора на климатик/ци за хол,трапезария,кухня. Всичко е общо. Няма врати и прегради. Всичко е 60кв.м. и 160куб. Южно изложение,с петкамерна дограма и външна изолация. Климатиците ще се използват за отопление и охлаждане. Въпросът ми е 1 или 2 климатика са нужни в случая и какви като размер. Спрял сум се на Mitsubishi MSZ-FH25 и Mitsubishi MSZ-FH35.
За 60 квадрата са много малко тези които си избрал. 2 климатика и то по мощни трябва Климатик General Awhz - 14 LB Nocria
Или една мощна машина, но с 2 ще е по добре Климатик General Awhz - 24 LB Nocria
1 Прикачен файл(ове)
При това разположение на мебелите си мисля, че този избор на местоположение на вътрешните тела е по-добре.Прикачен файл 10116
Колкото до машините, трябва да кажеш в кой град си, къща или апартамент е това и какви са желаните температури, за да се направи по-правилна преценка?