Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
  Колеги, за апартамент с  две спални  Х 12 кв.м.,една стая  32 кв.м. ,коридор 9 кв.м.,изложение  изток-запад,монолит,пвц-дограма,вътрешен  ми предлагат следните вариянти:

1.  Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE                  - 2бр.
   Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ Zubadan  - 1 бр.

2.Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ Zubadan  -  1 бр.
   Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan  -  2 бр.

3.Панасоник KIT-NE9NKE Nordic                                         - 2 бр.
   Panasonic KIT-E15-PKE                                                    -  1 бр.

Кой вариянт е най подходящ ? Изискванията са за максимален конфорт / тишина,топлина/ , икономия както и съотношение цена -качество.
  FH25 е прекалено мощна машина за 12 квадрата ,ще се мъчи .. за такава малка стая нещо на 100 волта маломощно .. 35цата е ок за 32 квадрата
  Здравейте да попитам http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-P12RK-NSB/UA3 заслужава ли си парите или бихте ми препоръчали друго?
  Според мен нисък клас климатик на доста висока цена. Външното тяло е доста малко като кутия на компютър е. За тези пари може да се купи доста по реномирана марка климатик.
     Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
  Пуснали са промоция на hitachi d10ex3 за парите си е много добра машина, аз съм с такъв беше 999 с монтаж декември месец сега е още по намален, и едвали скоро пак ще го пуснат на тази цена 
 HITACHI RAS/RAC-D10EX3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
  Вальо, да си кажем честно това LG е в пъти по добро от доста модели в този ценови диапазон. Ако става въпрос, теглото му е 28 kg (за база сравнение, 12LEC е 29 kg, 12LM e 26...) И като се има предвид, че при -7°С външна температура машината може да отдаде номинално 3.6 kW, модела си е повече от добре за парите си.
  Как пък не я му виж кондензатора че е колкото два листа формат А4.
     Нужда от съвет при избора на климатици
  Здравейте, имам нужда от съвет при избора на климатик/ци за хол,трапезария,кухня.  Всичко е общо. Няма врати и прегради. Всичко е 60кв.м. и 160куб. Южно изложение,с петкамерна дограма и външна изолация. Климатиците ще се използват за отопление и охлаждане.  Въпросът ми е 1 или 2 климатика са нужни  в случая и какви като размер. Спрял сум се на Mitsubishi MSZ-FH25 и Mitsubishi MSZ-FH35.
  Определено, с две машини ще имаш по добро разпределение на температурата.
     1 Прикачен файл(ове)
  А как е най-правилното разположение на вътрешните тела. Стените с прозорците са външни другите са вътрешни. А и кажете тези Mitsubishi та добър избор ли са като за 4200-4300лв.
     Отговор: Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
mystikalrs 

Супер далавера е Хитачито, жалко, че няма къде да го сложа!
     1 Прикачен файл(ове)
  @mbemo, ако има възможност за подобно разположение би било добре.
 Прикачен файл 10112
     1 Прикачен файл(ове)
  А този варянт добре ли е ?  Като в хола е 12ка а трапезатята 9 ка. А и кажете тези Mitsubishi-та добър избор ли са като за 4200-4300?
     Re: Нужда от съвет при избора на климатици
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
mbemo 
   Здравейте, имам нужда от съвет при избора на климатик/ци за хол,трапезария,кухня.  Всичко е общо. Няма врати и прегради. Всичко е 60кв.м. и 160куб. Южно изложение,с петкамерна дограма и външна изолация. Климатиците ще се използват за отопление и охлаждане.  Въпросът ми е 1 или 2 климатика са нужни  в случая и какви като размер. Спрял сум се на Mitsubishi MSZ-FH25 и Mitsubishi MSZ-FH35.

За 60 квадрата са много малко тези които си избрал. 2 климатика и то по мощни трябва Климатик General Awhz - 14 LB Nocria
Или една мощна машина, но с 2 ще е по добре Климатик General Awhz - 24 LB Nocria
     1 Прикачен файл(ове)
  При това разположение на мебелите си мисля, че този избор на местоположение на вътрешните тела е по-добре.Прикачен файл 10116

Колкото до машините, трябва да кажеш в кой град си, къща или апартамент е това и какви са желаните температури, за да се направи по-правилна преценка?