Здр,
наскоро се нанесох в нов апартамент в центъра на София ,но проблемът е ,че той е на 3тия етаж и буквално под прозореца ми има оживена улица и въздухът е ужасен с мн тежка миризма на изгорели газове и търся решение при което външният въздух да се пречиства и да се вкарва в спалнята пречистен от всичко вредно,и никога да не отварям прозореца. Единственото,което намерих с подобна функция е Даикин сарара уруру,но ми се струва,че при него дебита на доставеният въздух ще е прекалено малък за моите цели и не може да замени изцяло проветряването на стаята,а и филтърът не е HEPA и не съм сигурен че ще се справи с толкова мръсен въздух. Имах идея да сложа външно тяло(с размерите на тяло за климатик) с HEPA филтър и активен въглен и въздуховод, които да влиза в стаята(както е във всички фармацевтични заводи),но никъде не открих подобна система , която да не е за индустриални цели. Стаята е 20 квадрата.
В случая аз не търся задължително система за отопляване или изстудяване на стаята,а такава ,която ще пречисти на външният въздух и ще замени проветряването.
10х предварително и извинете ако не съм постнал темата в правилният раздел.