Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
:offtopic:
@Symptom, един съвет от мен: Никога не забравяй, че совите не са това, което са!
И още нещо... преди се нервех, когато ТУК се пишеха неща, независимо добри или лоши, но дълбоко невярни, касаещи моите ярмомелки. Сега просто се забавлявам. Глупостите са същите, хората също като цяло, аз имам още един климатик, за който се изписаха доста страници, изпълнени с ненужна и невярна информация, но на мен ми е весело :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Glock
Детската ще се ползва най-много веднъж седмично и засега там ще се сложи един конвектор. Бюджетът е определен за два климатика, който да се справят с отоплението на всекидневната,спалнята и коридора.
След посещение в специализиран магазин ми предложиха следните варианти:
1. Hitachi RAK-35PPA или Hitachi RAK35PXB/RA35WXB
2. Daikin FTX35JV-RX35JV , Daikin FTXS35K-RXS35K , Daikin FVXS35F-RXS35K
3. LG H12AK Hyperinverter
4. Mitsubishi MSZ-FH35-MUZ-FH35VE
5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC-35ZJ-S Premium
6. Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE - 2014 ,
Цитат:
Glock
След посещение в специализиран магазин...
Тези явно не работят с най-добрата марка за климатична техника - Toshiba :thumbsup:
Цитат:
Glock
След посещение в специализиран магазин ми предложиха следните варианти:
1. Hitachi RAK-35PPA или Hitachi RAK35PXB/RA35WXB
2. Daikin FTX35JV-RX35JV , Daikin FTXS35K-RXS35K , Daikin FVXS35F-RXS35K
3. LG H12AK Hyperinverter
4. Mitsubishi MSZ-FH35-MUZ-FH35VE
5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC-35ZJ-S Premium
6. Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE - 2014 ,
Гласувам с две ръце за панасоника.
Ами за спалнята 20ZMX-S, за хола 10SAVP2-E.Двете машини дори може и да топлят цялото жилище.Таман и бюджета ще докараш.
Да за парите си в момента Panasonic-а Etherea 2014г E12QKEW си заслужава.Но предложението на edi1 също е добро,поне ще си сигурен че 20ZMX-S ще е достатъчно тихо,за да спите спокойно без да чувате машината.
За хола и модела на Fujitsu 12LTCA ще Ви свърши работа.
Здравейте,дойде момента за климатика.Стая кухня Г -образна около 25 м2 ,таван на 2,5м.Сверно изложение,но с остъклена тераса с ПВЦ дограма и хубава изолация по стените.Аз съмсе спрял на два модела за сега-
1.Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA
2.LG D12AK.NSB/S12AK.UL2
Мога да отделя до 1400 лв. с монтаж .Бих помолил за съвет кой от двта е по добър вариянт,или ако двата нестават очаквам помощ от предложения в този цнови диапазонПоздрави!
LG D12AK.NSB/S12AK.UL2 в пъти по добро от първото...
Цитат:
bokanegra
Здравейте,дойде момента за климатика.Стая кухня Г -образна около 25 м2 ,таван на 2,5м.Сверно изложение,но с остъклена тераса с ПВЦ дограма и хубава изолация по стените.Аз съмсе спрял на два модела за сега-
1.Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA
2.LG D12AK.NSB/S12AK.UL2
Мога да отделя до 1400 лв. с монтаж .Бих помолил за съвет кой от двта е по добър вариянт,или ако двата нестават очаквам помощ от предложения в този цнови диапазонПоздрави!
Това за кой град?
гр.Варна :)Aко има и по добри предложения в този ценов клас ще се радвам да споделите...
Според мен в момента най-доброто, което можеш да купиш е Panasonic E12QKE за 1649 с монтаж.
Това не е ли цената без монтаж ?
Сега видях, че е промоционална с включен монтаж и то от фирма, за която съм чувал само хубави думи. Колебая се между MHI 35ZM-S и 12QKE. Това това с читавата фирма, монтажа и последващия сервиз сякаш наклонява везните към панасоника. Въпреки,че хеви ми е някак по на сърце, разбира се без да мога да се аргументирам. Може би защото съм фен на тежката музика https://forum.setcombg.com/images/icons/icon6.png
Проба-проба...
/грешен пост/
Цитат:
bokanegra
гр.Варна :)Aко има и по добри предложения в този ценов клас ще се радвам да споделите...
За тази сума може да се сдобиеш с машина на 100 волта. Във Варна има няколко фирми, предлагащи такива.