Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Здравейте, няма как да се използва друго освен ток/климатик. Постройката е част от стара казарма (от там и 70 см. стена, както днес разбрах от дялан камък) и е имало парно. В момента е направена като офис сграда и всеки се отоплява както намери за добре. Предишните собственици са ползвали един огромен калорифер може би над 5 кв. ама не мисля че е разумно да продължавам така. Комин за съжаление няма :(
След доста обикаляне днес намерих и приемлив за мен вариант. Предложиха ми General AWHZ14LBC/AOHZ14LBL NOCRIA на изплащане за 2300 лв. с монтажа. Така хем ще вляза в бюджета и ще мога да си го изплатя за 12 месеца, хем няма да съм с нисък клас китаец, а мисля че и сметките ще са доста по поносими така. Четох из форума доста добри отзиви за модела. Благодаря на всички за помощта.
Това е точната машина за това помещение! /Затова и има толкова харесвания мнението ти./
SHARP M28SV
SHARP N28SC
SHARP P25YSB
SHARP S 258SC
SHARP U 28 NC
Някой има ли мнение за тези модели за стая около 13-15 кв. с 6 камерна 4 сезона дограма , размери 2.60 височина . 3ш на 4 дълж за отопление и охлаждане и добра консумация на ток
Не знам, но по принцип по-високия клас трябва да имат плазма и аспирация. Гледай и годината на производство, останалото е на късмет, поне така си мисля ....Успех! :)
Здравейте, отново се нуждая от вашата помощ и ще съм благодарен за съвет.
Въпроса е какъв климатик да избера който ще се ползва само за отопление. Значи....
Помещение: 90 кв.м./250 куб.м. (зала за спорт)
Изолация: тухлена сграда с 10 см. външна изолация и ПВЦ дограма (2 прозореца, само с 1 външна стена)
Изложение: южно (етаж 2), София
Зимата не държа да се вдига температура над 18-20°С в помещението
Бюджет: 3 000 лв. +-... но предпочитам да не е много нагоре
Други електроуреди в помещението няма
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от
yasoo
Здравейте, отново се нуждая от вашата помощ и ще съм благодарен за съвет.
Въпроса е какъв климатик да избера който ще се ползва само за отопление. Значи....
Помещение: 90 кв.м./250 куб.м. (зала за спорт)
Изолация: тухлена сграда с 10 см. външна изолация и ПВЦ дограма (2 прозореца, само с 1 външна стена)
Изложение: южно (етаж 2), София
Зимата не държа да се вдига температура над 18-20°С в помещението
Бюджет: 3 000 лв. +-... но предпочитам да не е много нагоре
Други електроуреди в помещението няма
Благодаря предварително!
Два от изхвърлените японски с индекс 45+
А бре каква е тази "Зала за спорт"? Има ли места за публика или е само някакъв фитнес?
Инверторните не издържат много в такива натоварени помещения.
По-добре в зависимост от натовареността на залата с хора-средно аритметично на ден колко човека/пъти влизат и излизат :
вариант 1. два климатика х fuji-rs-18ub-ro-18ub
вариант 2 два климатикаfuji-rs14uc-ro14uc
вариант 3 -комбинация от горните да варианта, тоест една 14-ка и една 18-ка.
Ако няма големи прозорци и топлозауби:
вариант 4 два климатика sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr
Цитат:
justify
:stupid: Абе направо с един да мине, а? Или въобще - без. /ще му е все тая/
П.С. тоя Шаро може да е всичко друго, но не и подходящ за случая.
Конвенционален климатик Mitsubishi Electric MSH-GE50VB/MUH-GE50VB аз предлагам два броя от това.
Благодаря на всички за съветите... сега да доуточня...
Залата се изполва за танци, карате, йога... т.е. винаги има средно само по 7-8 човека вътре.
В момента има един климатик Мидеа (18-ка конвенционален)... въпроса е, че предпочитам да сложа още само един по-мощен инвертор който да си работи зимата денонощно колкото да поддържа някаква прилична температура а конвенционалния да се пуска само когато се налага.
Гледам някакви Фуджитсута и Митсубишита по около 3000лв. та ми е любопитно дали това не е по-добрия избор
Ето примери:
Инверторен климатик Fujitsu ASYG30LFCA/AOYG30LFT
Инверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-GF71VE/MUZ-GF71VE
Инверторен климатик Fuji RSG-30LFC/ROA-30LFC
Погледни моделите на Mitsubishi Heavy 63, 71, 80 ZM-S - умишлено не посочвам конкретна мощност. Това е работа на фирмата, която си избрал.
Както Mega ,така и аз ще препоръчам моделите на Heavy при такива големи квадратури.
Аз препоръчвам 10кВт канален климатик, който да се монтира открито или в тавана с две решетки и да не се занимаваш с простотии - 5 стенни, 2 подови, 4 прооречни климатика.
Цитат:
Mega
Погледни моделите на Mitsubishi Heavy 63, 71, 80 ZM-S - умишлено не посочвам конкретна мощност. Това е работа на фирмата, която си избрал.
+1.Имам Mitsubishi Heavy SRK/SRC63 ZM-S1 и съм много доволен - добър дефрост,бълва жега и т.н. Работеше в офис около 60 квадрата без проблем.Сега е на стълбище в къща и почти не се товари.А дали да е 63, 71, 80 е хубаво професионалист на място да каже.
P.S. Абе стара ама корава машина :thumbup.