Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Вижте в раздела на Samsung: Климатик Самсунг AR09HSSDAWKNEU на цена: 1769 BGL без монтаж. Ами според мен си заслужава пред панасоника, aко разликата е 100-150лв, с тоз wi-fi , защото имате почти напълно безшумен климатик от 16db. и никак не лоши екстри, с които не могат да се похвалят европейските модели - той колегата е писал за тях в темата...:)
Този модел на Самсунг във вариант единичен сплит няма вграден Wi-Fi. Вносителят вече е намерил начин да предлага допълнителен адаптер, но не знам на каква цена.
Машината иначе е много добра. Видях едно такова вътрешно свързано към мулти и наистина е безумно тихо!
Отговор: Избор на климатик за спалня
Явно добре ви плащат то не спряхте с тази реклама във форума.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Велев аз не го рекламирам и стоя зад думите си,защото го слушам всеки работен ден този климатик.Ако не вярваш те каня за втори път да го видиш и чуеш.
- - - - - - - - - -
Доста потребители не спазват чл. 3. Избягвайте да пишете извън дискусията ("извън темата" съдържание) в сериозна тема или ако пишете го маркирайте като такова с "//Извън темата" и син цвят. Допускат се до 2 (две) "Извън темата" изказвания, за да не се превръща темата в говорилня.
Цитат:
Aleksandars
BlackEnd, с една машина може да поддържате оптимална температура само в 72.8 кубиковото помещение. "Филма" с охлаждането или отоплението и на другата стая няма да може да го гледате по никакъв начин. Е начин има, и Kasap Ви го е споменал. Но да се абстрахираме от подобни решения. Като за начало Ви съветвам да си вземете една машина и по нататък да помислете и за още една. Като е с има предвид, че отоплението няма да е приоритет, може да помислите за една машина с номинал на охлаждане 2.5 kW и една 2.0 kW или 2.2 KW. С този бюджет, шанса е минимален за избор на качествени инверторни модели (нови)...Освен ако не вдигнете бюджета поне до тройка.
Aleksandars, Kasap,
Благодаря за отговорите! За сега ще се спра на един климатик за голямото помещение, а за втори ще мисля по-нататък. Доколкото разбирам, в този случай 3-те, които бях изброил не са подходящи. Можете ли да ме насочите на някъде (при същия бюджет)? Нещо такова: General ASHG09LTCA?
General Fujitsu ASHG12LTCA, Panasonic CS-E12QKE, Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, Sharp AY-ZP40PR, Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000, Samsung AQV12KBBN (Jungfrau-F), LG Athena H12AK Inverter V, LG CS12AQ Deluxe Inverter V...
Цитат:
Aleksandars
General Fujitsu ASHG12LTCA, Panasonic CS-E12QKE, Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, Sharp AY-ZP40PR, Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000, Samsung AQV12KBBN (Jungfrau-F), LG Athena H12AK Inverter V, LG CS12AQ Deluxe Inverter V...
Много благодаря :)
Цитат:
VeleV.Klima
Здравейте,
Ако имате нещо конкретно като негатив за този климати, което можете да споделите, ще съм Ви благодарен.
Цитат:
Aleksandars
Преразгледай си предложенията. За 73 кубика, предимно за охлаждане, са твърде големи.
Цитат:
AC_From_Hell
Колегата вече ви е препоръчал този:
Климатик Панасоник KIT-RE9QKE
Хубав е и е на добра цена.
E9PKE също е много добър модел, той е от високия клас и има хубави екстри за енергоспестяване и пречистване на въздуха.
Благодаря, а наблюдения върху Futjitsu ASYG12LMCA/AO имате ли? Намерих го на същата цена като Панасоника , вярно за по-голям обем е, но какви са ви впечатленията?
Това, че по-мощен климатик се намира на същата цена според мен говори само по себе си за отношението цена/качество. Панасоникът е прозиводство Малайзия, а Фуджицуто е Китай. Панасоникът е взел външното тяло на събрата си от по-високата серия, което е хубаво. Везните клонят към него.
Г-н ivostoqnov77, какво съм имал предвид когато съм дал посочените модели като вариянти си знам аз. Не виждам смисъл да се пълни темата с безсмислени постове, като Вашия. Ако имате препоръки към потребителя с конкретни модели, може да ги споделите, а не да търсите "под вола теле". Нищо лично, но се надявам да ме разбирате за какво говоря.
Здравейте
Някой може ли да ми помогне кой от долупосочените климатици да избера.
Toshiba RAS137SKV-E5 AvAnt
Hitachi RAK/RAC 35PPA
Искам климатик за хола около 50куб.м. южно изложение, тухла , старо строителство неизолирано,панорамни прозорци. Бюджета ми е малък около 1200лв с монтаж затова съм се спрял на тези модели.По принцип в другата стая паля печка и не е много студено в хола, досега се справях с духалка.
Дали стават или трябва да търся друг?Нещо друго можете ли да предложите?