Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 167
Like Tree139Одобрявам

Daikin FTXS35K/RXS35L PRO или Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Отговор: Daikin FTXS35K/RXS35L PRO или Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC

"В интерес на истината и двете ми машини от подписа, никога не са правили празен дефрост!" Това въобще,не смея да го оспорвам,обаче все пак си има закони на физиката,а и на природата.Като казва човека,че в студ и мъгла климатика му е дефроствал само веднъж за цял ден според мен подвежда(не казвам,че е умишлено,просто може да не го е забелязал) потребителя едва ли не да има утопични очаквания от тази тошиба.
    Този пост е редактиран от mhifjme; 07-01-15 в 09:56.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, колко пъти да дефроства, след като условията за дефрост не са налице.Това не е среден или нисък клас машина, която да чукне таймера под 0 градуса.Аз примерно говоря за дни, в които съм бил в къщи и съм имал възможност да следя машината.Никой не иска да подвежда, просто казваме какви са възможностите на ДАЙСЕЙКАЙ.Достатъчно много е чепкан алгоритъма на ДАЙСЕЙКАЙ, за да е ясно, че включва дефроста само когато трябва.Спокойно мога да заявя, че при наличния алгоритъм на дефрост и при определени условия на работа, III серия на ДАЙСЕЙКАЙ при температури на работа до -25 градуса може да не дефроства и цяла зима нито веднъж.И пак повтарям, не всичко зависи само от машината, от голямо значение е и самото помещение и мястото на монтаж на вътрешното тяло.Например аз съм се убедил в едно нещо - може да има огромна разлика в работата на една и съща машина в зависимост от това, дали е на топла вътрешна стена или на външна по-студена.Никой не може да очаква моята или на МЕГА машината да работи по същия начин в неговото помещение.
    Mega одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Е,да де ,обаче мъгла и "студ"(не знам,точно колко,но според мен студ е под нулата) и дайсейкай 13 не може да мине с един дефрост за цял ден.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, за студ имам предвид под 0-та.Няма значение дали е 10,13 или 16, всичко зависи от условията на работа.Спокойно може да мине и без нито един дефрост, като не са налице условия за това.Можеш да погледнеш алгоритъма в сервизните и сам ще се убедиш в това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Не искам да гледам алгоритми,защото нищо не им разбирам,просто не мога да проумея как при МЪГЛА и студ само веднъж ще дефроства за цял ден,освен разбира се, ако няма и печка на дърва в стаята или някой с такава от долния етаж не е нагрял здраво.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

edi е писал "при определени условия" .. при мъгла няма как да не заскрежава и дефроства ,това е нормално .. доста по дразнещо е ако дефроства на чиста пита и то често което Тошибите не го правят
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Alexi как се държат твоите при сегашните условия, забелезваш ли такива "празни' дефрости?

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

празни дефрости има .. при W22 са редки и кратки( 5 мин от спиране до тръгване ) 3-4 на денонощие ,дефроста е незабележим при него без пуфтене форсиране и пукане на пластмаси .. LCC дефроства малко по често може би 5-6 пъти ,Саньо не го наблюдавам постоянно щото е в детската но и неговия дефрост е незабележим - също съм го хващал да прави ненужни дефрости
    JOKVN одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Еди,беше написал,че при мъгла и студ климатика е дефроствал веднъж на ден,затова исках да го поправя,че е сбъркал и тошибата не способна на такива подвизи,защото и тя все пак е климатик.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не съм сбъркал, ама карай да върви.Не виждам подвиг в това да дефроства веднъж на ден.LDC-то ми също дефроства от дъжд на вятър в студ и мъгла /просто такъв му е режима на работа/, докато ХИТАЧИ-то в студа и мъглата не забравя да се отчете редовно.Както казах, при определени условия ДАЙСЕЙКАЙ, особено III серия, може и цяла зима да не дефроства.Дефроста при тях не зависи само от външната температура и мъглата в студа, има още поне 5 фактора, влияещи на решението за дефрост.По отношение на данните в сервизните ТОШИБА са доста напред и алгоритмите и влияещите фактори са дадени подробно за всеки модел.Напълно е възможно дори при заскрежен обменник да няма нужда от дефрост.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

По принцип знам,че невъзможни неща почти няма.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Post Отговор: Daikin FTXS35K/RXS35L PRO или Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC

Цитат Първоначално публикувано от mhifjme Виж публикацията
    Не искам да гледам алгоритми,защото нищо не им разбирам,просто не мога да проумея как при МЪГЛА и студ само веднъж ще дефроства за цял ден,освен разбира се, ако няма и печка на дърва в стаята или някой с такава от долния етаж не е нагрял здраво.
    Всичко зависи от топлопреноса / топлозагубите в темперираното помещение, от една страна и обема / теглото на външния топлообменник. Колкото е по-голям, толкова е по-малка разликата в температурата между него и околната среда. Колкото е по-малка тази разлика, толкова по-бавно се натрупва лед и съответно намалява честотата на дефростите. Лично го гледах миналата зима при панасоника в подписа ми и дайсейкай 5. Тази зима още никой не е дефроствал или обледявал.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Когато генерирането и преноса на енергия е достатъчен за поддържане на температурата смисъл от дефрост няма.Дори когато има скреж няма смисъл от дефрост.Има смисъл от дефрост когато започва обледяване на топлообменника.

В това отношение напълно "симпатизирам" на алгоритъма за дефрост на тошиба.

Напатих се от дефрост алгоритъма на подовия дайкин- на 0 и под 0 градуса на всеки 45-50 минути като часовник.Изобщо на европейските дайкини това им е много слаб момент ...

Мисля обаче че съм на път да реша този проблем, като разредя значително дефроста му.Повече след няколко дни -необходимо е повече време за тестване и проби при отрицателни температури
    dodo_pv и mirandi харесват това.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а може да сведеш дефростите му до 0 ,аз така направих с FH
    Mega и mirandi харесват това.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе Джъсти, ти да не се жениш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTXS35K/RXS35L
    От fena81 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 33
    Последно: 09-08-17, 17:31
  2. Daikin FTXS35J/RXS35L замерване
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 15-12-14, 09:18
  3. Мнение за Дайкин FTXS35K/RXS35L
    От didiron във форум Климатици Daikin
    Отговори: 12
    Последно: 17-05-14, 21:40
  4. Избор на климатик , FUJITSU AWYZ14LB/AOYZ14LB VS FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC VS DAIKIN FTXS42K
    От schwepsi във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 1
    Последно: 07-04-14, 08:27
  5. Daikin FTX35J / RX35J срещу FTXS35K / RXS35K
    От Colonelo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 14
    Последно: 21-09-13, 14:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе