Купих въпросният климатик през лятото. Тъй като имам още три климатика имам база за сравнение , та и затова се насочих към друга марка. Параметрите са добри поне на хартия.
Хубави страни - не се усеща кога тръгва и спира компресора, има йонизатор, който аз лично не усещам каква работа върши, има що годе висока максимална мощност, 1 литър фреон и мощен компресор.
Негативи : леко шумно външно тяло при сухо време, вентилатора на външното тяло работи винаги на високи обороти, консумацията на отопление не пада под 500 вата, автоматичният вентилатор на вътрешното тяло работи, ту силно, ту слабо, не се кротва на една скорост.
Сега малко информация за работата му в дъждовното и мъгливо време от вчера и днес: климатика започна да шуми доста силно отвън - звука е породен от заскреженото външно тяло, което пък от своя страна запушва ламелите на топлообменника и въздуха не може лесно да се просмуква между тях и се получава доста силен шум като че ли работи климатик от 20 кв мощност. След като климатика беше натрупал 1 см скреж а не се сеща да го размрази реших да го накарам и вдигнах градусите от 23 на 28 и след 5 минути работа се започна дефрост, който продължи общо 25 минути с 20 минутна част на самото размразяване с консумация около 550 вата. Изходящата температура след дефроста си беше хладна и компресора вдигна консумацията до 1,2 кв че да я затопли. Тази сутрин звука от външното тяло беше същият, т.е пак заскрежено тяло , което не се сеща да размрази.
При сух студ до около -6 градуса си работеше перфектно, но явно мъгливото и дъждовто време не е неговата сила.
Другите клими МЕ не се чуват изобщо, даже в мъглата духат по топло ,нито заскрежават нито дефростват- това само за сравнение.
Консумацията на ден е около 7 до 9 kw в стая от 12 квадрата с вътрешна изолация на стени и таван.
Ако някой има същият климатик нека пише как се държи при него