Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.
Гледам това сузуми за което питаш, въпроса ми е по скоро от интерес, не му ли пада много мощността при студено време. Има 5.5 номинал само че при минус градуса максимала му става 3.9. От къде идва тая разлика при евро моделите и японските, поне гледам японските машини не им пада мощността така драстично. Още един пример мога да дам Daikin FTX60GV, такъв имаме в офиса. При него при студено време отоплителната му мощност пада на 4.8Kw при номинал 7.0. Тоест тия номинали са малко безмислени тъй като немогат да бъдат достигнати при минус градуси. У нас шарпа има по добри характеристики и чувствително по добре работи от този дайкин а са доста различни големини.
Покани го у вас да види твоите може да си промени мнението.
повече четене - по малко бисери :)
Това към кого е насочено?
към тебе колега .. прочети си пак поста .. "при студено време " ; "при минус градуса " .. аз чета сервизни там има конкретни мощности и градуси количество фреон модел компресор а не общи приказки гарнирани с опити да си хвалиш своето ..
Баце кога съм хвалил своето, още в началото писах че това ми е интересно защо така се получава и ти като толкова ги разбираш що не обясниш на нас непросветлените.
Немога да разбера какво е това надменно отношение при положение че питам нещо съвсем нормално и не в мой интерес, а по принцип.
Тенологично ми беше интересно каква е причината за това, но явно няма да ни просветлиш боже на климатиците.
Daikin FTX60GV~RX60GV Comfort | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
Ето ти конкретно за дайкина, кое от тука е бисер че мощността му пада почти наполовина ли при -7 градуса?
ето ти климатик с подобни характеристики, колко му е капацитета и каква е разликата сам може да видиш.
Toshiba RAS-365JDR | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
това се случва с всички климатици ,пада им мощността със спадане на температурите .. кой повече кой по малко .. 2те машини които си дал за сравнение не си приличат по нищо - единия е скромен модел за европейския пазар струващ около 2000 лв така както е 60ка ,а другия е топ модел за японския пазар струвал като нов около 4000 лв ,няма как да сравниш круши с ябълки
Нищо конкретно, явно толкова ги и разбираш нещата. 2000 4000 все тая и двата климатика имат подобен диапазон на работа с различен номинал. Единия е 60ка както казваш другия е 36ца. Уж по малкия има по добри показатели от големия, това ми е интересното не кой колко струва. Трудно вдяваш въпросите.
аз не мога да ти разбера въпроса .. защо евтиния климатик има по слаби показатели ,защо така се получава ? това ли питаш .. ако е това то е риторичен въпрос
Цитат:
Първоначално публикувано от
Шменти Капели
Здравейте , искам да ми препоръчате климатик за помещение 12 квадрата , южно изложение , тухла , 2 прозореца ПВЦ дограма .... разгледах няколко климатика в техномаркет Самсунг AQV--09 на цена 600 лв без монтаж. Държа климатик да е нов и да е около 600--700 лв , препоръчайте нещо и какво мислите за този самсунг
За топленето топли много добре и като хардуер няма аналог с машини докъм 1100 лв ,но софтуера му е заводски объркан и не го препоръчвам.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
самсунг няма да е докато не понатрупат малко клиенти и положителни отзиви за сплитовете си че не съм добър в лотарията .. на хартия изглежда добре но видя ли самсунг на някоя тераса задължително е обледен .. цената е като на изпитани марки с които няма как да сгреши човек
Аз като бета тестер на Samsung във форума ,мога да кажа че при всички други проблеми обледяване не съм виждал.И преди 2 дена като събирах комшиите около мене на гости и всички дойдоха с някакви елеци и като влязоха в нас се учудиха колко е топло и се съблякоха по тениски.И чак аз се учудвам как 12 ка топли 32 кв с огромни топлозагуби при - 11 гр и силен северен вятър,макар и вентилатора да трябва да е на максимална степен.
Зададох съвсем елементарен въпрос ти го направи да му се отще на човек да пита каквото и да било. Разбирай го както искаш, извинявам се за безпокойството.
В една друга тема бе казано на сервизни и Евровент да не се вярва. Така че, колега, не се чуди. Дори по-скъпи климатици имат по-лоши показатели от по-евтини, но това било само по разните сервизни, на които човек не би трябвало да вярва.
Кои топ производители се очаква да изкарат нови модели през идните месеци?
по интересния въпрос е дали тия нови модели ще са по добри от старите .. само при една марка нямам такова чудене ,там новото винаги е само една буквичка в името :)