Отговор: Избор на Климатик
Здравейте,
Трябва ни климатик за апартамента на родителите ми.
1 Жилище - хол/спалня
2 По принцип има тръби за радиатор,които когато съседите наоколо пуснат парно се загряват и държи някаква прилична температура. Би било хубаво да може да се ползва през всички сезони.
3 Около 15.5 квадрата и около 45 м3
Прозорците са около 3м2 стара дървена дограма към остъклен балкон с пвц дограма.
Източно изложение,нищо не закрива слънцето, 6ти етаж,панелка.
Помещението е хол,но се използва и като спалня.
4 София,южен квартал
5 Зимата около 23-24 градуса,лятото около 25-26
6 Апартаментът е вътрешен,като единствените външни стени са на балкона и кухнята - те са с външна изолация. Таванът няма изолация
7 TV
8 до 1200 с монтажа
9.Зима - 20, Лято + 40
Прегледах старите мнения и виждам че за около тая цена казват,че не може да се купи климатик за отопление,но вкъщи имам 2 - панасоник CS E9-HKEA и General ASHA 09 LCC и като като изключим че пука пластмасата и е шумен при отопление съм много доволен от последния. Мислех си,че сега за тези пари може да се купи и по-добър.
Благодаря предварително
хаха .. по добър от 9LCC ще купиш ,ама за около 2000 лв .. няма вече такива евтини и топлещи машини
Ако климатика ще се ползва само за охлаждане кой бихте препоръчали като цена/качество от бюджетните?
Всеки един би ти свършил работа.
Абе не се знае защото и на охлаждане явно има адове с самсунг хаер и осака направо ни потрошиха телефоните за такива спрели климатици.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
vutov87, и са несъвместими неща. Иначе, може да погледнете:
Panasonic CS-E12QKEW~CU-E12QKE
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
General Fujitsu ASHG12LUCA
От тези предложения, най-много ми харесва Панасоника.
Разгледах още малко по сайтовете и моля за коментар за следните модели:
Samsung AQV09KBBN/AQV09KBBX (Jungfrau-F)
http://viktorelektrik.com/?p=620
daikin-ftxm20k-rxm20l-2015-wifi
Инверторен климатик Daikin FTXM20K/RXM20L 2015 + WiFi
Естествено моля за коментар и за Панасоника.
Да се има предвид, че търсим тиха работа на вътрешното тяло, както и максимално висок SCOP, тоест максимално икономична машина за парите, които можем да дадем.
FTXM е същата машина като FTXS, просто първата е на фреон R32, втората си е на стария R410A. Втората е на малко по-ниска цена.
Дайкина направо го зачеркни ... толкова посредствена и маломощна машинка ,1600 лв .. ще ти дам жокер - най икономично ще работи тоя с най нисък минимум
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
FTXM е същата машина като FTXS, просто първата е на фреон R32, втората си е на стария R410A.
Да бе... точно като испански... ъ-ъъ, омлет. :)
Здравейте, търся климатик за детска стая 13 кв2, за топлене и охлаждане. В нея ще се спи, така че е хубаво да е тих климатика. Стаята е с южно разположение в град Петрич, с пвц дограма и гипс картон само на тавана. Цената която мога да отделя е 1500лв с монтажа. Какво ще ми препоръчате ?
Малко ти е помещението и подходяща машина ще е една 7-ица или 9-ка от модела LUC.Може да погледнеш и 25-ица ZJ-S или ZM-S.
chriser, за Вашето помещение, идеалния вариант е Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZM-S~SRC20ZM-S Premium.
Тези Мицубишита със минимум 1,2 ,няма ли да са много он-офф във 13 кв.Аз бих погледнал триъгълния Samsung AR09HSSFAWKNEU за същите пари.Вярно че е мощен като за 2 пъти по голяма стая ,но минималното топлотдаване му е 850 в при 180 в . консумация.Слага се на тих режим и няма да се усеща в тази стая че има климатик.А и при нужда ще отваряш без грижи към коридор и друга стая.Само не знам колко му е шумен дефроста.
може една 10ка Тошиба сузуми да се забоде
[QUOTE=vutov87;734397]От тези предложения, най-много ми харесва Панасоника.
Разгледах още малко по сайтовете и моля за коментар за следните модели:
Samsung AQV09KBBN/AQV09KBBX (Jungfrau-F)
От всички изброени модели ,този Samsung е едни гърди напред.За цената си от 1590 с монтаж е много изгоден.Доста мощен,без проблеми ще топли 25-30 кв.Коп и Еер са му 5,2.На тих режим е 20 дб и шум почити не се чува,отличен дизайн.Недостатъци,само 3 степени на вентилатора +тих режим и авто на отопление и поне при мене ,при - 5 гр и надолу ,дефрост на всеки 2,5 часа ,без да е заскрежена питата.