Отговор: Избор на Климатик
Здравейте на всички.Дойде време пак за избор климатик и искам съвет от разбиращите тук.Става въпрос за Хол 17 кв,отлично изолиран и хубава дограма,като района е Варна.Спрял съм се на два модела климатици ,като единия е Инверторен климатик Hitachi RAK25RXB/RAC25WXB AKEBONO 2015:cool:,а другия еИнверторен климатик Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI 2015.Честно казано хитачито по ме блазни с това което предлага,само не съм сиг.дали ще е достатъчен като мощност.Сузумито няма кой знае какво ,но си е Тошиба и съм в голяма дилема.Бюджета е 1450 макс и затова моля за съвет.Понеделник трябва да кажа кой от двата искам и сряда и монтажа.Благодаря за мненията преварително:)
Абе хора,
откакто питах тук преди седмица чета яко и напоително и стигнах до следния казус. Аз общо взето се засилих към MHI 50 zm-s за 91 м3 хол, което по номинал идва на 64w/m3
То верно е доста топъл апартамента с положителни обстоятелства като ново строителство с хубава дограма и изолация, топли съседи, изложение, целодневно огряване от слънцето, ама все пак да не се окаже, че съм на ръба и при яка зима да се охълца?
По отношение на макс отдадена мощност Nocria 14 и General ASHG18LFCA, които са основните алтернативи се справят значително по-добре при близки номинали.
Рискувам ли с MHI-то? Дали да не гледам по-големите машини като цяло или просто такива с по висок макс биха поели няколкото дни в годината с -15?
Туй Хеви много постничко ми се вижда.18 ка ,пък развърта само до 6,6 кв и вътрешното има ,няма 10 кила.Където свършва Mhi то,почва Нокрията :).
А за GENERAL някой има ли впечатления? Как седи ashg18lfca спрямо Nocria като клас и качество?
Дали ще е General ,Fujitsu или Fuji разлика няма.Вземай Nocria докато още я има.
Здравейте на всички.
Нужна ми е помощ с избор на климатици.
Помещениятя са две. Изложение Север-Североизток. Няма топлоизолация. Сградате е тухлена. Етаж 4 от 6. Сградата няма отопление (ЛО/ТЕЦ) . Досега не е живяно там и нямам наблюдения дали съседите се отопляват и как. Двете помещения имат една обща разделителна стена. Ще се монтира PVC дограма 5к с двоен стъклопакет- б/б/Ка. Пред двете помещения има закрита обща тераса и външните тела ще са в двата края - на сухо и закътано място.
Хол с к.бокс +коридор - 21м2 + 3м2 или 24м2, една външна стена. Прозорци 3,8м2. Между хола и коридора няма врата, а само отвор.
Спалня - 11м2. Прозорци 3,8м2. Една стена към стълбище.
Според бюджета (до 3300 лв , по възможност модели одобрени за кЕЕ) съм се спрял на няколко варианта:
За хола:
Panasonic E12QKE
Panasonik NE12MKE
Toshiba B13N3KV2-E Suzumi+
General-Fujitsu ASHG12LUCA
За спалнята:
Panasonik E09QKE
Toshiba B10N3KV2-E Suzumi+
General-Fujitsu ASHG07LUCA
Имам и идея за Фуджицо и ко AWYZ14LBL Nocria за хола, ако се намери останала на склад и някой 100V к2у за спалнята.
Най-вече ме притеснява спалнята - кой от посочените ще е най-тихо работещ.
Благодаря предварително на всички за отговорите.
ПП Климатиците ще се ползуват с предимство основно за отопление.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
не взема 2 хитачита сега се чудиш за малката стая нали :) боцвай една дайсейкай 8 да ги сравняваш на зима
Дай да изчакаме и да видим как се представят машините ни през зимата и ако всичко е ок, ще търся 7чки за спалните -като ги гледам с перфектен минимум са.
Ако ли не, две Тошиби ще заспят в спалните.
Ще има ли нов Дайсекай за сл. година или е прекалено рано да се каже?
Добър вечер на всички.
Имам нужда от съвет за климатик , който ще се монтира в Г-образна кухня с квадратура около 10 м2 (панелка) със височина 2.65 м.
Става въпрос за Варна , където зимите не са чак толкова студени , така че мисля една девятка ще свърши перфектна работа.
Изискванията ми са COP над 4 , номинална мощност на отопление около 3.4 kW и цена до 1400-500 лв.Ако има и по ефтино предложение , то е добре дошло.
НЕ искам японски модели на 110V ,независимо от техните качества.
Помогнете , защото за 7 години съм изгубил тенденциите на марки , надежност и цени.
Ето тази машина се държи повече от достойно зимата. - Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi +
Здравейте на всички
Искам да си закупя климатик и ми е нужен съвет при избора
Стаята за която става въпрос е жилишна- спалня, първи етаж, тухла, северно изложение
3,5х4х2,6 - 14м2, 36,4 м3
Прозорец 2,5 ширина - ПВЦ - единичен стъклопакет,
1 външна стена тази с прозореца /3,5 м/, останалата част от стената е със вътрешна изолация фибран 2см
другите стени са без изолация
желана температура зимата 20-22 градуса, лято 25 градуса
Досега съм се отоплявал с духалка Делонги 2000w - дори и в най големите студове /-10 град. -15 град./ държи 20-21 градуса без проблем, ако я изключи човек в 12 ч до сутринта температурата пада до 15-16 градуса.
Спрял съм се на MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF25VE или TOSHIBA RAS-2214D NEW DAISEIKAI
Според вас Мицубишито ще свърши ли работа или Дайсекая е за предпочитане.. все пак дайсекая е по-скъпичък :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
alex-ww
все пак дайсекая е по-скъпичък :)
Скъпичък... колко да е скъпичък...? Колкото е дайсекай...
НЕ-СЕ-МАЙ......ДАЙ-СЕ-КАЙ