Подовия и стенния са тези от подписа,мултито е с подово и две стенни тела.
Каналния също е Даикин...
Подовия и стенния са тези от подписа,мултито е с подово и две стенни тела.
Каналния също е Даикин...
Вариант 2 ,правиш като мене.Моята спалня е 13 кв,южна и вътрешна.Външна е само стената към неостъклена тераса.Сложих евтин климатик а аз шум не мога да търпя изобщо.Обикновенно вечер климатика върви докато си легна докъм 11 часа.После го спирам ,и ако темп.навън е в порядъка на до минус 1-2 гр ,както е 2/3 от зимата въ Варна ,до сутринта не пада под 22 гр в стаята и сутринта пак си го пускам.Като стане ,- 5 и по надолу преди лягане спирам климатика и пускам маслен радиатор да поддържа на минимална степен до стуринта.Сутринта вътре е 23 и като пусна климатика не се товари да наваксва.Обмислях да разкарам климатика и да инвестирам в нещо скъпо и безшумно ама като че ли в момента ми е по евтино.А така или иначе напълно безшумен климатик няма.
Колега papadodo, видях ти запитването и ще ти дам един съвет. Повечето които пишат в този форум насочват запитвания като твоето предимно към скъпи варианти за решение. Тъй като са в бизнеса определено са пристрастни.
Какво имам предвид. Аз в моята спалня (около 18 кв. в неизолирана къща) съм сложил Fujitsu ASYG 12LMCA и нямам никакви проблеми, нито със шум, нито с отопление. Вечер слагам климатика на първа степен и почти не се усеща някакъв шум. А аз съм от тези които спят много леко. Жената също няма никакви забележки.
Така че според мен няма нужда от излишно раздуване на бюджета, при условие че можеш да си свършиш същата работа с нещо значително по-евтино.
На мен, като човек извън бизнеса, ми е интересно от кои машини се печели повече: от евтините или от скъпите? Що се отнася до пристрастяването, обикновено то се предизвиква от хубавите неща. Или греша?
Печели се от оборот. За това ако продаваш боклуци си по на сметка, но след това ти излиза през носа.
Печели се от добра, старателна работа и доволни клиенти. С измами и непосредственост не се стига далече.
Пак да попитам, че нещо не разбрах: Ако реша някой ден да продавам евтини таралясници, за да печеля по-добре, аз ли ще съм виновен за всичките им конструктивни недомислици?
Тук не става много ясно, ако извърша някой ден перфектен монтаж на чисто нов таралясник, който в последствие причини неудобства на потребителя поради това, че не отговаря на декларираните от производителя параметри, аз ли ще съм измамника? Или вносителя? Или производителя? Кой точно би ми покрил гаранционните разходи и по какви тарифи?
Да, ти ще си виновен, защото като продавач, ти отговаряш за стоката в гаранция. Тоест, трябва ти доста време, нерви и пари. Коректните вносители поемат нещата, но те са малко. Повечето помагат до толкова, че да се оправиш сам.
За клиента ти ще си и ти носиш отговорност по закон. За това мислещите хора, внимават какво продават и най-вече на кой!
всъщност повечето климатици отговарят на декларираните параметри .. но има много неписани неща които могат да влошат комфорта
Alexi, не каза нищо за недостатъците на МЕ. Хубаво е да се пише нещо конкретно, а не общи приказки. Форума все едно има една тема . Навсякъде се пише едно и също.
колега повечко чети ,за всяка машина си има тема ,точно за да се избегне писането постоянно на едно и също
Колега аз чета от 2009г. Ама да се казва, че един климатик не става, а то да е обратното не е редно.
Алекси е сменил 6 клими от 5 марки. И когато казва, че не става има предвид че най не става от това което е ползвал. Иначе машина, като машина...