Е кога да ти го вакумират, следващото лято на ревизията?
Само факта че не са го вакумирали говори зле за монтажниците и липсата им на професионализъм.
Е кога да ти го вакумират, следващото лято на ревизията?
Само факта че не са го вакумирали говори зле за монтажниците и липсата им на професионализъм.
Аз казвам, че не са, а не че не е редно.
Аз по принцип съм технически грамотен човек, но нямам идея какво трабва да се прави при монтаж на различни климатици. Разчитам че хората които монтират си знаят работата. Не мисля че ще е проблем да им звънна и да дойдат да си го приберат фреона в компресора да вакуумират и пак да пуснат фреона. Той въздуха си е вътре, няма къде да е отишъл и при тази процедура мисля трабва да си го извадят.
Тамън ще погледнат и това с маркуча за конденза.
ще ти откажат и ще кажат че не е проблем и си има гаранциярепликите ги знаем .. за това първо се чете
![]()
Ама че наивно мислене. Може ли да извадиш от газ въздъха в него?
Не си прави труда да ги викаш, вече е излишно. Въздуха не е толкова проблемен, колкото влагата. Влагата от възуха взаимодейства с фреона и се образуват киселини, които имат негативно въздействие върху маслото и намотките на компресора.
Също така, ако има остатъчна влага в тръбите, при отрицателни температури почва да замръзва и ако запуши някоя тръбичка, вентил или филтър, ще станеш на луд.
За друг път да знаеш, че преди първо пускане задължително трябва да се вакумира.
Този пост е редактиран от necata2; 09-07-15 в 23:32.
Може и да е наивно, но и вие не сте прави. Трябва ли първо да изчета където каквото има за да си поръчам климатик. По тази логика няма нужда да се ходи на доктор, прочита си човек каквото го интересува и си се лекува. Как ще се почуствате вие като дойдете при мен с проблем с компютъра или сървъра за една камара пари и аз да ви кажа "прочетете си и ми кажете после какво да правя и аз ще го направя"
Мисля си че това е малко наивно!
А и темата мисля отива на ниакъде както в повечето форуми. От последните коментари имам чувството, че чакахте да си взема нещо супер гадно и да ми го монтират по куц начин за да има за какво да ми казвате "ние ти казвахме", "чети" или "наивно мислене". Както казах и в предишни постове ценя мнението ви но не мислете че понеже вие разбирате от такъв тип техника всички са длъжни и трабва всички които искат да си купят климатик да са запознат със всички детайли по монтажи, доставки и работата на агрегатите.
Недейте така.
Иначе да въздух от гас е трудно, но ако се вкара в течна фаза. Знам ли, не съм запознат и с химията на газовете и флуидите.
Аз ще ги преслушам така или иначе пък така или иначе монтажа е налице и вакумиране няма.
Поздрави!
ми то за тва повечето колеги от форума ползваме колеги от форума.вярно е,че не трябва да знаеш всичко(и аз съм лаик),но поне чета ,питам,нахалствам и добивам някаква първична информация
Ewing напълно си прав,но за жалост в тази т.нар. държава трябва човек да има понятие от всичко,защото постоянно се сблъскваш с мързеливци и некъдърници въпреки че си плащаш.
такава е действителността .. понеже първия ми климатик в далечната 2001г така го вземах и ми го монтираха с 2 леви ръце ,после открих форума
и аз кат алекси,ма счота преди истинските машини бе 4000 лв