Момчета, изчакайте с хвалбите докато се чуе "The winter is coming ... и видите Белите Бродници:
Климатиците ви зима не са видели, вие не спряхте да ги превъзнасяте тези духалки...
Момчета, изчакайте с хвалбите докато се чуе "The winter is coming ... и видите Белите Бродници:
Климатиците ви зима не са видели, вие не спряхте да ги превъзнасяте тези духалки...
Така днес избрах финално Панасоника E12QKEW. Като го монтират ще давам отзиви за охлаждането, а за отоплението по-късно тази година.
Генерала е с много компактно вътрешно тяло, което много ми допада, но пък се отваря докато работи и трябва допълнително пространство отгоре,което аз нямам. Имам де, но има окачен таван и ако трябва още да смъквам тялото не е много желателно. Та така благодаря много за отзивите и съветите. Бяха от помощ всичките.
Сега остава да се мисли как ще се прави монтажа понеже ще се монтира на усвоен балкон директно на парапета и дано няма много вибрации.
Но това друга тема. Като мине монтажа ще си проличи има ли нужда от доработки или не.
Благодаря още веднъж!
Този пост е редактиран от avenger; 28-06-15 в 23:33.
Ти виждал ли си го на живо или само така си пишеш?
чел съм алогритъма му за дефрост след което загубих желание да го виждам на живо![]()
Аз имам наблюдения над Панасоник. В спалята е такъв, но доста стар модел. Нямам оплаквания нито от към шум нито от към дефрост. Имайки се оредвид че е нормален неинверторен. Пък и говорих с няколко сервизни техника и избора се сведе до този и една тошиба 137...нещоси...е3 но пък тя не покриваше критерия за шум и REECL. Така че избора беше сравнително лесен.
А иначе както казах на предишните страници няма да обвинявам никого от вас, все пак избора си е мой и ще си ползвам каквото съм харесал пък дали е лош или добър ще проличи след монтажа. Както казах зимата не е такъв проблем защото апартамента е МНОГО топъл незнайно защо и по важното мие хладното през лятот пък као топли добре пак е +.
Действай смело , климатика е добър, а относно дефроста никой не може да ти каже колко често ще го пуска на база алгоритми. Единствения проблем е че разрежда струята при достигане на зададената от теб температура.
Успех с REECL.
Ясно е че дефроста зависи от една камара неща. Да не говорим ,че най-непредвидимата от тях е зимата. Влажност, вятър, изложение на което е монтирано тялото, сградата на която е монтирано, има ли топлозолация няма ли и още много много.... как се ползва машината и т.н. и т.н.
Е зависи и от марката но както казха от досегашния ми допир с Панасоник съм доволен. Иначе ако някой има алгоритъма ще ми е интересно да му хвърля едно око ей така за информация.
Петата книга от горе надолу:
Документация за климатици - Инструкции за сервизиране на климатици, термопомпи и рекуператори
Писах някъде, че привидното винаги мами. Вижте условие "d" за дефростите. Как мислите, ако външната температура не се покачва повече от -12°С и компресорът на машината работи непрекъснато под номинал и до около номинал, през колко време ще са дефростите, ако питата отвън е чиста и суха?
на 40 мин .. без значение дали питата е суха и без значение дали работи на минимал ,номинал или на нещо си друго - comp. is on
За да започне дефрост, трябва едновременно да бъдат изпълнени всички условия от дадена подточка.
Когато температурата на външната пита стане под 3 градуса и компресора работи непрекъснато, интервалите на дефрост зависят само от минималната температура на външния топлообменник.
ако е по-ниска от -6, размразява на 2 часа
ако е по-ниска от -7, размразява на час и 20
ако е по-ниска от -9, а на въздуха по-голяма от -3, размразява на 40 минути
ако е по-ниска от-11, размразява на 40 минути.