1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте,
След 80 страници от темата за 2017 не успях да открия нещо, което да отговаря точно на моето търсене.
1. жилищно
2. охлаждане (не цяло-сезонно) и отполение (през целия сезон)
3.
а) помещение - 17м2 / 44м3
б) ПВЦ / двоен стъклопакет
в) прозорец - 5м2, вратопрозорец 0,9м2
г) южно
д) 4 етаж (от 6)
е) спалня
ж) апартамент
4. Варна
5. лято - 21/22, зима - 23/4
6. Само южната стена е външна - изолация 8см (тухла). Останалите стени са пакет гипсокартон/вата.
7. Плазмен TV 40ка и desktop PC
8. 1500-2500лв с монтажа
9. лято 40 градуса, зима -20 градуса
10. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24841&stc=1
Търся тишина, надеждно и икономично отопление. Дефростите ме дразнят - ако може да са оптимизирани/сведени до минимум. Нямам нужда от глезотии, като
wi-fi/net и т.н. Давам голям ценови диапазон, защото от 1 страна искам да взема нещо, което максимално отговаря на изискванията, но от друга не искам
да пилея за много екстри (освен ако е неизбежно).
До тук ми стигна дилемата Fujitsu 12 LMCE или Toshiba B10N3KV suzumi plus ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
vancho20
До тук ми стигна дилемата Fujitsu 12 LMCE или Toshiba B10N3KV suzumi plus ?
Вземайки предвид. че стаята няма изолация , аз бих заложил на фуджитсуто.
Цитат:
alex_bg
Здравейте,
След 80 страници от темата за 2017 не успях да открия нещо, което да отговаря точно на моето търсене.
1. жилищно
2. охлаждане (не цяло-сезонно) и отполение (през целия сезон)
3.
а) помещение - 17м2 / 44м3
б) ПВЦ / двоен стъклопакет
в) прозорец - 5м2, вратопрозорец 0,9м2
г) южно
д) 4 етаж (от 6)
е) спалня
ж) апартамент
4. Варна
5. лято - 21/22, зима - 23/4
6. Само южната стена е външна - изолация 8см (тухла). Останалите стени са пакет гипсокартон/вата.
7. Плазмен TV 40ка и desktop PC
8. 1500-2500лв с монтажа
9. лято 40 градуса, зима -20 градуса
10.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24841&stc=1
Търся тишина, надеждно и икономично отопление. Дефростите ме дразнят - ако може да са оптимизирани/сведени до минимум. Нямам нужда от глезотии, като
wi-fi/net и т.н. Давам голям ценови диапазон, защото от 1 страна искам да взема нещо, което максимално отговаря на изискванията, но от друга не искам
да пилея за много екстри (освен ако е неизбежно).
за 2500 бих си взел ето тази машина
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZSX-S Diamond
(.....Търся тишина, надеждно и икономично отопление. Дефростите ме дразнят - ако може да са оптимизирани/сведени до минимум. Нямам нужда от глезотии, като
да пилея за много екстри (освен ако е неизбежно).)
| alex_bg в стая с размери подобни на твоята (панел, външна изолация 5см) съм с тошиба дайсекай 8/ 10-ка. |
| В момента е настроен на 22гр. - външна температура 9гр/ вътрешна 23 гр, като разхода е 130-140W/h, като работи постоянно, а не On/Off. |
| Включвам го само през деня, през нощта не работи. В стаята се спи, а и температурата през ноща не пада под 20-21гр и в най студените дни. |
| Кога дефроства не зная. Миналата зима го забелязах два пъти, тогава при външни температури минус 5 поддържаше температурата с разход около 240W/h |
| Като минус мога да кажа, че клапите му са шумни и ако е в режим On/Off ще те дразни. Отделно колеги се оплакват от "успиване", което при мен не го няма. |
| Има решение на тези проблеми. Описали са ги в темата за Тошиба Дайсекай 8. |
| Със сигурност има и други модели, които са в този ценови диапазон и биха ти покрили изискванията, просто условията и изискванията, които си посочил са като при мен и имам преки наблюдения от климатика. |
|
| Успех с избора! |
След години отсъствие, чета от снощи форума и с помощта на колеги уж се спрях на:
- GENERAL FUJITSU ASHG18LFCA
- Hitachi RAK50RPC PERFORMANCE
Поръчах си Hitachi заради прИмоцията в конкретния магазин
Днес от там се опитаха да ме убедят да не бъде Hitachi ( неподходящ!? ) и ми предложиха:
- Toshiba RAS-18PKVSG-E SHORAI
- FUJI Electric ASHG18LFCA или GENERAL FUJITSU ASHG18LFCA ( тези двата с малка разлика в цената )
Може ли да чуя Вашето мнение?
Помещението е вътрешно - 90 м3 ( 36 * 2.50 ), една външна стена на югоизток с 2 х 3.80 прозорци ( двукамерна PVC дограма ) във Варна
Цитат:
planed
След години отсъствие, чета от снощи форума и с помощта на колеги уж се спрях на:
- GENERAL FUJITSU ASHG18LFCA
- Hitachi RAK50RPC PERFORMANCE
Поръчах си Hitachi заради прИмоцията в конкретния магазин
Днес от там се опитаха да ме убедят да не бъде Hitachi ( неподходящ!? ) и ми предложиха:
- Toshiba RAS-18PKVSG-E SHORAI
- FUJI Electric ASHG18LFCA или GENERAL FUJITSU ASHG18LFCA ( тези двата с малка разлика в цената )
Може ли да чуя Вашето мнение?
Помещението е вътрешно - 90 м3 ( 36 * 2.50 ), една външна стена на югоизток с 2 х 3.80 прозорци ( двукамерна PVC дограма ) във Варна
От двата аз бих избрал фуджитсуто (9.1 на максимал). Ще ми е интересно да разбера защо Хитачито е неподходящ след като максимала му е по-висок от на тошибата(6.5 тошиба срещу 7.3 хитачи).
Здравейте. Моля за малко помощ. Майка ми си беше купила за около 700 лв. някакъв климатик незнайна марка от Технополис и след като идваха техниците 4 или 5 пъти за един и съши проблем (май изтичане на фреон или нещо такова) казаха, че може да го сменят. Майка ми иска да си да си доплати до към 1000 лв. и да вземе някой друг от Технополис. Става въпрос за гр. Пловдив, ще топли и охлажда стая 20 кв. м. в къща на 1 етаж с изолация от вън. Моля за някакви мнения за климатик до 1000 лв. от Технополис. Благодаря ви предварително. Аз се загледах в този КЛИМ. PANASONIC CS-DE35TKE/CU-DE35TKE | Инверторни Split системи | Климатиц&
На едно място намерих начин за изчисляване на топло загубите на помещението. Не знам колко правилно е смятал човека,но като се има в предвид,че се подписва като инжинер, би трябвало да мога да му се доверя. Как да определим необходимата ни отоплителна мощност? -
Като изчислих топло загубите за стаята, се оказа ,че са -> 1201w. По данни на интернет, номиналната стойност на LTC09 е 2500w, което е двойно повече. Ако са правилни сметките всичко ще е ОК.
Цитат:
stensy
Здравейте. Моля за малко помощ. Майка ми си беше купила за около 700 лв. някакъв климатик незнайна марка от Технополис и след като идваха техниците 4 или 5 пъти за един и съши проблем (май изтичане на фреон или нещо такова) казаха, че може да го сменят. Майка ми иска да си да си доплати до към 1000 лв. и да вземе някой друг от Технополис. Става въпрос за гр. Пловдив, ще топли и охлажда стая 20 кв. м. в къща на 1 етаж с изолация от вън. Моля за някакви мнения за климатик до 1000 лв. от Технополис. Благодаря ви предварително. Аз се загледах в този
КЛИМ. PANASONIC CS-DE35TKE/CU-DE35TKE | Инверторни Split системи | Климатиц&
След като белята е свършена(купен е от техноверигите) след бърз оглед единственото което ми допадна е Инверторен климатик TOSHIBA RAS-10BKV-E/RAS-10BAV-E на цена от 1099лв
Цитат:
splendor
От двата аз бих избрал фуджитсуто (9.1 на максимал). Ще ми е интересно да разбера защо Хитачито е неподходящ след като максимала му е по-висок от на тошибата(6.5 тошиба срещу 7.3 хитачи).
Консултанта започна да търси вариант след въпрос "Какъв е прозореца" и отговор, че се отварят единични. Така и не разбрах, от къде дойде проблема!?
Цитат:
planed
Консултанта започна да търси вариант след въпрос "Какъв е прозореца" и отговор, че се отварят единични. Така и не разбрах, от къде дойде проблема!?
Голямо убеждаване са ти направили.Но в крайна сметка Хитачито.
Sent from my Sony Xperia Z3
Цитат:
splendor
След като белята е свършена(купен е от техноверигите) след бърз оглед единственото което ми допадна е Инверторен климатик TOSHIBA RAS-10BKV-E/RAS-10BAV-E на цена от 1099лв
По-добър ли е от Панасоника?
Цитат:
planed
Интересно. Миналия месец си взех такава машина и засега съм много доволен. Ще видим как ще е и зимата на минусови температури. Ако случайно се видиш пак с този консултант ще те помоля да го попиташ да ти разясни по-точно какъв му е проблема, че ми стана любопитно.
Цитат:
stensy
По мнение на хора, които монтират климатици, панасониците не са като едно време и не са препоръчвани. Тошибата е доста препоръчвана и с оглед на марките, които предлага техното избора на що годе читав климатик не е голям.
@planed, тошибата изглежда хубава в нета, на живо не съм я виждал, но не би следвало да е проблем и нея да сложиш и все пак, аз бих си взел фиджи 18лфц. За хитачи, ако не се бъркам, бях чел, че се очаква дефроста му да е по време, а не по нужда. Това с дефроста си го имам вкъщи (дайкин) и не ми харесва изобщо.
@na$$ko, няма да те разочарова лтц-то.
Цитат:
stensy
Няма да ви предаде тошибата и ще усетите подобрение. Особено, щом преди него е бил монтиран "някакъв климатик".
Последен въпрос - TOSHIBA RAS-10BKV-E/RAS-10BAV-E - 10-ка ли се води този климатик и ще бъде ли достатъчен за 20 кв.м.
RE: Стария климатик е бил HISENSE AS-12UR4SYDTD