Колко часов клип ще стигне, щото при тези температури Тошиба DR работи с дни на тези мощности. Струва ми се, че пак ще има хора дето ще викат "такова животно нЕма". Българинът вярва само на "око да види, ръка да пипне".
Колко часов клип ще стигне, щото при тези температури Тошиба DR работи с дни на тези мощности. Струва ми се, че пак ще има хора дето ще викат "такова животно нЕма". Българинът вярва само на "око да види, ръка да пипне".
@Alexi & @Jack
Според мен, трябва да ви се потърси отговорност - за углавно поругаване на законите на термодинамиката!
Сега знаех че за "часовете" ще се хванешно , по-скоро не мога да повярвам защо при положение че има такива машини новите тенденции вървят в обратна посока да им "таковам" и прогреса и ефективностите. Сериозно ако не ти е проблем снимай едно кратко клипче с термометър на изхода и ватметър ... ако има някъде не съм попадал.
@Jack Точно в тази област нямам твоя опит, ама термодинамиката е точна наука. Не знам къде ви се губи енергия.
Този пост е редактиран от Kasap; 07-04-18 в 19:55.
Енергия не се губи ,просто не се пренася топлинна такава.То по вашата логика консумирайки 1 кВ и топлоотдавайки 3кВ СЪЗДАВА ЕНЕРГИЯ ОТ НИЩОТО.![]()
Този пост е редактиран от avenger; 08-04-18 в 20:23.
Спокойно, не се препирайте. Копа е колкото каже енергото на края на месеца.
Алекси, не така! КОП означава коефициент на преобразуване, а не на генериране. Ти май се опитваш да сравняваш ел.енергия с топлинна енергия. Бъзикаш се леко май!
- - - - - - - - - -
Проблем ще ми е по две причини:
1. Казал съм, че клипове не правя, но пък съм пускал доста снимки с термометър и моментна консумация.
2. Послушах съвета на Додо и вече климатикът се изключва през деня, докато ни няма. Все пак температурите денем вече са 22-23гр. Пускаме го за през нощта.
Относно това, защо не се правят такива климатици, има доста версии, но огледай се и виж и другата техника, как става все по-калпава от тази преди 10-на години. Това е всеобща тенденция, която май започва да влияе и на японците. И техните машини, дори върховите модели не са това, което са били преди 10-15г.
Този пост е редактиран от SPSt; 07-04-18 в 21:42.
Енергията в затворена система,нито се губи нито създава.Преминава от един вид в друг.
Обаче,как да разгледаме променящите се времена в природата и технически възможности на климите?
За това става въпрос. Примерно ако климатикът изключи компресора 10 пъти за час(1мин качване на налягане + 5 минути работа) на един час обща работа на компресора десет минути се губят само за качване на налягане. На три часа половин час ще се губи за качване на налягане.
При климатик, които не изключва, 60 от 60 минути са за вкарване на топлина.
Какво общо има времето за компресиране на фреона с ефективността на машината или с някакви загуби на топлина? Точно нищо. Не бъркайте комфорт и ефективност. Повторно кратковременният начин на работа на машината оказва отрицателно влияние на поддържането на температурата в помещението и комфорта. Но не и на COP.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Джак, ама поправи се! За един час работа на климатика, компресора трябва да вдигне налягане ΔP и да изработи ΔJ.
Ха сега кажи, какво значение има кога и как ще си я свърши тая работа! Оправи си концепцията и жената ще е доволна!