Отговор: Избор на климатик '2018
  shener84, предвид условията на помещението които сте споменали, избора Ви не е много голям:
Японски климатизатор (пример - Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.2 ~ 3.9), 7508 BTU (682 ~ 13311), Консумирана електроенергия: 380 W (170 ~ 1075), COP: 5.79 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност, APF: 5.8 (целогодишен коефициент на енергийна ефективност));
 Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium - споманато от други потребитли;
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMP-S~SRC25ZMP-S Standart - не, че ще имате нужда от 2.8 kW номинално, но е тиха машина...;
General Fujitsu ASHG07LMCA Energy Plus 2;
Mitsubishi MSZ-WN25VA;
Toshiba RAS-10BKVG-E Mirai;

бате Сашо кой е този японски климатизатор?(втора употреба ли е,нов ли е:confused:)
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
sniper 
   когато цифрите говорят и боговете мълчат:RTFM::thumbsup:,всичко останало....е бош лаф,чесане на езици и хабене на форумско мастило;)
п.с.-що се однася до това дали го имам,много скоро,цели две парчета:punk::thumbsup:

То хубаво има Cop при номинал 5 ,ама ако това е вярно ,че консумира 250 w а отдава 900 на минимум ,значи Cop на минимум около 3,5 което е трагично.
  Затова казвам, че с 500W адакс 12 квадрата стайче се отопляват почти толкова скъпо, колкото и с климатик. Климите ги ползвайте за охлаждане.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
   Цитат:

batbojko 
   бате Сашо кой е този японски климатизатор?(втора употреба ли е,нов ли е:confused:)

Употребявана машина е...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
  Продължавам да се лутам в избора си. Доста теми изчетох, но информацията е малко трудно да се отсее, така че ми е нужно съдействие. 

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - Жилищно; тухлен блок старо строителство (края на 60-те)
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? – Като цяло и за двете; 
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
Хол: 18м2, 50,4м3; 
Спалня: 15.5m2; 43,1м3;
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa:
Хол: PVC, троен стъклопакет; KA стъкло
Спалня: PVC, двоен стъклопакет;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
Хол: 8.5м2 (прозорци на двете външни стени)
Спалня: 5.4м2
· изложение нa пoмeщeниeтo;
Хол: юг; юго-запад
Спалня: юго-запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? – Етаж 2 (от 5 общо в сградата)
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - Хол и спалня, като хола по някое време ще има и падащо легло и ще се ползва и за спане
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - Апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? – София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe? - Лято – 24-25 градуса, зима – 24 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн? - няма
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Хол: телевизор
Спалня: телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? – Не бих искал да слагам ограничения, но да кажем до около 4000 за двата?! Най-важното е да си струват парите, а не да се изхвърляме с най-скъпото без да си заслужава...
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - До -10 зимата

Имаме налично и парно, но искаме да сме подготвени и за вариант за отопление и на климатик при необходимост. За спалнята по-скоро е за охлаждане, тъй като ще се ползва основно парно. За хола да е задължително и за охлаждане и за отопление, тъй като най-вероятно ще се наложи да се блокира парното с диван и да разчитаме на климатика през зимата. Ще се гледа и бебе, така че е добре и да са сравнително безшумни (регулярна работа, он-оф и дефрости...).  Наличие на управление през смартфон би бил отличен бонус, също така. 

Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk
  За хола аз лично бих взел Митсубиши Електрик FH 25....намира се за около 1800—1900.
Има плазма което е полезно за хол,кухня ( отстранява миризмите и пречиства въздуха )
Другото е ,че е яка машина топли много и няма да ви предаде .
Има и други екстри .( някои ги ползват други не ,аз лично ги ползвам и съм много доволен)
Щом имате парно пробвайте с една машина и след това преценете.
За охлаждане ще обръща въздуха в спалнята.
   Цитат:

milanov 
   shener84, имаш ли го още този 20zm-s

не, остана в стария ми апартамент
   Цитат:

ccankov73 
   09LCC (0.5-3.6-5.3kw) в 15кв. с изолация,вътрешна стая , но не спя аз там:).Малката(18г) спи зиме и лете на него от 5г.Питал съм я много пъти дали е доволна - казва , че не го забелязва - топло и е, за нея това е важно.
Сузумито13 на работа е в около 25кв - пак вътрешно и изолирано с 20см стириопор на едната външна стена помещение.

каде го видя това чудо на природата 09 лцц(0.5-3.6-5.3),да не си ходил до луната:lol:
   Цитат:

павлов 
   каде го видя това чудо на природата 09 лцц(0.5-3.6-5.3),да не си ходил до луната:lol:

https://www.manualslib.com/manual/10...?page=5#manual

Не на луната - само до втория етаж - таме единия.Има още 2 другаде ,по-близо от естествения спътник на земята:)).
   Цитат:

ccankov73 

а аз се чудя защо това чудо на природата не се продава никаде по "магазините",а то било от ерата на динозаврите:-memnon,нещо по новичко поне от тоя век няма ли да препоръчаш?:lol:

- - - - - - - - - -

Цитат:

^Rokera^ 
   То хубаво има Cop при номинал 5 ,ама ако това е вярно ,че консумира 250 w а отдава 900 на минимум ,значи Cop на минимум около 3,5 което е трагично.

а хевитата и тем подобни...които ги препоръчвате консумират 400-500w а отдават 900w,това е около коп 2,по вашите...стандарти предполагам че е по на далавера:-memnon
  Въобще не съм го препоръчвал , защото знам , че ги няма.Ставаше въпрос дали са тихи на режим Silent Fuji/tsu - това ме попитаха , и за кой модел става въпрос. Иначе с много близки характеристики е 09LMCBN - 0.5-3.2-5.2kw
  ivu, дали ще се замислите върху моите съвети или не, не знам, но ето какви модели бих Ви препоръчал аз:
Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 и Toshiba RAS-10PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-S~SRC25ZSX-S Diamond и Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium
General Fujitsu ASHG09KGTA и General Fujitsu ASHG07KGTA
General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver и General Fujitsu ASHG07LUCA Discovery White
Mitsubishi MSZ-FH25VE и Mitsubishi MSZ-WN25VA
Panasonic CS-Z9SKEW Etherea и Panasonic CS-TZ25TKEW