Отговор: Избор на климатик '2018
Aleksandars, благодаря за предложенията. Разгледах моделите и идва въпросът с какво единият от моделите е по-добър от другите, че цената му е двойна? Визирам модела на Дайкин, който /според сайтовете/ е на цена около 2000лв.
От мои близки имам спомен за модел на Panasonic, който беше с много шумно вътрешно тяло или по-скоро пукащо постоянно зимно време, така че мисля да се въздържа за него, освен ако не ме опровергаеете.
Какво бихте ми препоръчали между двата посочени по-горе модели на Мицубиши и Фуджицу? Прочетох темата от миналата година или по-скоро последните няколко страници и там се споменава за климатик Тошиба Мирай? Дали също е добър вариант или да се огранича между гореизброените?
Няма етерии с пукащи вътрешни тела. Друг е бил модела на Панасоник. За Пловдив, етериите са много добри.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
batbojko
a бе готин,ти параметри на климатици можеш ли да четеш?тая деветка(09 лтц) не е просто деветка,а деветка дзвер,максимала и е 5.4 предназначена за 27 кв. (70 куб.) това стайче ше го изпапка ако ще и без дограма да е:))
Дали съм "готин" ти от къде може да знаеш? А ти да пишеш можеш ли?
По темата ... и все пак производителя го е маркирал за 09, а не за 18ка нали така? Давам мнение.
SH777, предвид факта, че не сте дали ориентировъчен бюджет, предложенията ми са в различен ценови клас. Съобразявам се с параметрите на машините и цялостна концепция предвид условията на помещението и Вашите изисквания. Даикина е нов модел и предвид факта, че при тази марка, нещата са раздути като "дефектен балон", цената е такава. Не посочвам, че това е най-удачния модел, а и има параметри които ще Ви свършат работа.
Здравейте,
искам съвет какъв климатик да си взема. Това ми е първата покупка на такъв тип техника и съм доста незапознат. Ето и малко данни за къде ще се ползва и какво ще се изисква от него:
1. Жилищно;
2. Охлаждане, отопление през преходните периоди/пролет/есен/топла зима около нулата;
3. Две стаи от апаратамент;
3.1. Всекидневна, която се използва и за спане - там ще се намира климатикът, а до нея се намира кухнята;
3.2. Размери на Всекидневната - 4 х 3,5 х 2,6м Размери на Кухнята 3 х 2,5 х 2,6м(Връзката между двете е една стандартна врата);
3.3. Дограма - PVC Двоен стъклопакет;
3.4. Размери на дограмата - Двоен прозорец + врата, както за всекидневната, така и за кухнята;
3.5. Разполужението на стаите - Юг-Изток;
3.6. Помещенията се намират на 3-ти последен етаж в тухлена кооперация, на двете помещения има обща тераса, която е остъклена
по старо му, чрез винкел. Под стаите се топли рядко, а над стаите е таван;
4. Горна Оряховица;
5. Желата температура 21-23 градуса през отоплителния сезон, 25 градуса през летния сезон;
6. Нямя изолация нито на стените, нито на тавана. Пода е дюшеме;
7. Електрическо уреди - ТВ;
8. Бюджет - около 1500 лева
Да предупредя, че не съм съгласен да се ползва един климатик за две стаи, но тъй като е за баща ми нямам гласност :) Изискванията са да си върши работата, колкото може по-тихо, да работи безпроблемно и май горе-долу е това. Допълнително бих казал, че тези две стаи са от апартамент 120 квадрата. Идеята е да е топло във всекидневната и когато се ползва кухнята да се отваря вратата и там да се "обърне въздуха". В стаята ще се спи, тъй че затова е хубаво да е по безшумен. Другото особено нещо е че външното тяло ще е на терасата. Ако трябва нещо да допълня като информация питайте.
Поздрави, Колев!
Цитат:
Aleksandars
SH777, предвид факта, че не сте дали ориентировъчен бюджет, предложенията ми са в различен ценови клас. Съобразявам се с параметрите на машините и цялостна концепция предвид условията на помещението и Вашите изисквания. Даикина е нов модел и предвид факта, че при тази марка, нещата са раздути като "дефектен балон", цената е такава. Не посочвам, че това е най-удачния модел, а и има параметри които ще Ви свършат работа.
До 2000лв., да кажем. Ако е 1500 - няма да го върнем. Мицубиши Хеви, май е най-доброто, поне по това, което чета. За General Fujitsu, не намирам нищо като мнения, защото явно е нов модел. Ако ще се плаща само за марката "Daikin", няма смисъл. Идеята е да си върши работата, да не навява, а не каква марка е.
Цитат:
Mu4MaHa
3.6. Помещенията се намират на 3-ти последен етаж в тухлена кооперация, на двете помещения има обща тераса, която е остъклена по старо му, чрез винкел.
Другото особено нещо е че външното тяло ще е на терасата.
Мичмане, тези две неща са взаимно изключващи се. Външното тяло не трябва да работи на затворена остъклена тераса.
Цитат:
Mu4MaHa
Здравейте,
искам съвет какъв климатик да си взема. Това ми е първата покупка на такъв тип техника и съм доста незапознат. Ето и малко данни за къде ще се ползва и какво ще се изисква от него:
1. Жилищно;
2. Охлаждане, отопление през преходните периоди/пролет/есен/топла зима около нулата;
3. Две стаи от апаратамент;
3.1. Всекидневна, която се използва и за спане - там ще се намира климатикът, а до нея се намира кухнята;
3.2. Размери на Всекидневната - 4 х 3,5 х 2,6м Размери на Кухнята 3 х 2,5 х 2,6м(Връзката между двете е една стандартна врата);
3.3. Дограма - PVC Двоен стъклопакет;
3.4. Размери на дограмата - Двоен прозорец + врата, както за всекидневната, така и за кухнята;
3.5. Разполужението на стаите - Юг-Изток;
3.6. Помещенията се намират на 3-ти последен етаж в тухлена кооперация, на двете помещения има обща тераса, която е остъклена
по старо му, чрез винкел. Под стаите се топли рядко, а над стаите е таван;
4. Горна Оряховица;
5. Желата температура 21-23 градуса през отоплителния сезон, 25 градуса през летния сезон;
6. Нямя изолация нито на стените, нито на тавана. Пода е дюшеме;
7. Електрическо уреди - ТВ;
8. Бюджет - около 1500 лева
Да предупредя, че не съм съгласен да се ползва един климатик за две стаи, но тъй като е за баща ми нямам гласност :) Изискванията са да си върши работата, колкото може по-тихо, да работи безпроблемно и май горе-долу е това. Допълнително бих казал, че тези две стаи са от апартамент 120 квадрата. Идеята е да е топло във всекидневната и когато се ползва кухнята да се отваря вратата и там да се "обърне въздуха". В стаята ще се спи, тъй че затова е хубаво да е по безшумен. Другото особено нещо е че външното тяло ще е на терасата. Ако трябва нещо да допълня като информация питайте.
Поздрави, Колев!
залагам 2000 евро,че ще ти препоръчат zs-s на мицубиши хеви;)
Здравейте! Общо помещение 50кв.м-жилищно,изолирано в югозапада.Реално хол-33кв.м и кухня 17кв.м свързани с ъс свод широк 2,5м.В кухнята се труди конвенционален стар Нипон 14-ка.В хола сега има друг Нипон 12ка. който ще бъде преместен.Колебая се между DaikinFtx 50gv или Gree fairy 18.Понеже последният е нов модел се чудя дали да рискувам с него.За Дайкина прочетох разнопосочни мнения.Идеята е новият климатик заедно с Нипона 14 да работят в екип.Моля запознатите да си кажат тежката дума.Бюджета е до 1700лв без монтаж.Важно е да топли-за студено само Нипона се справя без проблем.Ако има други предложения в този ценови клас ще се радвам да ги чуя.Прочетох нещо за Toshiba Suzumi+ 18 .Но ще се радвам да науча нещо повече за GREE FAIRY или друг техен модел.
Mu4MaHa, предвид условията и бюджета:
Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai
General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White
General Fujitsu ASHG12KMTA
Panasonic CS-TZ35TKEW~CU-TZ35TKE
Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Performance
Ако може да отделите още малко средства:
Gree GWH12YD-S6DBA1A (LCLH) Amber
Имате "кофти" условия, които не са за пренебрегване...
batbojko, имаш много поздрави от арменския поп...
А имате ли валутна сделка?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
vanchetyy, 50GV е изпитан модел, но трябва да сте насяно с работата му. Предполагам знаете, че през зимните месеци, дефростта е навреме, както и факта, че модела е предразположен към замръзване на дъното, което е предпоставка за проблеми с кондензатора (това се решава кардинално с повече отвори на дъното).Gree GWH18ACD-K6DNA1D (LCLH) Fairy е нов модел и едва ли някой ще Ви даде впечатления от него. Предполага се, че машината ще работи. Може да погледнете Hitachi RAK-50PEC/RAC-50WEC Eco Comfort, както и Gree GWH12YD-S6DBA1A (LCLH) Amber или Cooper & Hunter Arctic Inverter CH-S18FTXLA WiFi.
Aleksandars - Благодаря много за информацията. Разгледах моделите и се спрях на Gree и Toshiba-та. От познат разбрах, че Gree реално е Daikin и лично за него те са най-балансирани машини. Забелязах разликата в теглото на външните и вътрешните тела - моделът на Gree е с доста по-тежки тела спрямо конкурентите. Но от друга страна Тошибата е много тиха(поне така го дават по параметри). И сега след като сме се ориентирали като модели ще помоля отново за инфо. От къде да си взема климатика(предполагам, че е добре да го взема от близко място, заради сервиза)?
Някой ще може ли да ми препоръча климатик с йонизатор освен Панасоник Етерея до 1500лв за 9-ка става въпрос
Samsung Wind-Free AR09MSWXBWKNEU / AR09MSWXBWKXEU . При Samsung го наричат “Virus Doctor”:
Samsung Introduces "Virus Doctor" Plasma Ionizer
Освен него, мисля че почти всички Gree/ Cooper&Hunter имат стандартно йонизатор. ( За C&H съм сигурен, за Грее трябва да разгледате).
П.П.Също и Midea Mission I и II/ Carrier QHM/QHC с изключение на модела DS