Отговор: Избор на климатик '2018
  Еди, затова се включих. Всичко живо преоразмерява, четейки глупости по форувите и хващайки се на уловките с цените за идиоти. Има модели, чиито 9-ки и 12-ки ги продават на една цена. Познай бай Драган кой от двата ще си купи, ако на етикета е означен един и същи минимум? Защото до там му се простират познанията...

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
dodo_pv 
   Еди, затова се включих. Всичко живо преоразмерява, четейки глупости по форувите и хващайки се на уловките с цените за идиоти. Има модели, чиито 9-ки и 12-ки ги продават на една цена. Познай бай Драган кой от двата ще си купи, ако на етикета е означен един и същи минимум? Защото до там му се простират познанията...

За това с продажбите и етикетите съм съгласен,но да коментираш машина която нямаш и не си виждал как работи не.
Айде да ви сипя по един 18 годишен Glenfiddich и да мирясате.
   Цитат:

rosswen 
   Еди, твоите са малки, ама с големи възможности. Не са с номинал, залепен за максимала. :)

За Тошибата и Дженерала е така, но Хитачито си е масова машина - 3,4 номинал и 4,4 максимал.Също си работи добре, понеже има площ да си развие възможностите и е монтиран на добро място.Не е зорлем спънат от тази гледна точка.
   Цитат:

edi1 
   За Тошибата и Дженерала е така, но Хитачито си е масова машина - 3,4 номинал и 4,4 максимал.Също си работи добре, понеже има площ да си развие възможностите и е монтиран на добро място.Не е зорлем спънат от тази гледна точка.

И при мен единият(първият който купих)е монтиран така че да отоплява и друга част на жилището.
   Цитат:

edi1 

Разбирам, шегувах се просто. Аз също много пъти съм казвал, че за изолирани стаи по 12-13м2, не е необходимо да се търси машина, с максимал 5, че и повече киловата. Моята 20-ка, с макс 4.3, и на -15 си свиркаше и поддържаше 24гр., на най-ниските степени на турбината.
  Новите 7-ици на триото вероятно ще са подходящи за по-малки помещения, но като гледам данните, спокойно ще работят и в 20 квадрата.
   Цитат:

edi1 
   Новите 7-ици на триото вероятно ще са подходящи за по-малки помещения, но като гледам данните, спокойно ще работят и в 20 квадрата.

Те и цените им са като за 12-ки на някой марки.
  Някъде има ли ги дебитните на вентилатора,на новата 7ца на триото.
   Цитат:

JOKVN 
   Някъде има ли ги дебитните на вентилатора,на новата 7ца на триото.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6a6b18acf8.jpg
  Новата турбина я дават с по-голямо Ф.
   Цитат:

Genadi80 
   Е чак удоволствие..., но ако има тих он - офф няма и да е натрапчив може би.

Тих е дори и при дефрост 

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

А с това Хитачи да питам- само от тази "зима" ли са ти впечатленията? Добре е като даваме отзиви за климатици да се поделя и при каквъ външни условия са работили при нас, защото също са фактор нали така? А и за малко да забравя- и географското разположение :).
   Цитат:

Genadi80 
   За това с продажбите и етикетите съм съгласен,но да коментираш машина която нямаш и не си виждал как работи не.
Айде да ви сипя по един 18 годишен Glenfiddich и да мирясате.

Генади, мога да коментирам, защото съм си играл с много съкровища, къде ли не. Убеден съм, че твоето хитачи, в малкото помещение, едва ли работи по-добре от мицубишито на Миланов. По-скоро обратното. Почитател съм на екзотичните ракии, но и на 18-годишно жълто не прощавам ;)

Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали климатик за помещение 44 м2. ( около 115куб.) (хол, кухн.бокс и трапезария), като ми се иска да има запас и евентуално да "обръщ" въздуха при отворени врати и към съседни помещения. 
Става въпрос за апартамент ново строителство с доста добра изолация: стени 15см. eps,, таван 20см. XPS (последен етаж), троен стъклопакет Ка-бяло-4сезона. 
Отоплението е на газ, климатикът ще е за охлаждане. 
Гледам вариант на Fujitsu General 14 Luca, но ми се струва, че няма да има запас с него.
  За охлаждане, за твоето помещение, всичко с номинал около 4 и малко над 4 кв ще ти върши работа.
   Цитат:

pulsedriverbg 
   А с това Хитачи да питам- само от тази "зима" ли са ти впечатленията? Добре е като даваме отзиви за климатици да се поделя и при каквъ външни условия са работили при нас, защото също са фактор нали така? А и за малко да забравя- и географското разположение :).

Да само от тази зима са ми впечатленията защото модела е сравнително нов,а отностно географското разположение,Южна България,но има и потребители който са си го закупили
и си го ползват в дивата серерна България.Направи си труда да прочетеш малко повече за тази машина.

- - - - - - - - - -

Цитат:

dodo_pv 
   Генади, мога да коментирам, защото съм си играл с много съкровища, къде ли не. Убеден съм, че твоето хитачи, в малкото помещение, едва ли работи по-добре от мицубишито на Миланов. По-скоро обратното. Почитател съм на екзотичните ракии, но и на 18-годишно жълто не прощавам ;)

Не съм съгласен че сравняваш мойте машини с тази на Миланов.Топля цял апартамент с тях.