Здравейте, имам нужда от малко инфо и съвет относно избор между тези 4 климатика Suzumi+ RAS-16/18N3KV2-E1 RAS-16/18N3AV2-E - mitsubishi heavy srk45zmp-s/src45zmp-s - FUJITSU ASYG14LUCA/AOYG14LUC.
Става въпрос за отопление на хол с кух. Бокс с площ 21-22 кв.м. + коридор с баня 11кв.м. = 33кв.м ново строителство. Стаята има 2 външни стени източна 6,15m и юг 4,65m. Имаме много големи панорамни прозорци високи от пода до тавана, заемат половината от стените и са с 2 врати за излаз към външен двор тъй като сме на ПАРТЕРЕН етаж. Дограмата е АЛУМИНИЕВА и вратите й не оплътняват добре каквото и да ги правим... До сега топлих само хола с бокса 21-22кв.м с Fujitsu ASYG12LUCA / AOYG12LUC и се справя зимата като може да поддържа 21-23 градуса измерени на височина 50-60см от пода непряко от въздушния поток на климатика, но му идва малко тежко особено в мъгла и влажно време, освен това температурата на пода е 18-19С. Сега ми се налага да държа вратите към коридора и банята отворени и искъм да мога да поддържам 1-2 градуса по-висока температура в хола. Старият климатик ще отиде в спалнята и евентуално може да помага от там. Трябва да се побера в 2000лв с монтажа.
1. Никъде не мога да намеря колко вата и какъв е компресора на Fujitsu ASYG14LUCA / AOYG14LUC нито сервизните, не съм убеден че ще се справи, защото компресора май е същия като на 12ката 750W със същите размери и тегло и със същото количество хладилен агент 1,05кг ... ? Разликата я дават че черпи малко повече и може да върти малко повече въздух. А дори и да успее ако е 750В ще има по-къс живот
2. Suzumi-то на някои места е записан така RAS-16/18N3KV2-E1 RAS-16/18N3AV2-E а на други така RAS-B16/18N3KV2-E1 RAS-16/18N3AV2-E. Какво е това "B" и каква е разликата? Daikin имат едни такива "B"-та и ми казаха че те били правени в Турция.
3. Между 14ката Фуджицу 15ката Мицубиши Хеви и 16ката Сузуми има ли такъв, който ще топли без да се тормози или задължително 18ка Сузуми? Компресрите на Хеви и Сузуми ги дават еднакво мощни, а имат разлика 0,5кв в топлоотдаването в полза на Сузуми въпреки че е със 100гр по-малко хладилен агент и 2кг по-леко
Моля помагайте![]()