Монтираха ми въпросният климатик тази събота. Понеже не съм запознат особено с климатичната техника (знам, че лятото трябва да ми духа студено, а зимата топло ), имам няколко въпроса.
При монтажа ми направи впечатление, че просто свързаха тръбите и обявиха, че всичко е готово. Някъде бях чел, че се вакуумира, евентуално се гледа налягане на фреон и т.н. Като попитах монтажниците, те извадиха някаква помпа или компресорче, пуснаха я да забръмчи за малко и обявиха, че всичко е ОК.
Според мен обаче не всичко е ОК. Защото като пусна климатика на 17 градуса духа леко хладно. Абсолютно по същия начин духа и на 27 градуса. Има ли някакъв начин да разбера какъв е проблемът. При колата ми слабото охлаждане е признак или на запушен филтър, или на липса на фреон. Тук няма кога да е запушил филтъра. Външното тяло си върти.
Направи ми впечатление, че колкото и време да го оставя да работи климатикът, той си работи по един и същ начин. Няма спиране, няма намаляване на обороти. То вероятно и така ще е след като очевидно само върти въздуха без никакъв ефект. Вярно, навън е сравнително хладно, но след като от един час съм го пуснал на 17 градуса охлаждане, би трябвало вече да търся нещо за да се заметна.
Пробвах го и в режим на отопление на 30 градуса - пак духа същия леко хладен въздух. Но намалява вентилатора леко, въпреки че той е поставен на максимум.