Hitachi RAK-50PPB Performance
General-Fujitsu ASHG12KGTA
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W
Toshiba RAS-13PKVSG-E - Shorai
Hitachi RAK-50PPB Performance
General-Fujitsu ASHG12KGTA
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W
Toshiba RAS-13PKVSG-E - Shorai
Аз бих предложил следните модели:
Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai
General Fujitsu ASHG14KMTB
Hitachi RAK-42RPD/RAC-42WPD Performance
Gree GWH12YD-S6DBA1A (LCLH) Amber
Тук само предлагаме, но най-добре е да се реши чрез оглед.
Здравей те,бих желал да получа информация и препоръка за няколко модела климатици.В магазините където ходих ми дадоха противоречива информация за всеки един от моделите:
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W fujitsu General ASHG12KGTA Toshiba RAS-B13PKVSG .Смятам да се ползва повече за отопление,като стаята е 18кв|м. има PVC-Дограма,тухла само с външна мазилка,става дума за къща,което може да има значение.Надявам се,че тук във форума бих си изчистил някой от въпросите ,които ми останаха след посещението в магазините.Благодаря предварително:}}
Здравейте,трябва ми климатик предимно за отопление на детска стая за предстоящата зима,бюджета е около 1500 лева.
град Варна
11 кв.м е стаята в която има и голяма секция
2.60 м. височина
3 етаж в жилищен блок тухлен
троен стъклопакет е дограмата
няма външна изолация ама само по малката стена е с външно изложение,балконската врата е към остъклен балкон
в стаята няма други отоплителни средства,имам в друга стая срещу тази климатик MITSUBISHI ELECTRIC 35 SF .
стаята е севрно изложение
температурата около 22 - 24 градуса която държим ,когато спя или няма никой у дома - 19 градуса
Този пост е редактиран от gendo77; 07-09-19 в 22:14.
gendo77, вие сте за японска машина (к2у) от висок клас.
Май искам нов,може ли някакви конкретни модели ?
Този пост е редактиран от gendo77; 07-09-19 в 23:22.
Ако ще е само за отопление, сложете си конвектор.
Няма подходящ европейски модел, който да отговаря на изискванията ви.
В краен много случай MHI-то, което колегата препоръча или General-Fujitsu ASHG07LUC.
Този пост е редактиран от Kasap; 07-09-19 в 23:54.
Както и да го гледаме, за нова европейска машина за такива малки спални помещения понастоящем Mitsubishi Heavy Industries SRK/20ZS няма алтернатива. Единствена реална алтернатива понастоящем може би е Daikin 20FTXM според мен, и то не точно като показатели, а като подходяща машина за малко помещение. Всичко останало е или деветка, идваща прекалено голяма, или е по-шумно.
Малките помещения, наистина се нуждаят от нисък минимум...
А Дайкин са на другия полюс.
Доколкото четох информация от съфорумник тук, уж смъквали и по-надолу от обявеното. Допускам го, но не съм го гледал лично на практика. За ZS поне го знам със сигурност.
Здравейте колеги ,
Нов съм във форума , но искам да разбера добра ли е тази машина :
Fudjitsu LTCN NORDIC 14 OOO Btu
Благодаря предварително !
Много е добра! [emoji848]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk