Мерси! Ще имам предвид,когато идват да монтират климатитика,въпреки че не ми е работа да знам такива неща, ама в днешно време никога не знае човек...
Мерси! Ще имам предвид,когато идват да монтират климатитика,въпреки че не ми е работа да знам такива неща, ама в днешно време никога не знае човек...
Здравейте, предстои ми закупуване на климатик за хол (22кв.м.), който е свързан чрез портал с кухня (10кв. м.), по принцип няма да е отворено, ще има врата, но ми се иска да има възможност за отопление на кухнята. По-скоро го взимам за отопление, отколкото за охлаждане. Двоумя се между 12-ка и 18-ка. От една страна искам да е максимално тих, но това да не става за сметка на отоплението при големи разлики в температурата вътре и вън. Кубатурата на хола е 58, на кухнята 24, или общо при отворена врата става 82. Твърдо съм се спряла на Дайкин, като имам известни съмнения между моделите Перфера и Комфора. Всякакви съвети са добре дошли, направих стабилно проучване, но бих се радвала да споделите според вас кой климатик ще ми свърши по-добра работа като мощност. И според вас заслужава ли си по-високата цена на Перфера.
Дограмата е трикамерна Ка/4сезона/бяло. Изложение - изток. Апартамент във Варна, като ще има изолация на таван и на външни стени. Бюджета ми е около 2300лв. За зимата ми се иска да поддържа температура около 24 градуса.
Благодаря предварително на отзовалите се!![]()
Този пост е редактиран от Yancheva; 13-11-19 в 21:10.
За да не спамим в тази тема ще публикувам в темата за модела.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post942852
За 500 лв по-малко , бих погледнал MHI 35zs-w
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
След оглед може да се каже точно , но за 22 кв мисля че няма да имате по- големи топлозагуби от 3 киловат ( пак гадая )
Зависи топлозагуби , дограма , съседи итн.
В общия случай около 50 вата на кубик или с други думи казано
58 кубика Х 0.05 = 2.9 киловата .
12 ката е с номинал 4 киловата
Ross тези 50 вата ( може и да са по- малко) за апартамен са приблизително при -15 .
Това не е на 100 % вярно разбира се ! В случая жената има добра дограма и изплация .
Отделно е апартамент и е във Варна .
П.П.
За моята къща при -15 и дават около 7 киловата топлозагуби
Не е една стая![]()
8 и половина причини да смените климатика си!
Времето на недоказаната реклама отмина. Потребителите в България са технически грамотни. В немалка степен и благодарение на нашия форум.
Климатиците заемат все по-голям и по-голям дял в отоплението в държавата ни.
Защо ли...
Ами защото са един от най-ефективните, екологични и комфортни начини за отопление!
Прочетете статията на SetCombG.com >>
Ммдаа, полезна реклама! Досега не знаех това: "Неприятните миризми могат да означават, че изолацията на вашия климатик се е повредила или по тръбите са се създали условия за плесен. Всичко това се разнася из вашия дом и се отразява на вашето здраве. Първо проверете филтрите, но ако вашето устройство все още мирише, е време да го замените." и като някой абдал ги мия по два пъти в годината. Вече край-вмирише ли се и...аут. И ще си купя правилният! Ако недай боже се разтрака втулка.....пак аут.
![]()
Здравейте, преди време получих съвет от вас за покупката на климатик за хола и тогава се спрях на Хитачи RAC , благодаря за избора доволен съм 2 зими поред не ме е оставил.Сега обаче ми трябва за кухнята и съм се спрял на няколко варианта и отново ще ви помоля за някой друг съвет
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?ОТОПЛЕНИЕ ГЛАВНО.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo- Кухня- 11КВ.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ дограма троен стъклопакет
· изложение нa пoмeщeниeтo- СЕВЕРОЗАПАД
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?ЧЕТИРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ,ПАНЕЛЕН НА ВТОРИ ЖИЛИЩЕН ЕТАЖ
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н КУХНЯ НО ПОСТОЯННО ИМА ЧОВЕКОПОТОК ВЪТРЕ. .
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? БУРГАС
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? ЗИМА -22-24.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? ВЪНШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ 6 СМ
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?ГОТВАРСКА ПЕЧКА,АСПИРАТОР, ХЛАДИЛНИК И ТВ
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? ОКОЛО 950ЛВ
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? ПРЕДПОЛАГАМ ДО -7 НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ ПО МАЛКО БИХА ПАДНАЛИ ГРАДУСИТЕ
Спрял съм се на следните модели,цените им почти идентични с монтажа така че това не е за коментиране а избора кой бил бил по-добър е преобладаващ
1.Midea Mission 2 -https://*********/midea/invertoren-k...tu-klas-a.html за него последно разбрах каза ми един приятел че го е монтирал в неговата кухня наскоро.
2.GREE GWH09ACC - https://*********/invertoren-klimati...tu-klas-a.html отначало се бях спрял само на него но след малко прочетено във форума се разколебах (предполагма заради високата консумация описана в една тема)
3.DAIKIN FTXB20C-https://clima-calor.com/%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA-daikin-ftxb20c-rxb20c/ за него от комшията разбрах че бил доволен вече втори сезон но по голям и сложен в хола.
4.FUJI ELECTRIC RSG 09LLC- https://technika.bg/product/13030/in...sg-09-llc.html в интернет отново четох за него
Разбира се отворен съм и за други предложения от ваша страна.От видяното и прочетеното до момента МИДЕА е клас А++ на отопление но не знам защо съм с едно на ум за тази марка .. никога не съм чул лошо за нея де просто не знам от вътре нещо ми идва :D
Благодаря ви за разбирането ,ще очаквам да видя какво е вашето мнение .
Winter is coming
Благодаря
Хубав ден
Този пост е редактиран от kriskata91; 14-11-19 в 16:56.
Сегашният климатик е Midea, 12-тица, не е инверторен, работи, но при външна температура под -5С, се налага да вккючвам Adax радиатор.
Този пост е редактиран от palia4i; 14-11-19 в 22:41.