Шега или не тоя от магазина ме убеждава за пореден път че ми трябвали 5kW поне за хола и кухнята и било по добре да вземам ASYG18KMTA/AOYG18KMTA и за спалнята ASYG12KMTA/AOYG12KMTA
как ще се сравнят тия фуджита с SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W и SRK20ZSX-W/SRC20ZSX-W ?
Предлагаха ми този модел по магазините FH35VE/MUZ-FH35VE цената му беше 2400 лв, а ще се използва основно за отопление и дали ще се справи с тези 17кв.м+12кв.м=29 кв.м. спрямо тези модели:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Тези жилища са ми толкова познати....
Toshiba RAS-B16PKVSG-E Shorai или Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai
General Fujitsu ASHG14KMTB
Mitsubishi Heavy Industries SRK45ZSP-W~SRC45ZSP-W Standart
Hitachi RAK-42RPD/RAC-42WPD Performance
Дали си заслужава да скоча на по висок бюджет да взема FH35?
Ех, че не съм от Пловдив. Там климите са направо без пари...
Е какво толкова, хората от Англия пазаруват... Ей го Пловдив де е!
Както ви каза Сашо необходим е оглед!
Ако можете да си сметнете топлозагубите пак става донякъде.
Аз съм в къща с 9 ка ФХ в 20 кв и нямам никакви проблеми.
Хардуера е доста сериозен !
След оглед може да прецените , но аз лично за себе си от вече взимам малко по - малки клими.
Вече не е като едно време дограмата да фири и стените да са 10-12 см гола тухла.
Имате доста изолация и сте среден етаж .
Yanek2000, в жилище като Вашето (абсолютно същото - позволявам си да познавам разположението на повечето жилища в града) сме слагали машини със следните параметри:
Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.5 ~ 8.0), 14330 BTU (170 ~ 27304)
Машина се справя със задачата, без проблеми, като се има предвид че жилището няма изолация.
При вашите условия, която и машина да изберете от мен посочените или пък вдигнете бюджета и вземете нещо "по-така", няма да имате проблем с отоплението. Но трябва да сте наясно, че в спалнята ще има разлика в температурата от всекидневната.
Здравейте! Предстои ми закупуване на климатици, за отопление. Спрял съм се на варианта General Fujitsu ASHG12KGT/AOHG12KGC и ASHG09KMT/AOHG09KMTA. Дограмата е ПВЦ, стените са тухлени, без изолация. Въпроса ми е подходяща ли е тази конфигурация? Прилагам схема на помещенията с квадратурите. Ако не, бих се радвал и на други предложения.
P.S. Жилището е апартамент на междинен етаж, като вратите не се затварят. Мисля да сложа единия в хола, а втория в спалнята.
Този пост е редактиран от Vovoto; 05-10-19 в 20:06.