А какво е предимството на RPC де , ама във факти ?
За мен LMC е пред RPC заради дефроста по часовник на втория. Никога повече не бих си купил климатик с дефрост на 45минути (Дайкина) пък килата му са 37 на външното. С 1400гр. фреон.
Предимството е, че е разтоварен компресора. Т.е. ще топли по дълго без да се амортизира, както и дефроста по часовник, ако не променя драстично температурата в стаята какво пречи да рамразява питата и да не се тормози машината. Предполагам че размразяването на охладено месо е по-лесно и бързо от размразяването на дълбоко замразено...Гена остави ги да подминават Хитаците пък ние ще им се кефим.
Стига търсихте доводи за дефростите по часовник. Те са абсолютно ненужни, в повечето случаи. Като ти е чист топлообменникът, за какво ти е дефрост и как повишава това ефективността? Глупости на търкалета. По-скоро е свързано с ненужно топлене на улицата, внасяне на ненужен дискомфорт и разход на енергия, за тоя дето клати гората. И за какво "разтоварване на компресора" говорим, като това LMC сигурно ще бачка с 400-700W консумация на -15, в тази квадратура. Това е по-малко и от номиналната му мощност. Компресорът не е толкова зле, 610W е, има "премиум" модели на именити марки, с по 470-600W компресори, на по-високи цени.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-10-19 в 19:26.
Здравейте! Предстои ми закупуване на климатици, за отопление. Идеята ми е да отоплявам с два климатика няколко помещения като вратите между тях не се затварят. Прилагам схема на помещенията с техните квадратури. Предложиха ми единия да е 12-ка, а другия 9-ка.
Спрял съм се на варианта General Fujitsu ASHG12KGT/AOHG12KGC и ASHG09KMT/AOHG09KMTA, но не знам дали ще се справят със задачата. Дограмата е ПВЦ, стените са тухлени, без изолация. Бих се радвал на коментар и евентуално на други предложения.3.jpg
Добър отговор , но от гледна точка на производител ... ти и аз сме си потрбители . Не съм чул/чел за нито един случай на свършил ресурс на компресор при LMC а модела е от 2013. Мен ме интересува да не "отваря прозореца" на всеки 45мин. над главата ми (отнася се за Дайкина който имах), защото каквото и да си говорим дефрост на -5 се усеща точно все едно някой е отворил прозореца за 5-10мин.
Какво си тествал, не знам. Баджанака е с такъв от 3 години и се справя по-добре в тежки условия от моя SF35 на МЕ. При майка ми монтираха същия това лято. Да, бучалник е, но топли добре и не дефроства залудо. Не претендирам за нищо, но гледам ти го правиш наляво надясно. Изказваш крайни мнения за модели на всякакви марки, без дори да си ги "помирисвал". Гледам и мнения за избор на машина даваш... на базата на какво? Чул си там нещо. Давай го малко по-леко, с рогите напред няма да стигнеш далеч.
П.п. Само ми отговори, с какво точно спомага дефрост на суха пита и те черпя каквото искаш.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-10-19 в 21:02.
Ако Хитачито имаше дефроста на фуджака щеше да е много по-добър защото има по-тихи степени. А ако фуджака беше по-тих щеше да е много по-добър от хитака заради дефростаАйде мир да има
![]()
Спора между двете машини не е от вчера.От както имам едното хитачи(2.5 години) и съм потребил на форума модела винаги е усмиван в това че не можел да се мери с LMCA/E.
Така че мир да има.
Генади, идеален си е за цената, Миг каза какви са кусурите на едната и другата машина, и в общи линии е точно така.
П.п. Писали сме едновременно.
Наздраве! Домашното вино вече сигурно ми е станало, а аз започнах отоплителния сезон.
Спирам с офф-топика.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-10-19 в 22:15.
Vovoto, за спалнята бих сложил 07KGTA вместо 09KMTA.